Comunicate de Afaceri

Backlink-uri – Un alt element SEO important

Ce sunt backlink-urile?

În termeni profani, există două tipuri de legături: inbound și outbound. Link-urile de ieșire pornesc de pe site-ul dvs. și duc la un site extern, în timp ce link-urile de intrare sau backlink -urile vin de pe un site extern către al dvs. de exemplu, dacă cnn.com trimite către domeniul dvs., linkul de la cnn.com este un backlink (inbound) pentru domeniul dvs., totuși linkul este un link de ieșire din perspectiva cnn.com. Backlink-urile sunt printre principalele blocuri pentru o bună optimizare pentru motoarele de căutare (SEO).

De ce sunt importante backlink-urile

Numărul de backlink-uri este un indiciu al popularității sau importanței site-ului respectiv. Backlink-urile sunt importante pentru SEO, deoarece unele motoare de căutare, cum ar fi Google, acordă mai mult credit site-urilor care au un număr mare de backlink-uri de calitate și consideră acele site-uri mai relevante decât altele în paginile lor de rezultate pentru o interogare de căutare.

Prin urmare, atunci când motoarele de căutare calculează relevanța unui site pentru un cuvânt cheie, ele iau în considerare nu numai numărul de backlink-uri către acel site, ci și calitatea acestora. Pentru a determina calitatea, un motor de căutare ia în considerare conținutul site-urilor. Atunci când backlink-urile către site-ul dvs. provin de la alte site-uri și acele site-uri au conținut legat de site-ul dvs., aceste backlink-uri sunt considerate mai relevante pentru site-ul dvs. Dacă backlink-urile sunt găsite pe site-uri cu conținut fără legătură, acestea sunt considerate mai puțin relevante. Cu cât relevanța backlink-urilor este mai mare, cu atât calitatea acestora este mai mare.

De exemplu, dacă un webmaster are un site web despre cum să salveze câinii orfani și a primit un backlink de la un alt site web despre câini, atunci acesta ar fi mai relevant în evaluarea unui motor de căutare decât să spunem un link de la un site despre cursele de mașini. Prin urmare, cu cât este mai mare relevanța site-ului care trimite înapoi la site-ul dvs., cu atât este mai bună calitatea backlink-ului.

Motoarele de căutare doresc ca site-urile web să aibă condiții de concurență echitabile și caută link-uri naturale construite lent în timp. Deși este destul de ușor să-ți modifici paginile web pentru a le face mai prietenoase cu SEO, îți este mult mai greu să influențezi alte site-uri web și să le faci să creeze un link către site-ul tău. Acesta este motivul pentru care motoarele de căutare consideră backlink-urile ca un factor foarte important. Mai mult, criteriile motoarelor de căutare pentru backlink-uri de calitate au devenit și mai dure, datorită webmasterilor fără scrupule care încearcă să obțină aceste backlink-uri prin tehnici înșelătoare sau ascunse, cum ar fi link-uri ascunse sau pagini generate automat, al căror singur scop este să ofere backlink-uri către site-uri web. Aceste pagini se numesc ferme de linkuri și nu sunt doar ignorate de motoarele de căutare, dar conectarea la o fermă de linkuri ar putea duce la interzicerea completă a site-ului dvs.

Text ancorat

Când un link încorporează un cuvânt cheie în textul hyperlinkului, numim acest text ancora. Textul de ancorare al unui link poate fi una dintre cele mai puternice resurse de care dispune un webmaster. Backlink-urile de pe mai multe site-uri web cu textul ancora „câini orfani” ar ajuta site-ul dvs. să se claseze mai sus pentru cuvântul cheie „câini orfani”. Utilizarea cuvântului cheie este o modalitate superioară de a utiliza un hyperlink față de a avea legături cu cuvinte precum „click aici” care nu au legătură cu site-ul dvs. „ Instrumentul de analiză a textului ancorare backlink”este un instrument care vă va ajuta să găsiți backlink-urile dvs. și textul care este folosit pentru a vă conecta la site-ul dvs. Dacă descoperiți că site-ul dvs. este legat de un alt site web, dar textul de ancorare nu este utilizat în mod corespunzător, ar trebui să solicitați site-ului web să schimbe textul de ancorare cu ceva care încorporează cuvinte cheie relevante. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă îmbunătățiți clasamentul.

Modalități de a construi backlink

Chiar dacă multe backlink-uri vin pe site-ul tău în mod natural, backlink-uri suplimentare de calitate sunt întotdeauna binevenite.

1 Instrumentul Backlink Builder

Când introduceți cuvintele cheie alese, instrumentul Backlink Builder vă oferă o listă de site-uri relevante de unde ați putea obține unele backlink.

2 Listarea în directoare

Dacă sunteți serios în ceea ce privește prezența dvs. pe Web, să fiți listat în directoare precum DMOZ, Yahoo și directorul Jasmin este o necesitate, nu numai pentru că aceasta este o modalitate de a obține niște backlink-uri de calitate gratuit, ci și pentru că în acest fel sunteți ușor observat de ambii. motoarele de căutare și potențialii vizitatori. În general, includerea în directoarele de căutare este gratuită, dar dezavantajul este că uneori trebuie să așteptați câteva luni înainte de a fi listat în categoriile la alegere.

3 forumuri și directoare cu articole

În general, motoarele de căutare indexează forumurile, așa că postarea în forumuri și bloguri este, de asemenea, o modalitate de a obține backlink-uri de calitate cu textul ancora pe care îl doriți. Dacă forumul sau blogul este unul respectat, un backlink este valoros. Cu toate acestea, în unele cazuri, administratorul forumului sau blogului vă poate edita postarea sau chiar o poate șterge dacă nu se încadrează în politica forumului sau blogului. De asemenea, uneori, administratorii nu permit link-uri în postări, decât dacă sunt relevante. În unele cazuri rare (care sunt mai degrabă o excepție decât o regulă) proprietarul unui forum sau blog ar fi interzis motoarelor de căutare să-l indexeze și în acest caz să posteze backlink-uri nu are rost.

4 fluxuri RSS

Puteți oferi fluxuri RSS site-urilor interesate gratuit, atunci când celălalt site vă publică feedul RSS, veți primi un backlink către site-ul dvs. și, potențial, o mulțime de vizitatori, care vor veni pe site-ul dvs. pentru mai multe detalii despre titlul și rezumatul pe care îl citeste pe celalalt site.

5 programe de afiliere

Programele de afiliere sunt, de asemenea, bune pentru a atrage mai mulți vizitatori (și cumpărători) și pentru a construi backlink-uri de calitate, dar tind să fie o modalitate costisitoare, deoarece, în general, comisionul afiliaților este în intervalul 10 până la 30%. Dar dacă oricum ai un program de afiliere, de ce să nu-l folosești pentru a obține mai multe backlink-uri de calitate?

6 Anunțuri de știri și comunicate de presă

Deși aceasta nu este o modalitate zilnică de a construi backlink, este o abordare care dă rezultate bune, dacă este tratată corect. Există multe site - uri care publică anunțuri de știri și comunicate de presă gratuit sau pentru o mică taxă . Un comunicat de presă scris profesionist despre un eveniment important îți poate aduce mulți vizitatori, iar backlink-ul de la un site respectat către al tău este un bun impuls pentru eforturile tale de SEO. Partea dificilă este că nu poți elibera comunicate de presă dacă nu există nimic demn de știre. De aceea spunem că anunțurile de știri și comunicatele de presă nu sunt o modalitate de bază de a construi backlink.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare