Comunicate de Afaceri

Cum devii un influencer în aria ta de activitate

Influencerii, acele persoane care au capacitatea de a convinge alte persoane să cumpere un produs sau serviciu, au devenit o parte importantă a strategiilor de marketing. Însă o astfel de abordare poate fi destul de costisitare pentru unele branduri.

Deci, cum ai putea să te bucuri de beneficiile unui astfel de concept fără a-ți da bugetul peste cap? Simplu. Devin-o chiar tu un influencer. Cum?

Află din cele ce urmează:

  1. Află exact ce presupune conceptul de influencer

Un influencer este acea persoană care se bucură de o mare credibilitate în rândul celor care îl urmăresc. Acesta are un impact pozitiv asupra unei anumite nișe și se bucură de un număr mare de fani sau followers. De asemenea, o astfel de persoană are o putere mare de convingere asupra altor oameni (de asta i se spune și ”influencer”) și poate fi considerată o autoritate într-un anumit domeniu.

  1. Concentrază-te asupra nișei tale

Dacă ai luat decizia de a deveni un influencer (sau simți că te îndrepți către asta), trebuie să hotărăști pe ce nișă te axezi. Ai un blog de modă, parenting sau călătorii? Poți începe foarte bine de acolo. Indiferent de cei vei alege însă, trebuie să fii conștient că nișa aleasă trebuie să te pasioneze, să te reprezinte și să ți se potrivească. Altfel nu vei reuși să îți atingi obiectivele.

De asemenea, odată ce ai pornit pe un drum, este bine să nu te abați de la el. Dacă ai pornit pe ideea de influencer în domeniul modei, rămâi pe acest traseu.

Postările tale de pe blog și din social media trebuie să sibă legătură cu acest domeniu. În acest fel îți vei construi, pas cu pas, reputația. Dacă tu însă obișnuiști să îți dai cu părerea despre orice vei ajunge să fii perceput ca un expert în... nimic.

Fii atent la imaginea ta, la persoanele și brandurile cu care te asociezi, căci orice mișcare pe care o faci în spațiul public trebui să aibă legătură cu nișa pe care activezi.

  1. Împărtășește-ți cunoștințele

Odată ce ai devenit conștient de expertiza și statutul tău, trebuie să le poți împărtăși și altora din cunoștințele tale. Este o parte importantă din procesul transformării tale în influencer și un adevărat test. Căci degeaba ești tu expert în modă dacă nu reușești să le transmiți și altora din cunoștințele tale.

Fii activ pe rețelele de socializare și oferă-ți sfaturile de fiecare dacă când observi că cineva are nevoie de ele. Evident, acestea trebuie să fie pertinente.

Pornind de la sfaturile de mai sus și dezvoltând-te în fiecare zi mai mult, vei reuși în cele din urmă să fii perceput ca o autoritate în domeniul tău de activitate.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LeadMagnet.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare