Comunicate de Afaceri

Crearea de conținut care satisface intenția de căutare și satisface nevoile clienților

Optimizarea conținutului începe cu a ști care este cu adevărat intenția de căutare a clientului tău. Învață să creezi o strategie în jurul intenției de căutare.

Când te gândești la optimizarea conținutului, prioritatea ta ar trebui să fie intenția de căutare.

Gândiți-vă de câte ori ați introdus ceva în Google care a fost practic farfurie, iar Google a înțeles exact ce ați vrut să spuneți.

Acesta este ceva ce putem lua de la sine înțeles, dar este motivul exact pentru care intenția de căutare este atât de importantă.

Este plăcut să aveți un volum lunar de căutare, dar, deoarece este imposibil să creăm cerere, trebuie să ne aliniem conținutul de înaltă calitate și paginile de destinație ale produselor cu intenția clientului.

Google nu i-a păsat niciodată să ne optimizăm conținutul.

Îi pasă să ofere utilizatorului cel mai relevant și unic conținut pentru a-l ajuta să găsească ceea ce caută.

Google își actualizează algoritmul atât de des pentru că dorește să se asigure că întâlnește inimile, mințile și sufletele utilizatorilor săi și le potrivește interogările cu rezultate relevante.

În acest articol, vom analiza de ce intenția de căutare este cel mai important lucru de luat în considerare atunci când optimizați conținutul și cum să creați o strategie de conținut bazată pe cercetarea în jurul intenției de căutare.

Ce este intenția de căutare?

Intenția de căutare – cunoscută și sub denumirea de intenția clientului și intenția utilizatorului – este motivul principal din spatele utilizatorilor care merg la un motor de căutare și introduc o interogare.

Când cineva vizitează un motor de căutare, are în minte un obiectiv specific pe care încearcă să-l îndeplinească prin căutarea sa.

Gândiți-vă la toate momentele în care ați folosit un motor de căutare pentru a efectua cercetări în jurul unui produs sau pentru a obține răspuns la o întrebare.

Și odată cu creșterea căutării mobile, acum avem un motor de căutare în buzunare în orice moment.

De aceea, în calitate de profesioniști în marketing și SEO, trebuie să înțelegem în ce parte a călătoriei cumpărătorului se află clienții noștri atunci când scriu o anumită expresie – și pe ce parte de conținut sau pagină de destinație ar trebui să vizam această expresie.

Intenția de căutare este cu adevărat coloana vertebrală a unei pagini de destinație bine optimizate și ar trebui să fie obiectivul nostru principal atunci când creăm conținut pe site-ul nostru.

Dar, trebuie să ținem cont de diferitele etape ale călătoriei de căutare a unui client.

Care sunt diferitele tipuri de intenții de căutare?

Au fost de multe ori când am căutat pe Google înainte de a afla ce caut.

Alteori, l-am folosit pentru a verifica ortografia sau pentru a-mi aminti numele unui anumit film.

În cea mai mare parte, putem grupa intenția de căutare în trei categorii principale .

Vedeți cum puteți planifica și crea conținut pentru a îndeplini următoarele trei tipuri de intenții de căutare.

1. Informațional

Acestea sunt interogări de căutare în stadiu incipient în care clientul încă încearcă să afle mai multe despre subiect.

Când un utilizator se află în primele etape ale căutării, scopul nostru este să ne asigurăm că utilizatorul află mai multe despre produs sau serviciu.

Studiile arată că, dacă un utilizator învață ceva de la un site web și site-ul se stabilește ca o sursă autorizată pe acest subiect, acel utilizator va ajunge să revină pe site - și să facă conversie mai târziu, când este gata.

2. Comparativ (cunoscut și ca navigație)

Acesta este un conținut intermediar în care clientul caută să vă compare produsul sau serviciul cu altul pentru a-l ajuta să decidă ce să facă.

Utilizatorii care se află în stadiul de mijloc sau comparativ încearcă să vadă dacă au într-adevăr nevoie de produsul sau serviciul pe care îl cercetau sau dacă există opțiuni chiar mai bune decât cea pe care o găsiseră anterior.

Gândiți-vă la toate momentele în care ați comparat restaurante diferite între ele sau două produse similare.

3. Tranzacțional

Acesta este conținutul în faza ulterioară în care clientul este gata să convertească.

Motivul pentru care am creat tot restul conținutului este să ne asigurăm că ne sprijinim utilizatorii și îi ajutăm pe parcurs, astfel încât aceștia să poată face conversii.

Conținutul nostru tranzacțional sau de sfârșit este de obicei pagini de categorii sau produse în care dorim ca utilizatorul să ajungă atunci când este gata să cumpere.

Este important ca atunci când creăm conținut, să ne asigurăm că expresiile pe care le vizam se aliniază cu intenția a ceea ce caută utilizatorul.

Prin crearea de conținut și pagini de destinație care se potrivesc cu toate părțile călătoriei unui utilizator, ne putem asigura că țintim cuvintele cheie potrivite pe cea mai bună pagină pe care Google dorește să o afișeze.

De asemenea, ne putem asigura că deținem propria noastră prezență digitală și creștem vizibilitatea și conversiile.

În timp ce jumătate din luptă este să ne asigurăm că conținutul nostru este optimizat corespunzător, cealaltă jumătate se asigură că Google dorește chiar să arate conținutul nostru pe baza expresiei – motiv pentru care intenția de căutare este atât de importantă.

Ce face ca intenția de căutare să fie atât de importantă?

Există mii de factori diferiți de care trebuie să luați în considerare atunci când faceți cercetarea cuvintelor cheie , cum ar fi volumul căutărilor, sezonalitatea, marca vs. non-branded, localizarea etc. Dar intenția de căutare sau intenția utilizatorului este cea mai importantă.

Înțelegerea intenției celui care caută ne asigură că acordăm prioritate relevanței în conținutul nostru și în cuvintele noastre cheie.

Cu cât un utilizator introduce mai multe expresii în Google sau în alt motor de căutare, cu atât se află mai departe în călătoria cumpărătorului și cu atât este mai probabil să facă conversie.

Intenția de căutare este, de asemenea, extrem de dificil de stabilit.

Dar odată ce înțelegeți intenția de căutare, optimizarea conținutului este mult mai ușoară - deoarece veți ști mai multe despre tipul de conținut pe care Google dorește să afișeze pe Pagina 1.

Principalul lucru pe care ar trebui să-l luăm în considerare este că nu decidem care este intenția de căutare - este Google.

Dacă contraziceți ceea ce spune Google, conținutul dvs. nu va apărea în SERP.

Există, de asemenea, multe cazuri în care agenții de marketing sau directorii sunt orbiți de volumul de căutare; mai degrabă decât să meargă după frazele cu volum mai mic pe care au o șansă mai mare de a câștiga, ei urmăresc frazele cu volum mai mare – și ajung să rateze noul. 

Cum ne putem asigura că conținutul nostru este aliniat cu intenția de căutare?

Când vă străduiți să înțelegeți conceptul de intenție de căutare, faceți un pas înapoi față de compania dvs. și imaginați-vă că sunteți utilizator.

Gândiți-vă la ce ați putea căuta pentru a ajunge pe articolul de blog sau pe pagina produsului.

Introdu acea expresie pe Google (de preferință prin incognito sau prin navigare privată, astfel încât să nu fie personalizată pentru istoricul căutărilor) și vezi ce apare.

analiză SERP (pagina de rezultate ale motorului de căutare) este cea mai bună modalitate de a confirma ceea ce crede Google că ar putea dori să vadă utilizatorul.

Există agregatori de conținut? Există site-uri tranzacționale?

Există o pagină de rezultate mixtă a motorului de căutare cu conținut și conținut tranzacțional?

Sunt de multe ori când nici măcar Google nu știe ce caută utilizatorul, așa că arată un SERP mixt cu diferite tipuri de conținut.

Găsind aceste informații în direct pe SERP-uri, putem vedea ce recompensează Google în primele poziții și care crede că este intenția interogării utilizatorului.

Analiza SERP este una dintre cele mai bune modalități de a folosi datele competitive atunci când creăm conținut, deoarece vrem să știm ce fraze folosesc și să vedem dacă putem chiar să concuram pentru aceeași expresie pe baza intenției.

Cum putem crea o strategie de conținut pentru intenția de căutare?

Conținutul poate fi rege, dar utilizatorul are toată puterea.

Putem crea cel mai bun conținut din lume, dar dacă cuvintele cheie pe care le vizam nu se potrivesc cu intenția utilizatorului, este cu adevărat degeaba.

Aducerea de trafic necalificat nu ajută pe nimeni și este o pierdere de timp și energie.

Trebuie să ne asigurăm că facem cercetări de cuvinte cheie și concurență înainte de a ne crea conținut.

Înțelegând cine mai concurează pe SERP, știm acum dacă avem șanse să ne poziționăm pe Pagina 1.

Cercetarea competitivă ne permite, de asemenea, să găsim cuvinte cheie legate semantic pe care am dori să le folosim în conținut. Acestea sunt cuvinte cheie care nu sunt neapărat sinonime, dar sunt strâns legate în natură.

Cuvintele cheie legate semantic oferă motoarelor de căutare o mai bună înțelegere a conținutului nostru și, de asemenea, permit utilizatorilor care caută lucruri similare (dar folosind cuvinte cheie diferite) să găsească conținutul nostru.

Una dintre cele mai bune modalități de a crea o strategie de conținut cu intenția de căutare în minte este modelul de marketing de conținut hub and spoke .

Acest model de marketing de conținut ne permite să ne direcționăm cuvintele cheie tranzacționale pe paginile hub și cuvintele cheie mai informaționale de pe paginile spoke.

Făcând acest lucru, ne putem asigura că avem conținut care se potrivește cu locul în care ar putea fi utilizatorii noștri și cu diferitele etape ale călătoriei lor.

Cercetarea cuvintelor cheie este baza unei strategii de conținut și este extrem de importantă atunci când înțelegeți intenția de căutare.

Cuvintele cheie cu cel mai mare volum de căutare pot fi atractive, dar pot fi, de asemenea, foarte vagi și pot să nu fie cele mai bune cuvinte asupra cărora să se concentreze.

Există, de asemenea, de multe ori când unele cuvinte cheie – singular sau plural – au un înțeles diferit.

De exemplu: dacă căutați [TV], puteți căuta un ghid al canalelor de televiziune sau istoricul televizorului.

Dar, dacă căutați [televizoare], probabil că doriți să cumpărați un televizor de undeva și veți vedea rezultatele căutării corespunzătoare.

Ideea este: profesioniștii SEO trebuie să se uite în mod continuu la ceea ce apare deja pe Google și să adopte perspectiva utilizatorului sau a clientului atunci când caută.

Acest vizual ne ajută să înțelegem mai bine strategia de conținut pe care am putea să o urmăm dacă vindem ochelari de citit.

Ar trebui să țintăm cuvintele cheie cu volum mai mare de pe paginile noastre de pornire sau de pe categorii.

Cuvintele cheie cu volum mai mic ar putea fi apoi direcționate pe subcategorii, pagini de produse și poate un articol de blog.

Prin crearea unui astfel de vizual, putem identifica cantitatea totală de cuvinte cheie pe care încercăm să le urmăm, ceea ce ne poate ajuta să înțelegem cât de mult conținut sau ce tip de conținut trebuie să creăm.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare