Comunicate de Afaceri

Ce este SEO - Afla acum !

Introducere – Ce este SEO

Ori de câte ori introduceți o interogare într-un motor de căutare și apăsați „enter”, obțineți o listă de rezultate web care conțin termenul de interogare respectiv. În mod normal, utilizatorii tind să viziteze site-urile web care se află în fruntea acestei liste, deoarece le percep ca fiind mai relevante pentru interogare. Dacă v-ați întrebat vreodată de ce unele dintre aceste site-uri se clasează mai bine decât altele, atunci trebuie să știți că aceasta se datorează unei tehnici puternice de marketing web numită Search Engine Optimization (SEO) .

SEO este o tehnică care ajută motoarele de căutare să găsească și să claseze site-ul dvs. mai sus decât milioanele de alte site-uri ca răspuns la o interogare de căutare. SEO vă ajută astfel să obțineți trafic de la motoarele de căutare.

Acest tutorial SEO acoperă toate informațiile necesare pe care trebuie să le cunoașteți despre Optimizarea pentru motoarele de căutare - ce este, cum funcționează și diferențele dintre criteriile de clasare ale principalelor motoare de căutare.

1. Cum funcționează motoarele de căutare

Primul adevăr de bază pe care trebuie să-l cunoașteți pentru a învăța SEO este că motoarele de căutare nu sunt oameni. Deși acest lucru ar putea fi evident pentru toată lumea, diferențele dintre modul în care oamenii și motoarele de căutare văd paginile web nu sunt. Spre deosebire de oameni, motoarele de căutare sunt bazate pe text. Deși tehnologia avansează rapid, motoarele de căutare sunt departe de creaturi inteligente care pot simți frumusețea unui design cool sau se pot bucura de sunetele și mișcarea din filme. În schimb, motoarele de căutare accesează cu crawlere Web-ul, uitându-se la anumite elemente ale site-ului (în principal text) pentru a-și face o idee despre ce este vorba despre un site. Această scurtă explicație nu este cea mai precisă deoarece, după cum vom vedea în continuare,accesare cu crawlere , indexare , procesare , calculare a relevanței și preluare .

În primul rând, motoarele de căutare accesează cu crawlere Web-ul pentru a vedea ce este acolo. Această sarcină este efectuată de un program, numit crawler sau spider (sau Googlebot, așa cum este cazul Google). Păianjenii urmăresc link-uri de la o pagină la alta și indexează tot ce găsesc pe drum. Având în vedere numărul de pagini de pe Web (peste 20 de miliarde), este imposibil ca un păianjen să viziteze zilnic un site doar pentru a vedea dacă a apărut o pagină nouă sau dacă o pagină existentă a fost modificată, uneori crawlerele pot să nu se termine. vizitând site-ul dvs. timp de o lună sau două.

Ce puteți face este să verificați ce vede un crawler de pe site-ul dvs. După cum sa menționat deja, crawlerele nu sunt oameni și nu văd imagini, filme Flash, JavaScript, cadre, pagini și directoare protejate cu parolă, așa că dacă aveți o mulțime de acestea pe site-ul dvs., ar fi bine să rulați Spider Simulator de mai jos pentru a vezi dacă aceste bunătăți sunt vizibile de către păianjen. Dacă nu sunt vizibile, nu vor fi spidered, nu vor fi indexate, nu vor fi procesate etc. - într-un cuvânt vor fi inexistente pentru motoarele de căutare.

După ce o pagină este accesată cu crawlere, următorul pas este indexareacontinutul acestuia. Pagina indexată este stocată într-o bază de date gigantică, de unde poate fi preluată ulterior. În esență, procesul de indexare este identificarea cuvintelor și expresiilor care descriu cel mai bine pagina și atribuirea paginii unor anumite cuvinte cheie. Pentru un om nu va fi posibil să proceseze astfel de cantități de informații, dar, în general, motoarele de căutare se descurcă foarte bine cu această sarcină. Uneori, ei s-ar putea să nu înțeleagă corect sensul unei pagini, dar dacă îi ajuți optimizând-o, le va fi mai ușor să-ți clasifice paginile corect și pentru tine să obții un clasament mai ridicat.

Când vine o cerere de căutare, motorul de căutare o procesează – adică compară șirul de căutare din cererea de căutare cu paginile indexate din baza de date. Deoarece este probabil ca mai mult de o pagină (practic este de milioane de pagini) să conțină șirul de căutare, motorul de căutare începe să calculeze relevanța fiecărei pagini din indexul său cu șirul de căutare.

Există diferiți algoritmi pentru a calcula relevanța. Fiecare dintre acești algoritmi are ponderi relative diferite pentru factori comuni, cum ar fi densitatea cuvintelor cheie, linkurile sau metaetichetele. Acesta este motivul pentru care motoare de căutare diferite oferă pagini de rezultate de căutare diferite pentru același șir de căutare. În plus, este un fapt cunoscut că toate motoarele de căutare majore, precum Yahoo!, Google, Bing etc. își schimbă periodic algoritmii și, dacă vrei să te menții în top, trebuie să-ți adaptezi paginile la cele mai recente modificări. . Acesta este unul dintre motivele (celălalt sunt concurenții tăi) pentru a dedica eforturi permanente SEO, dacă îți dorești să fii în top.

Ultimul pas în activitatea motoarelor de căutare este preluarea rezultatelor. Practic, nu este altceva decât simpla afișare a acestora în browser – adică nesfârșitele pagini de rezultate ale căutării care sunt sortate de la cele mai relevante la cele mai puțin relevante site-uri.

2. Diferențele dintre principalele motoare de căutare

Deși principiul de bază de funcționare al tuturor motoarelor de căutare este același, diferențele minore dintre ele duc la schimbări majore în relevanța rezultatelor. Pentru diferite motoare de căutare diferiți factori sunt importanți. Au fost momente, când experții SEO au glumit că algoritmii Bing sunt făcuți intenționat exact opusul celor de la Google. Deși acest lucru ar putea avea un sâmbure de adevăr, este un fapt un fapt că motoarele de căutare majore le plac diferite lucruri și dacă intenționați să cuceriți mai multe dintre ele, trebuie să vă optimizați cu atenție.

Există multe exemple de diferențe dintre motoarele de căutare. De exemplu, pentru Yahoo! și Bing, factorii de cuvinte cheie pe pagină sunt de importanță primordială, în timp ce pentru Google linkurile sunt foarte, foarte importante. De asemenea, pentru Google site-urile sunt ca vinul – cu cât mai vechi, cu atât mai bine, în timp ce Yahoo! în general, nu are preferințe exprimate față de site-uri și domenii cu tradiție (adică cele mai vechi). Astfel, este posibil să aveți nevoie de mai mult timp până când site-ul dvs. devine matur pentru a fi admis în top în Google, decât în ​​Yahoo!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare