Comunicate de Afaceri

Cum algoritmii de căutare TikTok alimentează descoperirea conținutului

Aflați cum funcționează algoritmii TikTok pentru a atrage mai mulți clienți și mărci. Iată câteva exemple inspiratoare (și distractive) de care să țineți cont.

Până de curând, a ști cum funcționează algoritmii de căutare ai TikTok era la fel de puțin probabil să te ajute să câștigi bani precum a ști cum să coasi nasturi pe ouă.

Dar, în ultima lună, TikTok a lansat Branded Mission , o nouă modalitate prin care mărcile au acces la conținut autentic și creativ din comunitatea sa și TikTok Pulse , o nouă soluție de publicitate contextuală care oferă mărcilor expunere în primele 4% dintre videoclipuri.

Dintr-o dată, învățarea modului în care algoritmii de căutare ai TikTok stimulează descoperirea conținutului pare mult mai probabil să ajute creatorii de conținut și influențatorii din rețelele sociale să-și transforme agitația secundară în concerte cu normă întreagă.

Acesta pare a fi momentul potrivit pentru un ghid cuprinzător despre cum să vă găsiți videoclipurile prin feedul Pentru tine, precum și prin feedul Urmăriți, Rezultatele căutării și fila Prieteni.

Cum recomandă TikTok videoclipurile #ForYou

În iunie 2020, TikTok a dezvăluit modul în care sistemul său de recomandare a selectat videoclipuri în „Cum recomandă TikTok videoclipuri #ForYou”.

Puține s-au schimbat fundamental de atunci, cu excepția faptului că guvernul SUA nu mai încearcă să interzică platforma chineză de socializare.

Așadar, iată ce trebuie să știe creatorii și influenții: feedul TikTok For You prezintă un flux de videoclipuri adaptate intereselor fiecărui utilizator, făcându-i mai ușor ca utilizatorului să găsească conținutul și creatorii pe care îi iubește.

Cu alte cuvinte, nu există un feed For You pentru peste un miliard de utilizatori TikTok activi lunar.

Există un miliard de feeduri pentru tine adaptate la ceea ce vizionează, apreciază și distribuie fiecărui utilizator.

TikTok a adăugat: „Acest feed este alimentat de un sistem de recomandare care oferă fiecărui utilizator conținut care ar putea fi de interes pentru acel utilizator anume.”

Și mai mulți factori influențează recomandările, inclusiv:

 • Interacțiunile utilizatorilor includ  aprecierea sau partajarea videoclipurilor, urmărirea conturilor, comentarea unui TikTok și crearea de conținut similar.
 • Informații video , care pot include subtitrări, sunete sau hashtag-uri.
 • Setările dispozitivului și ale contului, cum ar fi preferința de limbă a utilizatorului, setarea țării și tipul de dispozitiv.

Acum doi ani, TikTok a mai dezvăluit:

„Toți acești factori sunt procesați de sistemul nostru de recomandare și ponderați în funcție de valoarea lor pentru un utilizator. Un indicator puternic de interes, cum ar fi dacă un utilizator termină de vizionat un videoclip mai lung de la început până la sfârșit, ar primi o pondere mai mare decât un indicator slab, cum ar fi dacă spectatorul și creatorul videoclipului sunt ambii în aceeași țară.”

Pe de altă parte, TikTok a spus la acea vreme:

„În timp ce un videoclip este probabil să primească mai multe vizionări dacă este postat de un cont care are mai mulți urmăritori, în virtutea faptului că acel cont a creat o bază mai mare de urmăritori, nici numărul de urmăritori și nici dacă contul a avut videoclipuri anterioare de înaltă performanță nu sunt factori direcți. în sistemul de recomandare.”

În iulie 2020, TikTok a continuat cu o a doua postare, „5 sfaturi pentru creatorii TikTok”.

Ne-a spus: „Recomandările de feed For You sunt, în general, extrase din videoclipurile postate în ultimele 90 de zile”.

Acum, nu vreau să mă îndoiesc, dar am găsit 10 sfaturi în această postare care sunt utile și astăzi:

 • Realizați videoclipuri captivante care spun povești , atrag spectatorii și declanșează conversații.
 • Creați videoclipuri verticale care au cele mai bune rezultate pe TikTok  și videoclipuri cu o durată mai mare de cinci secunde.
 • Scrieți subtitrări grozave pentru a adăuga context și pentru a oferi informații suplimentare despre un videoclip.
 • Dați viață conținutului dvs. utilizând efecte creative (de exemplu, înghețare a cadrelor sau obiecte AR) și efecte sonore (de exemplu, voice-over sau duete).
 • Priviți în linii mari tendințele de nivel înalt din analizele dvs. , apoi concentrați-vă pe o singură valoare de la un videoclip la altul.
 • Măsurați performanța videoclipurilor nou încărcate imediat după publicare, deoarece atunci veți observa, în general, un vârf de implicare.
 • Atrageți atenția spectatorilor devreme și mențineți spectatorii interesați , deoarece timpul de vizionare determină modul în care este recomandat un videoclip.
 • Adăugați hashtag-uri relevante la subtitrările dvs.  , astfel încât să fie mai probabil să fie găsite de publicul interesat de conținutul dvs.
 • Adăugați muzică și sunet la videoclipurile dvs. pentru a ajuta spectatorii care iubesc dansurile și provocările pe care TikTok le-a făcut populare să le descopere.
 • Experimentați, fiți creativ și postați diferite tipuri de conținut pentru a vedea ce rezonează.

A doua postare a lui TikTok a distrus și câteva mituri, inclusiv:

 • O mulțime de factori determină modul în care conținutul este recomandat în feedul Pentru tine, așa că nicio măsură de implicare (cum ar fi aprecierile sau comentariile) nu este neapărat mai importantă decât alta.
 • Mai multe hashtag-uri nu garantează o acoperire mai largă, iar hashtag-uri precum #FYP, #ForYou și #ForYouPage nu funcționează mai bine decât alte hashtag-uri, așa că adăugarea acestora la legendă nu vă va îmbunătăți șansele de a fi văzut în For You a cuiva. a hrani.
 • Numărul de videoclipuri pe care le postezi nu va afecta modul în care conținutul tău este recomandat în feedul Pentru tine, așa că concentrează-te pe realizarea videoclipurilor profund captivante de la început până la sfârșit.

Deci, acest sfat vechi de doi ani mai generează rezultate?

Potrivit unei postări scrise de Jacinda Santora pe Influencer Marketing Hub, intitulată „ Cei mai bine plătiți influenți TikTok din 2022 ”, Charli D'Amelio a ocupat fruntea listei cu câștiguri medii estimate de 17,5 milioane de dolari.

Ea a început să posteze videoclipuri de dans pe TikTok în 2019 și acum are 141,3 milioane de urmăritori, 10,9 miliarde de aprecieri și o rată medie de implicare de 13%.

Și sora ei mai mare, Dixie D'Amelio , s-a clasat pe locul al doilea pe listă, cu câștiguri medii estimate la 57 de milioane de dolari.

Cântăreață, are acum 57,4 milioane de urmăritori, 3,2 miliarde de aprecieri și o rată medie de implicare de 12%.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare