Comunicate de Afaceri

Avantaje și dezavantaje ale tehnologiei Deepfake pentru marketingul digital

Tehnologia deepfake te poate ajuta cu adevărat să atragi mai mulți clienți? Consultați preocupările etice și exemplele de deepfakes în marketing.

Tehnologia deepfake schimbă modul în care oamenii văd marketingul digital .

Deși specialiștii în marketing sunt încă în stadiile incipiente ale experimentării cu deepfake-urile și tehnologia deepfake-urilor, aceste videoclipuri transmit o experiență de marketing mai immersiva prin povestire.

Tehnologia deepfake este un tip de „învățare profundă”.

Învățarea profundă este un tip de învățare automată care permite computerelor să învețe sarcini în mod independent, fără a fi programate în mod explicit.

Tehnologia deepfake implică și viziunea computerizată, permițând computerelor să recunoască obiectele din imagini.

De exemplu, viziunea computerizată folosește algoritmi de învățare profundă pentru a identifica obiectele din fotografii sau videoclipuri. Așa că vă poate spune dacă există sau nu un câine în fotografia dvs.!

Pe lângă viziunea computerizată și tehnologiile de învățare profundă, procesul de creare a deepfake-urilor implică sinteza imaginilor:

  • Realizarea unei imagini (ca cineva care susține un steag american).
  • Combinând-o cu o altă imagine (o persoană care susține un steag australian).
  • Și creând ceva nou din aceste două componente (o persoană care ține ambele steaguri).

Exemple Deepfake

Dacă conceptul de deepfake este încă greu de înțeles, iată exemple de videoclipuri deepfake care au înconjurat web-ul:

  • Performanța lui Carrie Fisher în Star Wars: Rogue One a fost posibilă cu tehnologia deepfake .
  • Un deepfake al lui Salvador Dali a fost folosit pentru a găzdui Muzeul Dali din Florida.
  • Tehnologia deepfake ne-a permis să experimentăm un discurs pe care JFK nu a putut să-l rostească niciodată .

Deepfake Pro

Acest tip de tehnologie este benefic pentru marketeri în trei moduri:

  • În primul rând, poate reduce costul campaniilor video .
  • În al doilea rând, poate crea campanii omnicanal mai bune .
  • În al treilea rând, poate oferi clientului o experiență hiper-personalizată .

Cost scăzut

Specialiştii în marketing pot economisi bani în campaniile video folosind deepfake-uri, deoarece actorii în persoană nu sunt necesari.

În schimb, pot achiziționa o licență pentru identitatea unui actor, pot folosi înregistrări digitale anterioare, pot introduce dialogul corespunzător și pot crea un nou videoclip.

Acest proces economisește timp și pentru companiile care doresc să-și folosească angajații pentru reclame.

Deci, de exemplu, dacă un CEO nu are timp să înregistreze un nou anunț, marketerii au nevoie doar de câteva înregistrări anterioare pentru a crea o nouă campanie.

În plus, atunci când creați un deepfake, nu este nevoie să reînregistrați materialul.

Acest lucru este util în special pentru agenții de marketing cu un buget redus, care doresc totuși să producă conținut de înaltă calitate pentru campaniile lor.

Campanii Omni Channel mai bune

Deoarece deepfake-urile nu au nevoie de actori în persoană, agenții de marketing pot reutiliza conținutul pentru numeroase canale de marketing cu mai puțin timp și mai puțini bani.

În loc să reînregistreze campania pentru a se adapta diferitelor medii, agenții de marketing pot edita reducerile video pentru a crea o campanie socială.

Sau, pot crea un dialog sintetic nou pentru a crea un podcast sau un anunț radio.

Hiper-personalizare

Această tehnologie a dus la o creștere a hiperpersonalizării.

Mărcile pot oferi mesaje și experiențe mai relevante pentru clienții individuali, în funcție de preferințele lor personale, cum ar fi culoarea pielii.

Să presupunem că un client a fost o etnie diferită de modelul de marketing al unei mărci.

Tehnologia Deepfake poate schimba nuanța pielii acelui model, astfel încât clientul să poată experimenta cum ar arăta produsul pe nuanța pielii.

Acest proces ajută mărcile să crească incluziunea și să ajungă pe o piață mai largă.

De asemenea, dacă este necesar un videoclip în mai multe limbi, tehnologia deepfake poate ajuta.

Mesajele de marketing pot fi personalizate în funcție de locație prin apăsarea unui buton.

Deepfake Cons

Din păcate, videoclipurile deepfake au fost folosite în scopuri mai nefaste.

Pentru agenții de marketing, acest lucru poate însemna plângeri false ale clienților, recenzii false ale produselor și o scădere generală a încrederii clienților.

Lipsă de încredere

Impactul cel mai aparent al deepfake-urilor este că sunt folosite pentru a crea videoclipuri false, ceea ce înseamnă că verificarea autenticității oricărui videoclip dat devine mai dificilă.

Chiar dacă ai putea spune cu siguranță dacă imaginea cuiva a fost sau nu reală sau nu înainte de a viziona un videoclip, este totuși imposibil pentru oricine care nu a cunoscut persoana respectivă personal.

Pentru agenții de marketing, utilizarea videoclipurilor deepfake ar putea încălca etica dacă consumatorii se simt manipulați de campanie.

De exemplu, dacă agenții de marketing folosesc deepfakes pentru a crea recenzii pozitive false, acea practică ar fi considerată lipsită de etică.

Pe de altă parte, dacă agenții de marketing folosesc deepfake-uri pentru a promova povestea unei mărci, acest lucru ar putea fi considerat etic.

Creșterea înșelătoriilor

Tehnologia deepfake ar putea crește potențialele escrocherii, cum ar fi crearea de acuzații false împotriva companiilor.

Aceste videoclipuri sunt realizate prin înregistrări ale incidentelor reale și prin schimbarea audio cu dialoguri noi pentru a face să pară ceva ce nu este.

De exemplu, filiala din Marea Britanie a unei firme germane de energie a predat aproape 250.000 de dolari unui cont bancar din Ungaria, după ce un escroc a folosit tehnologia deepfake pentru a imita vocea CEO-ului .

În plus, producătorii pot folosi acest tip de tehnologie deepfake pentru a crea mărturii false ale clienților sau recenzii de produse care fac ca produsele lor să pară mai atrăgătoare decât sunt.

Cum pot folosi agenții de marketing, Deepfake-urile în campaniile lor

În ciuda modurilor nefericite în care oamenii folosesc deepfake-urile, agenții de marketing își pot face campaniile să prindă rapid viață cu această tehnologie.

Campanii de influență

Imaginați-vă că rezervați unul dintre cei mai influenți pentru o campanie.

Aveți nevoie doar de o bancă de înregistrări digitale în loc să le cereți să filmeze un videoclip ore în șir.

Inteligența artificială și învățarea automată fac restul.

Sau, ai putea folosi influențe istorice, precum Marilyn Monroe sau Audrey Hepburn.

Deoarece există o multitudine de înregistrări video și vocale ale acestora, agenții de marketing își pot folosi asemănarea într-un deepfake pentru a-și stimula campania.

Campanii experiențiale

Pentru a ieși în evidență față de mulțime, mărcile pot folosi deepfakes pentru a cufunda consumatorul într-o experiență de cumpărături.

De exemplu, magazinele de comerț electronic pot suprapune fața unui cumpărător pe corpul unui model pentru a vedea cum arată hainele.

Campanii publicitare nostalgice

State Farm a creat un exemplu faimos de tehnologie deepfake.

Compania de asigurări a creat o reclamă pentru serialul The Last Dance suprapunând filmările din 1998 Sportscenter, astfel încât să pară ca Kenny Mayne a prezis documentarul .

Acest deepfake a fost făcut exclusiv pentru divertisment și a creat nostalgie cu spectatorii care își amintesc de acel moment emblematic pentru echipa de baschet Chicago Bulls.

Demonstrații de produse

Demo-urile de produse ar putea deveni experiențiale pentru clienți.

În loc să folosească același b-roll pentru toți clienții, agenții de marketing ar putea crea demonstrații personalizate care să arate clientul real care își folosește produsul. Nu poate deveni mai personal de atât, nu-i așa?

Această tehnologie este aici pentru a rămâne și va continua să evolueze.

În spațiul de marketing digital, tehnologia deepfake are atât avantaje, cât și dezavantaje.

Deși există implicații etice, videoclipurile deepfake permit mărcilor să-și extindă bugetele de marketing și să ajungă la noi audiențe.

Atâta timp cât specialiștii în marketing evită să facă campanii cu intenții rău intenționate, deepfake-urile pot ajuta atât brandul, cât și consumatorul, creând o experiență mai personalizată, mai captivantă.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare