Comunicate de Afaceri

Cum alegi modelul potrivit de geanta în funcţie de conformaţia ta?

Geanta este cu siguranţă un accesoriu care se regăseşte în garderoba oricărei femei, motiv pentru care este important să fie ales de fiecare dată modelul potrivit. Pentru a alege corect o geantă de damă recomandarea este aceea de a ţine cont de conformaţia corpului astfel încât aceasta să poată echilibra ţinuta şi să nu o afecteze.

Forma genţii contează

Există mai multe tipuri de genţi de damă şi toate contează foarte mult pentru că trebuie să fie selectată forma în funcţie de corpul pe care îl ai. Cele mai comune tipuri de genţi sunt:

-    geanta mică în care încap foarte puţine obiecte;

-    geanta poştaş;

-    geanta sac;

-    geanta de mână;

-    genţile pentru documente;

-    geanta de tip plic.

Desigur, din toate aceste forme pot rezulta şi altele la fel de importante. Este recomandat să fie aleasă geanta potrivită corpului astfel încât să pună în valoare lookul în mod corespunzător. Geanta trebuie să fie ca şi volum, opusă conformaţiei corpului pentru a avea efectul dorit. În acest sens, se pot face următoarele recomandări:

-    pentru o persoană scundă se recomandă genţile cu formă rectangulară şi cât mai lungi care vor face silueta să pară mai înaltă;

-    persoanele înalte şi slabe ar trebui să poarte genţi rotunjite;

-    persoanele scunde nu ar trebui să poarte genţi care atârnă foarte lung pe lângă corp pentru că vor reduce şi mai mult înălţimea, din punct de vedere vizual;

-    forma genţii se va alege ţinând cont şi de momentul în care geantă este purtată;

-    genţile de tip business sau poştaş sunt perfecte pentru o zi la birou;

-    genţile ceva mai voluminoase se recomandă pentru drumeţii sau pentru zile în care trebuie să fie transportate foarte multe lucruri.

Dimensiunea genţii contează

Este recomandat să fie aleasă o geantă cu mărimea potrivită corpului şi momentului pentru care a fost cumpărată. Dimensiunile variază în funcţie de forma corpului astfel:

-    o persoană minionă ar trebui să aleagă o geantă de dimensiuni mici;

-    o persoană înaltă ar trebui să aleagă o geantă medie sau una voluminoasă astfel încât să rămână în concordanţă cu statură;

-    genţile largi trebuie alese pentru ţinutele casual deoarece au un aer ceva mai relaxat;

-    pentru ţinutele formale sau pentru un outfit elegant sunt recomandate genţile mici;

-    pentru evenimente pot fi folosite cu încredere şi clutch-uri.

Ţinând cont de toate aceste aspecte se pot alege cu uşurinţă genţile potrivite. Este foarte important de reţinut şi faptul că genţile nu se mai asortează acum cu pantofii şi trebuie doar să vină în completarea întregii ţinute. Este recomandat ca geantă să fie aleasă fie într-o nuanţă care se potriveşte ţinutei, fie într-o nuanţă care scoate în evidenţă ţinută şi care contrastează.

Ţinând cont de sfaturile de mai sus, fiecare persoană îşi va alege acum mult mai uşor genţile potrivite pentru orice ocazie şi pentru orice moment al zilei, indiferent de forma corpului sau de înălţime.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare