Comunicate de Afaceri

Ce descoperiți după ce ați terminat Școala de Design

Am fost la școala de design și, dacă ați făcut la fel, poate vă întrebați dacă ați luat decizia corectă, mai ales atunci când facturile încep să se adune și datoriile continuă să curgă. Este important să investiți în educație, dar, în adevăr, design. Școala face relativ puțin să te pregătească pentru lumea muncii în industria designului taiat (de fapt, aproape toate industriile sunt tăioase – este o lume competitivă acolo).

Ceea ce înveți la școală poate că a durat ani de zile pentru a stăpâni, dar la sfârșitul zilei, contribuie doar o mică parte la „educația ta reală în design”. În realitate, lucrurile pe care le vei învăța în afara școlii vor depăși orice ai învățat la școală.

Dar în cele din urmă îți vei da seama că la părăsirea școlii, împreună cu alte câteva lucruri, care includ:

Școala de design a fost doar pentru învățare

În școlile de design, înveți abilitățile care te ajută să intri pe piața muncii, dar pentru a supraviețui și a prospera în jobul tău este o poveste cu totul diferită. Așa este: nu înveți lucrurile de care ai nevoie cu adevărat pentru a avea o carieră de succes și nici măcar cum să-ți dai seama cum să pui piciorul în ușă pentru un job de bază.

Sigur, înveți elementele de bază ale designului, dar de obicei nu este suficient pentru a te asigura că poți îndeplini orice sarcini ți se vor cere să faci de către clienți sau directorii de artă. Școlile de design nu sunt însă de vină. Este greu să tăiați 10 modele diferite din aceeași cârpă, dacă nu aveți în vedere detaliile despre cum să faceți fiecare tăietură.

Până nu știi ce fel de carieră vrei să ai, nicio școală nu te va putea ajuta să te pregătești pentru ea. Până acum, la școală, înveți practic cum să înveți și chiar și atunci problemele sunt destul de manuale și previzibile, cu greu o reprezentare bună a modului în care funcționează lucrurile în viața reală, ceea ce ne duce la…

Antrenamentul adevărat începe cu jobul

Înveți mai mult în primul an în afara școlii decât în ​​ultimii 4-6 ani pe care îi petreci la școală. La școală, cea mai mare îngrijorare a ta este probabil dacă ai putea finaliza sarcina la timp sau dacă prezentarea ta va începe fără probleme .

Când lucrezi, totuși, ai de-a face cu șefi sau clienți pretențioși , termene limită care nu se reajustează după dorința ta, dificultăți în a recupera plățile la timp pentru a plăti chiria și a ține pasul cu tendințele în schimbare în web design .

Chiar dacă ți-ai făcut drum prin școală, există o diferență între a avea un „loc de muncă” pentru a plăti facturile și a munci efectiv pentru a-ți construi o carieră care să dureze tot restul vieții tale. Singurul mod în care veți învăța această diferență și veți putea să călăriți pe valurile industriei de design real , fie în interiorul unei firme, fie pe cont propriu, ca freelancer, este dacă săriți și începeți să lucrați .

Designerii trebuie să scrie și ei

La un moment dat, vi se va cere să scrieți o copie, mai ales dacă clientul dvs. are un buget mic. La urma urmei, designerii nu fac lucrurile să arate frumos, așa că nu completați machetele de design cu text lorem ipsum. Se așteaptă să comunicați cu utilizatorii țintă și asta necesită scris. Îmbunătățirea abilităților de scris vă permite să scrieți nu numai pentru computere sau cod, ci și pentru ochi umani.

Vestea bună este că atunci când scrii, nu trebuie să fii un expert . Tot ce trebuie să faci este să scrii pe un ton natural, asemănător cu felul în care le-ai vorbi utilizatorilor tăi, dar nici nu prea casual. Atâta timp cât nu încerci să fii prea academic sau sec, o voce simplă, directă, care este utilă și captivantă , îți va spune mult mai ușor.

Încercați să nu divagați sau să folosiți prea multe cuvinte mari care au scopul de a impresiona, dar care ar putea doar să încurce oamenii.

Va trebui să-ți omori desenele

Desenele tale pot fi prețioase pentru tine, dar dacă nu funcționează sau proiectul este anulat, ți se va cere să faci tot ninja în munca ta și să-l omori. Din păcate, la școală, se pune mult mai puțin accent pe asta decât ar trebui. Tot ceea ce faci ca student este lăudat după control . Cu toate acestea, nu așa funcționează în lumea reală.

Trebuie să dezvolți o piele groasă și să fii dispus să distrugi orice design pe care îl creezi, indiferent cât de mult îl iubești. Dacă ceva nu funcționează, atunci nu funcționează, indiferent de câte ore ai investit sau de cât de mult somn ai pierdut. Cu cât accepți și îmbrățișezi mai devreme mentalitatea „ucide-ți dragii”, cu atât mai repede te vei adapta la cerințele industriei.

Există, totuși, multe alte modalități prin care poți folosi modelele respinse sau lăsate pe raft și le poți face să funcționeze pentru tine. După cum se spune, drumul către succes este pavat cu eșec. Daca nu dai gres la nimic , nici nu vei reusi niciodata la nimic .

Ce crezi?

Educația nu se termină cu absolvirea; incepe acolo . Ce părere ai despre lucrurile pe care le înveți la școala de design? Se pune prea mult accent pe mediul academic și nu suficient pe educația reală? Spune-ne ce crezi în comentarii.

AllmaDesign vă oferă servicii profesionale de web design la prețuri avantajoase, creare site-uri prezentare pentru companii mici și mijlocii, creare magazine online și cataloage de produse, precum și alte servicii conexe: întreținere și administrare site-uri weboptimizare SEO și promovare onlinedesign grafic și identitate companiegăzduire web și înregistrare nume de domenii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: AllmaDesign

Comentarii

Cauta

Categorii populare