Comunicate de Afaceri

Cand ar trebui sa iti arunci machiajul?

Se poate observa cum adeseori nu ne induram sa le aruncam, sau poate ca nu le stim cu exactitate termenul de valabilitate.

In acest sens, de obicei asteptam pana ce rujurile capata o consistenta groasa, iar rimelurile si ojele de unghii capata anumite mirosuri ciudate pentru a gasi curajul de a le arunca.

Lucrurile nu ar trebui insa sa functioneze asa. Ignorarea termenului de expirare al produselor de machiaj poate duce la acumularea bacteriilor sau chiar la reformularea produsului, ceea ce poate provoca acnee severa, eruptii cutanate precum si alte infectii ale pielii.

Este un lucru foarte important sa realizezi faptul ca fiecare articol de machiaj are o durata de folosire  stabilita, la sfarsitul careia ar fi indicat sa renunti la el  fara sa iti para rau, chiar daca nu ai terminat/nu te-ai folosit de tot produsul.

Iata cateva aspecte esentiale despre durata de viata a machiajului!

Cand ar trebui sa iti arunci machiajul?

Exista cateva aspecte care pot afecta in general termenul de valabilitate al produsului de machiaj. Daca ai grija de produsele de machiaj in mod corespunzator, le poti folosi o scurta perioada de timp si dupa ce ele expira in teorie.

Mainile curatate

Intotdeauna este indicat sa aplici machiajul cu maini curate, pe care le-ai dezinfectat inainte, pentru a preveni acumularea bacteriana. Acest sfat este foarte util atat pentru pielea ta, cat si pentru o durata de viata cat mai lunga a produselor de machiaj.

Este indicat sa nu imparti articolele de machiaj cu altcineva

Oamenii te pot avertiza uneori sa nu iti impartasesti secretele, dar este la fel de important sa nu imparti articolele personale de machiaj cu nimeni!

Aceasta schimbare a produselor de machiaj faciliteaza distributia germenilor. Impartind aceleasi perii de machiaj si aplicatoare, se pot transmite cu usurinta bacterii de la o persoana la alta.

La fel se intampla si cu recipientele umede si adanci, care permit acestor germeni sa se inmulteasca. Mai ales produsele de buze si ochi sunt susceptibile de a imprastia microbii, deoarece vin foarte usor in contact cu anumite parti usor infectate ale fetei.

Nu adauga apa direct in recipient pentru a dilua sau intensifica machiajul

 Foarte multe femei adauga uneori apa direct in recipientul unor vechi rimeluri sau farduri de pleoape, pentru a face sa creasca intensitatea culorii sau pentru a dilua consistenta. Adaugara apei va reformula produsele, provocand rezultate neplaucte, pe langa faptul ca nu isi pastreaza compozitia initiala. Cum folosesc modelele produsele de make-up? Afla de pe acest site.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare