Comunicate de Afaceri

Cum poti avea grija de masina ta, fara a cheltui sume importante de bani?

Buna functionare a propriilor masini este un aspect strans legat de modul in care acestea sunt intretinute. Dincolo de faptul ca masinile reprezinta o investitie destul de importanta, pentru ca nu le inlocuim anual, autovehiculele sunt acele mijloace de transport care inglobeaza perfect eficienta si confortul. Mai mult decat atat, acestea ne sunt mereu la indemana, astfel ca cu greu ne-am putea imagina cum ar arata lumea cotidiana fara existenta acestora. Indiferent de marca sau de ceea ce se afla sub capota acestora, masinile sunt alcatuite din piese si accesorii cu o durata de viata limitata, care este afectata totusi si de modul in care o masina este intretinuta. Cu toate acestea insa, dincolo de eforturile noastre de a le mentine in stare perfecta de functionare, anumite componente tot vor ceda intr-un final, unica solutie fiind aceea de a le inclocui cu altele noi.

            Grija fata de propriile masini poate veni intr-o varietate de forme, de la adaptarea stilului de condus si pana la igienizarea acesteia, sunt toate modalitati simple si la indemana oricui prin care se poate prelungi semnificativ durata de viata a componentelor unei masini. Astfel, daca iti doresti ca masina ta sa fie perfect functionala pentru vreme cat mai indelungata, iata cateva recomandari care te pot ajuta sa faci acest lucru mai simplu decat ti-ai putea imagina!

            Igienizeaza masina in mod constant.

            Curatarea interioara si exterioara a masinii este un aspect deosebit de important atunci cand vorbim despre intretinere, pentru ca asa cum bine stim, o masina murdara, atrage si mai multa murdarie, lucru ce va duce intr-un final la deteriorare. Din acest motiv, este recomandat ca masina sa fie igienizata in mod constant, pentru ca cu cat amani mai mult indepartarea murdariei, cu atat aceasta va deveni mai greu de curatat. Totodata, asigura-te ca utilizezi produse de curatare de special concepute pentru masina, astfel incat sa nu distrugi tapiteria si suprafetele din masina.

            Inlocuieste la timp piesele auto ce prezinta urme accentuate de uzura.

            O alta modalitate prin care poti avea grija de masina ta este prin inlocuirea pieselor si accesoriilor auto a carora durata de viata se afla la final. Astazi este mai simplu ca niciodata sa regasesti piese auto de calitate pentru orice masina, astfel ca nu ar trebui sa eziti sa inlocuinesti componentele care nu isi mai indeplinesc functia in mod corespunzator. Unul dintre motivele pentru care este recomandat sa faci este lucru se datoreaza faptului ca o componenta defecta poate atrage la randul ei alte defectiuni majore, ce pot fi foarte costisitoare. Concomitent, este esential sa nu uiti si de clasicele consumabile precum filtrul de aer, uleiul de motor sau lichidul de frana, pe care de asemenea este necesar sa le inlocuiesti/completezi la timp.

            Adopta un stil de condus mai putin sportiv.

            Stilul de condus poate avea un impact major asupra duratei de viata a componentelor masinii, de aceea este recomandat sa adopti un un stil de condus cat mai defensiv. Acest lucru am putea spune ca iti aduce un dublu avantaj si anume, pe deoparte vei prelungi durata de viata a componentelor masinii, dar vei conduce si in mod mult mai responsabil, lucru ce este sinonim cu siguranta rutiera. 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ADA ONLINE

Comentarii

Cauta

Categorii populare