Comunicate de Afaceri

Ce trebuie sa fac ca sa am un blog pe wordpress?

Oricine poate avea blog in ziua de azi! Dovada consta in cele peste 25.000 de bloguri active in anul 2015 (conform infograficului prezentat de Zelist). Dar hai sa aruncam un ochi peste pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a avea un blog.

1. Cont de gazduire. Gazduirea este, de fapt, adresa fizica a blogului tau, locul in care pui fisierele blogului si le legi la SQL (Baza de date) pentru ca acestea sa fie accesate de vizitatori.

2. Web Designul. Ai grija la cum arata blogul tau. Acesta trebuie curat, sa fie pe placul ochilor vizitatorilor si sa scoata in evidenta elementele pe care vrei sa le faci cunoscute.
Nu trebuie sa folosesti mai mult de 3 culori pentru blogul tau. Pentru a rezolva mai usor aceasta problema, iti recomand sa cumperi un template (trebuie doar sa il customizezi) de pe themeforest sau sa descarci unul gratuit de pe sutele de siteuri pe care le gasesti la o simpla cautare in Google.

3. Structureaza-ti blogul. Exista mii de bloguri pe diferite nișe. Hotaraste-te daca vrei sa ai un blog de nișă (recenzii de produse) sau un blog personal.
Stabileste si creaza categorii (asta e optional) sau apuca-te, pur si simplu, de scris (atentie, totusi, ce subiecte abordezi).

4. Subiectele articolelor. Cum ziceam si la punctul 3, alege subiectele despre care vei scrie dar, incearca sa le faci interesante.
Structureaza-ti articolul pe care il vei publica cu un titlu care sa atraga atentia, cu un intro care sa starneasca interesul, apoi abordeaza subiectul prin subcapitole. Adauga o incheiere.

5. Promoveaza Blogul. Distribuie materialele scrise catre prietenii tai din retelele sociale. Cere-le parerea. :)
Accepta Guest Posturi de la Bloggeri mai cunoscuti. Incearca sa obtii linkuri catre blogul tau.
Uite o metoda de a obtine linkuri: http://www.adilupu.com/cum-poti-obtine-linkuri-foarte-rapid/. Eu am folosit aceasta metoda la blogul meu (blog generalist) http://www.adilupu.com, si am avut numai beneficii.

Pentru un blog decent, care sa fidelizeze cititorii, ai nevoie de:

- un plugin pentru social media (share, like box, etc);
- un plugin prin care cititorii tai sa se aboneze si sa fie informati despre postarile noi;
- featured article, incearca sa il faci pe cititor sa stea cat mai mult pe blog si atrage atentia asupra altor articole asemanatoare;
- Instaleaza Akismet - cel mai bun plugin impotriva comentariilor de tip Spam.
- INSTALEAZA DOAR PLUGINURILE DE CARE AI NEVOIE (Asta iti va oferi o incarcare mai rapida a blogului).
Succes la blogging!
Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare