Comunicate de Afaceri

Cele mai bune exemple de pagini de stare personalizare avansată, proiectare și rapoarte de incidente

Așteptați-vă ca companiile să adopte transparența în platforme pentru a consolida relațiile cu mulțimea digitală și pentru a-și îmbunătăți pozițiile pe piață în acest an. Informații precum valorile sistemului, datele incidentelor, calendarele de întreținere și chiar statutul furnizorului de găzduire sunt în prim-plan, deoarece vizitatorii care sunt deja obișnuiți să obțină răspunsuri la întrebări le solicită imediat.

În timp ce în urmă cu un deceniu, comunicarea acestui tip de date era un adevărat coșmar care punea o presiune mare asupra echipelor de gestionare a incidentelor cu efort, bani și timp; astăzi este o soluție curată și elegantă, care este disponibilă pentru toată lumea cu o pagină de stare publică.

Dacă aveți întrebări despre ce este și cum ar trebui implementat pe site-ul dvs., nu sunteți singur. Mulți nu cunosc această componentă, deși este o unitate esențială a platformelor web. Este timpul să îmbrățișăm acest standard stabilit deoarece peisajul concurenței și al pieței s-au schimbat datorită creșterii industriei SaaS.

Urmați ghidul nostru pentru a rămâne pe drumul cel bun. Ne vom scufunda în elementele esențiale ale acestei componente vitale și vom dezvălui indicii valoroase din exemplele de pagini de stare din viața reală și cele mai bune practici împărtășite de profesioniști cu privire la modul de a o introduce în proiectul dvs.

Ce este o pagină de stare a unui site web?

O pagină de stare a site-ului web este o pagină web obișnuită care nu diferă în esență de orice altă pagină de pe site, în afară de faptul că are un obiectiv specific. Pagina de stare este concepută pentru a informa și educa vizitatorii despre starea actuală de sănătate a sistemului și pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra stării operaționale curente la un moment dat.

Este utilizat pe scară largă de companiile SaaS care trebuie să-și țină la curent clientela și perspectivele cu privire la situația actuală de pe platformă pentru a nu pierde clienți potențiali sau clienți fideli din cauza confuziei sau copleșirii care pot apărea în timpul întreruperilor, incidentelor, evenimentelor programate și întreținerii. evenimente efectuate pentru verificarea sau îmbunătățirea sistemului.

Poate conține tot felul de informații pe care echipa le consideră vitale pentru ca cititorii să le țină pe drumul cel bun, menținându-le astfel încrederea și loialitatea. De exemplu:

  • Starea operațională a componentelor este crucială pentru ca utilizatorii să rămână în joc. Acestea pot fi o funcționalitate cu care se confruntă un utilizator direct sau o caracteristică care afectează serviciul.
  • API cu care utilizatorul poate interacționa.
  • Starea actuală de funcționare a sistemului.
  • Timp de raspuns.
  • Timp de funcționare și timp de nefuncționare.
  • Erori de securitate.
  • Starea certificatului SSL.
  • Verificări ale regiunilor.
  • Istoricul incidentelor cu starea rezolvării și un raport amănunțit a ceea ce s-a făcut pentru a remedia problema.
  • Mentenanță planificată
  • Incidente curente și viitoare.
  • Probleme cunoscute.
  • Raportați despre noile funcții.
  • Lista serviciilor.
  • Formular de abonare pentru a permite vizitatorilor să se conecteze la lista de e-mail pentru a primi actualizări regulate despre situația actuală.

Este important de reținut că nu toate aceste componente ar trebui să fie afișate simultan. Chiar dacă conținutul este un rege, copleșirea cititorilor cu informații care nu oferă valoare duce la rezultate drastice și anulează toate avantajele acestei abordări.

Prin urmare, este foarte recomandat să alegeți date care au sens pentru publicul țintă și să faceți pași mici cu afișarea informațiilor, respectând instrumente de formatare, cum ar fi un tabel sau unități vizuale, cum ar fi grafice și diagrame, pentru a organiza informațiile în diviziuni logice care sunt ușor de distins și de înțeles.

Nu în ultimul rând, unele informații ar trebui alocate pe așa-numita pagină de stare privată. Este folosit pentru a educa departamentele, inclusiv dezvoltatorii și personalul de marketing, despre situație printr-un canal privat.

De ce este importantă o pagină de stare?

Pentru multe organizații mici și mijlocii și antreprenori solizi, paginile de statut sună ca o pierdere de timp, bani și efort, arătând mult ca un capriciu modern pe care marile companii încearcă să-l impună tuturor celorlalți.

De fapt, peste 60% dintre cumpărătorii online vor renunța la platformă dacă o consideră nesigură, obscură și ambiguă. Această dispoziție ridică importanța utilizării acestui instrument de comunicare în fiecare afacere desfășurată în întinderile digitale, indiferent de nișă, public țintă, vârstă și scară.

În plus, oferă o serie de beneficii profunde care pot duce orice companie la următorul nivel, fără a spune nimic despre menținerea și consolidarea poziției sale actuale pe piață.

Să luăm în considerare avantajele pe care le oferă pagina de stare publică:

  • Acesta servește ca o sursă de informații utile care oferă transparența atât de necesară.
  • Crește relațiile dintre companie și clientela acesteia.
  • Este cea mai ușoară și mai accesibilă formă de comunicare cu clienții realizată automat.
  • Permite să ajungă la un public masiv fără a pierde o mare parte din bani, timp și efort cu alte mijloace de comunicare, cum ar fi mesajele de pe platformele de socializare.
  • Construiește încredere și crește loialitatea față de servicii.
  • Menține piața țintă și trecătorii la curent, educându-i cu privire la ceea ce se întâmplă pe frontul rezoluției.
  • Acesta informează despre nivelul de impact pe care orice incident îl are asupra sistemului și platformei, sporind credibilitatea mărcii.
  • Oferă alerte pentru timpul de nefuncționare care ajută compania să acționeze la timp.
  • Permite echipelor de dezvoltare și marketing să se concentreze pe rezoluție, evitând toată agitația legată de silozurile de comunicare.
  • Este o parte a construirii unui serviciu intuitiv.
  • Acționează ca un hub centralizat pentru toate comunicațiile a căror locație este cunoscută și poate fi accesată în orice moment.
  • Poate oferi o facilitate sau asistență utilizatorilor săi cu caracteristici specifice.
  • Ajută utilizatorii să ia o decizie informată.
  • Reduce timpul pe care îl cheltuiți pentru suport și comunicare.
  • Reduce presiunea asupra echipei de suport.
  • Oferă un mediu mai bun de rezolvare a problemelor.
  • Ajută la evitarea comunicării de criză.
  • Ajută la păstrarea clienților.
  • Reduce costul de achiziție pentru clienți, deoarece îngrijirea superioară a clienților crește satisfacția clienților cu produsul, platforma și marca.
  • Crește profitul: conform studiilor recente, creșterea ratei de retenție a clienților duce la creșterea profitului cu cel puțin 25%.
  • Minimizează frustrarea, confuzia și neîncrederea.
  • Îmbunătățește echitatea mărcii și îmbunătățește identitatea mărcii, asistând companiile în lupta lor împotriva concurenței.
  • Ajută compania să se concentreze asupra a ceea ce contează și să canalizeze toate eforturile în direcția corectă, evitând confuzia și distracția și contribuind la o experiență plăcută a utilizatorului în toate secțiunile platformei.

Capcanele paginilor personalizate de stare a site-urilor web

Paginile de stare nu sunt nimic nou pentru utilizatorii de internet. Ei sunt de mult timp în întinderile digitale. Drept dovadă, ei și-au făcut deja nișa și și-au făcut loc în vocabularul industriei web. Nu numai că utilizatorii sunt perfect conștienți de ele, dar, cel mai important, se referă la ele în momente de nevoie și în situații incerte.

Paginile de stare oferă companiilor o gamă întreagă de avantaje. Cu toate acestea, cum rămâne cu capcanele și neajunsurile? Este vital să înțelegem punctele slabe ale soluției pentru a lua decizia corectă. Prin urmare, să luăm în considerare cele mai populare dezavantaje și obstacole pe care companiile trebuie să le depășească și să le reducă pentru a debloca potențialul paginii de stare.

Faceți față singur cu soluția

Dacă alegeți o soluție open-source, trebuie să o găzduiți și să o întrețineți singur. Acest scenariu poate provoca unele capcane suplimentare.

De exemplu, puteți întâmpina probleme cu gestionarea gazdei pe cont propriu, pierzând astfel timp prețios cu urmărirea constantă a paginii și monitorizarea regulată a sistemului pentru a verifica eficacitatea soluției open-source. Chiar dacă decideți să includeți departamentul special, acest lucru aduce cheltuieli suplimentare care vă pot închide planul de afaceri și strategia de marketing.

Gestionarea actualizărilor prin e-mail sau SMS

Este puțin probabil ca proiectele open-source să aibă toate funcționalitățile de bază de care ați putea avea nevoie pentru a automatiza acest proces. De exemplu, cele mai multe dintre ele nu au infrastructura care alimentează abonamentul și livrarea notificărilor pe care o puteți găsi în abordările premium.

Gestionarea e-mailului, SMS-urilor sau API-ului implică multă muncă de codare pe care trebuie să le faci în mod regulat. Aceasta înseamnă că trebuie să stabiliți și să rulați acest tip de comunicare cu vizitatorii și clienții pe cont propriu. Cel puțin, trebuie să construiți formularul de abonare, să îl integrați cu serviciul de corespondență și să creați buletine informative digitale de fiecare dată când apare problema. Aceasta poate deveni o adevărată provocare pentru unii antreprenori solizi și companii mici.

Fără libertate cu soluții premium

În timp ce soluțiile premium salvează compania de agitația muncii de back-end relevante pentru soluțiile open-source, ele au încă unele deficiențe serioase. Unul dintre astfel de dezavantaje este că au un sistem închis, astfel încât nu aveți șansa de a interfera cu codul și infrastructura pentru a extinde funcționalitatea serviciului.

Nu puteți adăuga funcții noi pentru a adapta sistemul la nevoile dumneavoastră specifice. Chiar dacă unele platforme au API care poate fi folosită pentru a îmbunătăți o soluție cumva, nu există încă o flexibilitate mare care să fie crucială pentru echipele serioase de dezvoltatori.

Configurare dificilă

Nu toate soluțiile premium sunt la fel. Unele vizează echipele de dezvoltatori profesioniști, făcând procesul de integrare și beneficiind de caracteristicile platformei destul de complicat și provocator. Prin urmare, antreprenorii care nu cunosc tehnologie le-ar putea considera dificilă configurarea sistemului și crearea unui mediu confortabil.

Ce face o pagină de stare bună?

Pentru a crea o pagină de stare eficientă, începeți cu soluția potrivită. Cel mai bun lucru este că nu există o singură modalitate de a-l aduce la viață. Alegeți open-source dacă sunteți dornic să vă îngropați nasul în instrumente de codare și monitorizare. Alternativ, alegeți soluții premium și delegați această sarcină produsului creat de o echipă de profesioniști.

Ambele abordări au propriile lor merite. Proiectele open-source sunt gratuite și oferă o oarecare flexibilitate pentru dezvoltatori; întrucât soluțiile premium fac toate sarcinile grele, oferind echipelor timp liber care poate fi folosit pentru a îmbunătăți serviciile, campaniile de marketing, identitatea mărcii și alte componente esențiale.

Ambele categorii sunt pline de soluții. Să presupunem că ai nevoie de un partener de încredere. În acest caz, sectorul premium are mai multe de oferit, de la servicii multifuncționale substanțiale cu o listă cuprinzătoare de instrumente pentru a monitoriza starea de sănătate a sistemului până la un grup de platforme care acordă prioritate caracteristicilor esențiale și oferă soluții eficiente companiilor mici și mijlocii din întreaga lume. Glob.

Luați în considerare Pulsetic , instrumentul popular în această nișă și pachetul său de caracteristici și beneficii:

  • Combină gestionarea incidentelor, monitorizarea timpului de funcționare și paginile de stare sub un singur acoperiș – tot ceea ce poate avea nevoie startup-ul tău.
  • Are numeroase centre de date în întreaga lume pentru a localiza întreruperile în mod eficient.
  • Trimite alerte instantanee prin diverse canale, inclusiv e-mailuri, SMS, Telegram, Slack și chiar apeluri telefonice.
  • Are o colecție de șabloane proiectate cu atenție, actualizate în mod regulat, care îndeplinesc toate standardele actuale și servesc ca o bază solidă pentru a crea o pagină de stare care se integrează perfect în mediul platformei.
  • Este ușor de gestionat. Interfața este intuitivă și realizată având în vedere antreprenorii care nu cunosc tehnologie. În plus, videoclipul lor de pe YouTube explică elementele de bază și învață cum să creați o pagină de stare pentru un site web.

Cu un astfel de partener, compania dumneavoastră va fi în siguranță și va avea o șansă solidă de a merge mai departe fără a compromite relațiile cu clienții și potențialii.

Asigurarea soluției potrivite pentru proiectul dvs. web este doar jumătate din luptă. Restul constă în crearea paginii care va oferi o experiență excelentă pentru utilizator și va afișa toate informațiile vitale, cum ar fi starea de sănătate a platformei, timpul de funcționare sau evenimentele de întreținere programate, într-un mod plăcut și ușor de înțeles. Aici, cele mai bune practici și sfaturi împărtășite de profesioniști sunt utile.

Cele mai bune practici pentru crearea unor pagini de stare eficiente

Luați în considerare aceste sfaturi și cele mai bune practici pentru a dezvolta pagini de stare eficiente:

  • Transformați pagina de stare într-o foaie de parcurs care ghidează utilizatorii prin obstacolele care pot apărea brusc în timpul interacțiunii lor cu serviciul.
  • Stabiliți liniile directoare pentru conversația cu clienții și vizitatorii în timpul unei întreruperi.
  • Creați un protocol de acțiuni pentru cea mai gravă întrerupere pe care o puteți avea.
  • Faceți din acesta o parte integrantă a sistemului dvs. de management al incidentelor.
  • Găzduiește-ți pagina de stare pe altă infrastructură, deoarece orice s-ar întâmpla cu platforma, serverul și furnizorul tău de găzduire, pagina de stare trebuie să funcționeze ca un ceas.
  • Amintiți-vă că oamenii care vă vizitează site-ul web sunt probabil să știe că sunteți în stare de dezamăgire, așa că oferiți-le conținut care le va ușura durerea și va elimina frustrarea și confuzia. Gândește-te la date. Rețineți că unele dintre ele pot ajunge la pagina privată.
  • Arătați empatie reală față de utilizatorii afectați.
  • Asigurați-vă vizitatorii că luați problema în serios.
  • Trimiteți o alertă când traficul crește pe pagina dvs. de stare.
  • Când accidentul este gestionat, contactați toți clienții care ar fi putut fi afectați. Unii agenți de marketing sugerează să trimită note de scuze cu stimulente precum reduceri sau coduri promoționale.
  • Publicați recenzii detaliate după incident pentru a arăta munca echipei dvs.
  • Dacă aveți cifre impresionante despre performanța și echipa de asistență, împărtășiți-le celorlalți. Astfel, vei cuantifica brandul, ceea ce duce la o mai bună reputație.
  • Informați toată lumea, inclusiv părțile interesate cheie, clienții, departamentele de marketing și echipa de asistență, înainte de orice risc de oprire. Cu toate acestea, nu exagerați, mai ales cu clienții. Dacă utilizați e-mailul ca canal de comunicare, asigurați-vă că nu le bombardați cu actualizări în fiecare minut.
  • Nu te păcăli singur. Dacă ceva este în neregulă cu pagina de stare, de exemplu, are o cale de citire incomodă sau arată dezordonat, trebuie să rezolvați această problemă fără compromisuri.
  • Adăugați selectorul de limbă dacă deserviți un public țintă din diferite țări.
  • Includeți un formular de abonare pop-up și un link pentru a indica oamenii către agenții de asistență.
  • Folosiți grafice, instrumente vizuale și ilustrații pentru a face ca datele plictisitoare să pară plăcute.
  • Utilizați aceeași temă pentru a lega pagina de stare cu platforma.
  • Adăugați navigare și link către pagina principală.
  • Plasați un link către pagina de stare pe pagina de pornire, de preferință în secțiunea de subsol.

Exemple de pagini de stare inspiratoare

Când vine vorba de exemple convingătoare de pagini de stare, primul lucru care îmi vine în minte este Atlassian și pagina lor care descrie starea de sănătate a uriașei platforme multifuncționale.

Nu vă așteptați să găsiți informații aprofundate despre fiecare caracteristică și produs pentru utilizatorul final. Echipa a prioritizat informațiile despre starea operațională pentru produsele Atlassian, inclusiv Jira, Bitbucket și Trello. Totuși, au făcut-o inteligent, eliminând posibilele dezordine și împărțind datele în porțiuni mici digerabile.

Pagina principală a paginii lor de stare include o listă de produse. Fiecare produs are o reprezentare vizibilă a stării sale de sănătate, astfel încât utilizatorii să poată scana pagina și să înțeleagă rapid situația. De exemplu, verde înseamnă că sistemul funcționează bine, în timp ce galbenul indică un incident activ a cărui rezolvare este încă în curs.

Fiecare bloc trimite către pagina sa de stare corespunzătoare, unde vizitatorii online se pot scufunda puțin mai adânc în problemă, actualizări, timpul de funcționare istoric al API-urilor și istoricul incidentelor trecute. Nu în ultimul rând, fiecare secțiune are un formular de abonare și un formular pentru a raporta o problemă.

Dacă modul Atlassian de a afișa starea de sănătate a sistemului pare prea mult pentru mica dvs. companie locală, este posibil să obțineți câteva informații excelente despre cum să faceți acest lucru de la Apple și de la pagina lor de stare elegantă, îngrijită, compactă și directă la obiect.

Compania rămâne fidelă principiilor sale; prin urmare, pagina sa de sănătate a sistemului arată mult ca orice altă pagină de pe site-ul său web. Are navigare generală în partea de sus și un meniu suplimentar cu link-uri cruciale în subsol, cu soluții de design cu care clienții sunt familiarizați. Toate produsele lor sunt listate și împărțite într-o structură cu trei coloane și sortate alfabetic pentru a facilita de către clienți să găsească serviciul sau caracteristica necesară.

Spre deosebire de Atlassian, echipa Apple de gestionare a incidentelor nu intră în detalii despre incidente: afișează o listă de produse și stările lor operaționale. În plus, există un link pentru a contacta echipa de asistență și a vizita pagina cu starea sistemului de dezvoltator, unde utilizatorii pot obține informații mai exhaustive.

Apple, la fel ca Atlassian, are un portofoliu vast de produse, dar ține de o abordare prea redusă, care funcționează grozav pentru publicul său.

Pagina de stare de pe Absurd Design se încadrează în categoria de abordare minimă. Este un exemplu excelent pentru artiștii și antreprenorii creativi care își evidențiază sau își vând bunurile, cum ar fi pachete de UI, pictograme, ilustrații, șabloane web sau plugin-uri online.

Pagina comunică în mod vizibil starea curentă a sistemului și prezintă un grafic tradițional liniar al timpului de funcționare cu date pentru ultimele 90 de zile și incidente recente. În plus, există un link pentru a primi actualizări.

Acesta este tot ce poate avea nevoie publicul țintă atunci când interacționează cu această platformă.

Vorbește despre simplitate și minimalism; echipa din spatele Static App a reușit. Pagina de stare publică a aplicației Static pare neconstrânsă și plăcută. Acesta descoperă doar informații relevante, concentrând atenția vizitatorilor asupra detaliilor cruciale ale sistemului. Include un grafic al timpului de funcționare care arată datele din ultimele trei luni, incidente recente, un link către o altă pagină care cuprinde istoricul incidentelor cu descrieri detaliate și un instrument pentru a obține actualizări.

Designul este minimal, dar coerent cu restul platformei, cu ilustrații frumoase în partea de sus și bazându-se pe o colorare frumoasă și o cantitate generoasă de spațiu alb pentru a structura și organiza informațiile.

Echipa Siter arată o abordare elegantă, curată, minimală, dar informativă. Ele arată tuturor că, chiar dacă aveți un singur produs sau serviciu, trebuie să vă informați clienții fideli despre starea sistemului.

Au creat un cadru plăcut pentru vizitatorii online, folosind instrumente vizuale de bază, cum ar fi grafice liniare și identificarea bine stabilită a culorilor. Veți vedea istoricul timpului de funcționare pentru ultimele 90 de zile, fiecare zi fiind reprezentată în culoarea corespunzătoare, o descriere a incidentelor recente și link-uri către un bloc istoric cu informații mai detaliate despre caz.

Din nou, există o opțiune de abonament chiar în antet pentru acei clienți care doresc să rămână la curent.

Nu în ultimul rând, echipa a personalizat designul pentru a se potrivi cu pagina lor de pornire și branding, oferind astfel o tranziție fără probleme de la orice pagină de pe site-ul lor la pagina de stare.

Dacă căutați un exemplu cuprinzător de pagină de stare care acoperă o mulțime de informații simultan, trebuie să verificați Wistia.

Echipa acestei platforme de găzduire video a decis să arate nu numai starea operațională a aplicației, încorporarea, încărcările, codificarea și soapbox-ul în ultimele 90 de zile, ci și valorile sistemului. De exemplu, pagina acoperă timpul de pornire a videoclipurilor, hărțile de căldură video pentru tamponarea playerului, timpul de randare a paginii și timpul de așteptare de procesare folosind grafice și diagrame, transformând astfel explorarea acestor date plictisitoare într-o distracție plăcută.

Vizitatorii pot găsi, de asemenea, istoric cu incidente trecute și un buton substanțial atrăgător pentru a se înscrie pentru actualizări.

Deși această abordare pare puțin copleșitoare, de fapt, acest conținut este crucial pentru publicul țintă.

Acesta este un alt exemplu fantastic de pagină de stare cu o acoperire cuprinzătoare a stării de sănătate a sistemului. În timp ce unele platforme nu au nevoie de asemenea rapoarte detaliate, Segment este una dintre acele companii ai căror clienți consideră aceste date valoroase și cruciale pentru a rămâne loiali acestui furnizor.

Echipa afișează starea de funcționare a sistemului, timpul de funcționare din ultimele trei luni cu un link pentru a vizualiza istoricul timpului de funcționare, serviciile și caracteristicile grupate în blocuri logice, valori ale sistemului, cum ar fi urmărirea latenței API, timpul de răspuns al API al profilului, rata totală de livrare, API. Rata de succes (ultima oră), Rata de succes API (săptămâna trecută) și altele.

Cel mai bun lucru este că pagina rămâne curată și îngrijită în ciuda unei cantități atât de mari de informații. Datorită instrumentelor de vizualizare și regulilor de formatare bine aplicate, vizitatorii se bucură de o experiență excelentă de utilizator.

Mailpost este o platformă online populară pentru trimiterea rapidă și eficientă a campaniilor de marketing prin e-mail a cărei echipă acordă prioritate soluțiilor rentabile și eficiente din timp și deservește întreprinderile mici și mijlocii, ajungând direct la obiect.

Această ideologie poate fi văzută și pe pagina lor de stare. Este compact și minimal, cu o cantitate redusă de informații care este suficient pentru a informa clienții și vizitatorii despre starea generală de sănătate a sistemului pentru a-i păstra în ciclu.

Pagina conține un grafic al timpului de funcționare, istoricul incidentelor recente, starea operațională generală și un formular de abonare pop-up. În ceea ce privește designul și experiența utilizatorului, ambele îndeplinesc standardele actuale, oferind vizitatorilor o interacțiune excelentă cu sistemul.

Au trecut vremurile în care doar companiile SaaS, piețele, organizațiile și conglomeratele cu un portofoliu vast de produse erau interesate de astfel de abordări; astăzi, chiar și liceele țin evidența lucrurilor pentru a se adapta la standardele actuale. Universitatea Națională din Irlanda este un exemplu excelent de implementare a unei pagini de stare cu o acoperire cuprinzătoare a stării de sănătate a sistemului.

Echipa a decis să arate starea actuală a tuturor serviciilor, incidentelor, istoricul de întreținere al serviciilor UCC IT și o listă de componente și instrumente relevante pentru studenți și personal, cum ar fi Microsoft Office, rețeaua Campus, Umail, Gsuite și altele, cu corespunzătoare acestora. starea operațională. Pe lângă asta, au adăugat un formular de abonare.

În ceea ce privește designul paginii, este în acord cu site-ul principal pentru a menține experiența utilizatorului consistentă pe toate canalele și paginile.

Echipa din spatele Cartloop vă ajută să înțelegeți cu ușurință toate informațiile cruciale despre starea de sănătate a platformei la prima vedere. Echipa a renunțat la orice dezordine și s-a concentrat doar pe informațiile esențiale care arată conținut precum starea de funcționare a sistemului, timpul de funcționare și istoricul incidentelor.

În ceea ce privește designul, au eliminat complet subsolul și au păstrat doar imaginea logo-ului în antet, împreună cu un buton de abonare la actualizări și ilustrații care sugerează atmosfera generală de pe platformă.

În cele din urmă, pagina de stare de pe Amazon nu se compară cu exemplele prezentate mai sus. Are una dintre cele mai cuprinzătoare, detaliate și mai extinse pagini de stare pe care le-am văzut vreodată.

În plus, nu este o singură pagină; este un tablou de bord cu diverse widget-uri și instrumente de design, cum ar fi file și tabele, care creează ordine din haos, servind eficient această mare parte a datelor. Aspectul este împărțit în două. Bara laterală din stânga listează evenimentele de serviciu, evenimentele din contul utilizatorului și evenimentele organizației. Bara laterală din dreapta conține probleme deschise și recente, istoricul serviciilor și starea operațională a caracteristicilor sau produselor.

În plus, vizitatorii pot naviga printr-un jurnal de rulare al stării serviciului AWS din ultimele 12 luni cu ajutorul unei căutări bazate pe chei și a unui filtru bazat pe dată.

În ceea ce privește designul, pentru a face acest tablou de bord o parte a platformei, echipa a folosit aceleași principii de design adăugând logotipul emblematic, antetul cu navigare utilă și subsolul cu un comutator de limbă.

Concluzie

Conform unor studii recente, doar 10% dintre clienți sunt de acord că platformele și serviciile digitale oferă clienților o experiență excelentă de utilizare ; totuși, în mod ironic, peste 50% dintre companii cred că îndeplinesc nevoile și așteptările publicului țintă . Din cauza unei astfel de neînțelegeri și judecăți greșite a situației, multe companii au lovit zidul de cărămidă al eșecului.

Companiile SaaS, piețele digitale și numeroasele platforme populare „au ridicat ștacheta” pentru comunicarea online și interacțiunea cu clientela, transformând unele caracteristici exclusive, cum ar fi paginile publice de stare, în elementele esențiale ale sistemului. Din păcate, multe startup-uri și întreprinderi mici nu sunt pregătite să urmeze acest exemplu și să impună aceste schimbări.

Cu toate acestea, după cum arată practica, indiferent de sector (B2C sau B2B), este foarte recomandat ca organizațiile să respecte aceste standarde nou-fondate pentru a menține relațiile cu clienții transparente și de încredere.

Mai mult decât atât, paginile publice de stare pot fi ușor încorporate în sistem. Numeroase soluții open-source și premium ajută la acest lucru. În plus, web-ul este plin de exemple de pagini de stare din viața reală care oferă informații despre soluția de utilizat pentru a satisface cerințele dimensiunii companiei, precum și pentru a satisface așteptările de nișă și publicul țintă, asigurându-și astfel poziția în piaţă.

 

AllmaDesign vă oferă servicii profesionale de web design la prețuri avantajoase, creare site-uri prezentare pentru companii mici și mijlocii, creare magazine online și cataloage de produse, precum și alte servicii conexe: întreținere și administrare site-uri weboptimizare SEO și promovare onlinedesign grafic și identitate companiegăzduire web și înregistrare nume de domenii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: AllmaDesign

Comentarii

Cauta

Categorii populare