Comunicate de Afaceri

CUM SĂ REUȘEȘTI CU DESIGN THINKING

Gândirea designului este ideea că putem rezolva probleme prin practicarea designului centrat pe om – punând oamenii în centrul procesului de rezolvare a problemelor.

Principalul concept al gândirii de design este că ne concentrăm pe un obiectiv general, mai degrabă decât să spunem o problemă specifică de rezolvat. Deși ne poate ajuta să rezolvăm unele dintre cele mai complexe probleme ale lumii (gândiți-vă la încălzirea globală), îl putem folosi și în fiecare zi în industria web, pentru a ne ajuta să ne rezolvăm propriile probleme complexe.

De exemplu, un manager de produs poate veni la dvs. și vă va spune „trebuie să ne îmbunătățim traficul web luna aceasta cu 50%”. Modul tradițional de a rezolva acest lucru poate să crească cheltuielile publicitare, să desfășoare o campanie socială sau să se uite doar la metode care sunt pentru construirea de trafic.

Abordarea gândirii de proiectare a acestei probleme este de a întreba „de ce?” – poate că creșterea cu 50% a traficului va genera o creștere a clienților potențiali. Ei bine, în loc să renunți la procesul costisitor de publicitate plătită pentru a crește traficul și clienții potențiali, poate o soluție mai bună este îmbunătățirea ratei de conversie a traficului deja existent.

 

Cum arată gândirea de design în practică

AIRBNB

Un exemplu grozav de gândire a designului în practică vine din primele zile ale AirBNB . Foarte devreme, ei și-au dat seama că înregistrările lor de apartamente tindeau să aibă fotografii de calitate slabă, adesea de la telefoane cu cameră mai vechi. Ei credeau că dacă mai multe apartamente ar avea fotografii mai bune, vor primi mai multe rezervări.

Deci ce au făcut? Au zburat la New York (unde se aflau majoritatea înregistrărilor), au închiriat o cameră foto, au vizitat câțiva utilizatori și au îmbunătățit dramatic calitatea fotografiilor acelor înregistrări. Imediat și- au dublat veniturile săptămânale , cea mai mare îmbunătățire pe care au făcut-o de mult timp.

Cum este acest design thinking? Ei bine, AirBNB știa că este imposibil pe termen lung să poți trata astfel fiecare utilizator și să zbori către fiecare destinație. Dar, știind cât de critic este, au ales să folosească o soluție pe termen scurt, care să nu se extindă, pentru că, dacă ar funcționa, rezultatul a fost copleșitor de pozitiv pentru companie.

NORDSTROM

Un alt exemplu minunat de gândire a designului în practică a venit de la Nordstrom Innovation Lab. Nordstrom , un retailer de top din SUA, a angajat o echipă de oameni pentru a extrage datele pe care le-au adunat din surse precum Facebook, Pinterest și Twitter pentru a crea experiențe organizate pentru clienți, pe baza preferințelor și a activității lor în magazin.

Una dintre activitățile pe care le-au întreprins a fost să meargă într-un magazin cu amănuntul și să creeze o aplicație pentru iPad pentru ochelari de soare la fața locului din magazin. În loc să adopte o abordare tipică de colectare a datelor, proiectare în birourile lor și testare a produsului pe utilizatori, ei au adus fizic designeri și dezvoltatori în magazinul lor și în magazinul lor de configurare. Acest lucru le-a permis accesul direct la clienți reali (nu utilizatorii recrutați pentru a studia) și a însemnat că la fiecare pas au putut testa cu utilizatori reali. Mai degrabă decât doar ca cercetătorii utilizatori să obțină acces aproape la clienți, managerii de proiect și dezvoltatorii au avut și acces, iar ideile puteau fi testate și validate cu ușurință cu clienții în timp real, pe măsură ce dezvoltau aplicația.

Această abordare „lean” este centrală în gândirea designului. Ca și în exemplul AirBNB, această idee nu se extinde neapărat – nu toată lumea poate merge la fața locului și poate construi o aplicație în această metodă – dar Nordstrom și-a folosit resursele pentru a se apropia de clienții lor și pentru a construi ceva, pe baza directă. feedback-ul pe care l-au primit. Indiferent dacă aplicația a funcționat sau nu pe termen lung, abordarea lor a însemnat că aveau ceva de testat mult mai repede decât dacă ar fi adoptat o abordare de design mai tradițională.

TEHNICA „VRĂJITORUL DIN OZ”.

Un alt exemplu minunat de gândire a designului în practică, folosind o abordare „lean”, este tehnica „vrăjitorului din oz”. Termenul provine din domeniul psihologiei experimentale în anii 1980. După cum spune „ Metodele Universale de Design ”, Vrăjitorul din Oz este „un experiment de cercetare în care subiecții interacționează cu un sistem informatic despre care subiecții îl consideră autonom, dar care este de fapt operat sau parțial operat de o ființă umană nevăzută”.

Este așa-numitul deoarece utilizatorul sau participantul la test poate crede că interacționează cu un computer sau un sistem, în timp ce de fapt există un om „în spatele perdelei” care operează computerul (operatorul este „vrăjitorul”). În timp ce această utilizare specifică a abordării își are originea în domeniul psihologiei, există multe moduri în care o putem folosi în design-urile noastre web astăzi.

În esență, ideea este ca noi să testăm dacă o caracteristică merită construită, înainte de a o construi. Acesta este același motiv pentru care noi prototipăm, vrem să construim ceva rapid, astfel încât să putem valida cu utilizatorii. Abordarea „Vrăjitorul din Oz” este diferită de prototipare, deoarece prototipul tinde să fie ceva ce construim înainte de a construi un produs real, în timp ce „Vrăjitorul din Oz” tinde să fie mai mult un produs minim viabil (MVP) pentru o idee. 

Deci cum funcționează? Ei bine, ideile pot varia de la simple la complexe. La cel mai simplu nivel, să presupunem că doriți să adăugați un buletin informativ pe site-ul dvs. web. Ați auzit că este o idee bună, dar poate vă faceți griji că va trebui să vă înscrieți la un serviciu de e-mail, cum ar fi Mailchimp sau Campaign Monitor, veți avea nevoie de cineva care să vă conceapă buletinul informativ, de cineva care să codifice acesta și apoi cineva care să creeze conținut — ar putea fi un exercițiu costisitor.

Ei bine, o modalitate de abordare ar fi să renunțați la toate acestea – folosiți un plan gratuit cu MailChimp sau Campaign Monitor, începeți cu un șablon de bază și concentrați-vă pe conținut. Cu toate acestea, modul în care l-am putea elimina cu adevărat este să folosim tehnica Vrăjitorului din Oz – să aveți o înregistrare prin e-mail și să colectăm e-mailuri într-o bază de date, care nu este atașată la niciun serviciu. Doar colectați adrese de e-mail pentru a vedea dacă există de fapt o dorință pentru această listă de e-mail. Dacă nimeni nu se înscrie, vă puteți distra atenția în altă parte. Dacă câteva persoane se înscriu, le puteți trimite manual e-mailuri și puteți vedea dacă câștigă acțiune. Dacă mulți oameni se înscriu, poate vă puteți permite să cheltuiți acești bani în plus pentru implementarea corectă a funcției!

Startup-ul „ CityPockets ” a folosit această metodă pentru a-și găsi MVP-ul. Pentru a-și valida ideea (strângerea de cupoane ale utilizatorilor pentru diferite magazine într-o singură locație centrală), ei le-au spus utilizatorilor să le trimită e-mailuri, astfel încât să poată face sortarea. În loc să folosească logica back-end pentru a implementa această caracteristică, Cheryl, fondatorul companiei, a petrecut ore întregi introducând manual cupoanele într-o bază de date. Acest lucru a însemnat, mai degrabă decât să cheltuie timp și bani pentru crearea back-end-ului pentru aplicația ei, ea a reușit să obțină un produs funcțional mult mai devreme făcându-și ea însăși niște „greucuri”.

Sigur, această idee nu s-ar extinde, dar ia permis să afle foarte repede ce fel de modificări trebuia să facă în aplicația ei și, prin urmare, când a ajuns să creeze un back-end, a fost mult mai puțin efort irosit .

Adevărata gândire de design înseamnă să puneți oamenii în centrul experienței dvs. de design. În timp ce oamenii spun că vor lucruri, folosind tehnici precum „Vrăjitorul din Oz”, este mai ușor să vedem dacă vor folosi într-adevăr lucrul pe care spun că le doresc și ne ajută să proiectăm lucrurile potrivite pentru clienții noștri.

 

De ce design thinking?

Ca și în exemplele de mai sus, este clar că prin aplicarea gândirii de design, rezolvăm problemele reale ale clienților noștri, mai degrabă decât să ne concentrăm exclusiv pe obiectivele de afaceri. Ideea unei companii mici, cu o sumă nu uriașă de bani, care zboară la New York pentru a face câteva fotografii poate să nu fi plutit în multe săli de consiliu corporative, dar nu există nicio îndoială că această decizie a schimbat direcția companiei. Nu toată lumea poate intra în magazine și construi aplicații din mers, dar adăugarea unui câmp de e-mail pentru a colecta e-mailurile utilizatorilor pentru o anumită funcție este destul de fezabilă.

O parte din motivul pentru care această idee de gândire a designului este atât de bună, este că putem privi problemele într-un mod diferit – adesea reîncadrând problemele, unde poate abordarea tradițională tinde să prioritizeze lucrurile greșite.

De asemenea, ne permite să fim agili și slabi. Înseamnă că, în loc să petrecem mult timp construind un produs sau un site web, apoi lansând și vedem ce se întâmplă, ne permite să construim ceva mai mic și să lansăm mai devreme. Testați-l, pivotați după cum este necesar. Analizați pe măsură ce construim produsul, fără a aștepta până la sfârșit.

Aceste beneficii sunt nesfârșite. O abordare de design thinking înseamnă implicarea utilizatorilor în proces. Acest lucru nu numai că oferă soluții mai bune, dar înseamnă că utilizatorii se simt parte din proces. Ei se simt iubiți, ca și cum cineva ar avea de fapt grijă de ei. Acest lucru îi va determina să ierte mai ușor problemele potențiale și, la rândul lor, să devină promotori, care își vor încuraja prietenii și alții să folosească produsele și site-urile noastre web. Acest efect, desigur, este mai popular cunoscut sub numele de „ efectul halo ”.

Un alt exemplu grozav este de la compania de servicii financiare Fidelity . I-au trimis pe unii dintre absolvenții lor la „școala de design” pentru a aplica gândirea designului și iată un citat din ceea ce au învățat :

Design-urile și planurile de proiect pot… fi ajustate sau abandonate înainte ca echipa să fi cheltuit o cantitate semnificativă de timp și resurse pentru a șlefui o ofertă de produs. Poate cel mai important, această metodologie evită modelul de a invita clienții să revizuiască un site web model care este mai mult sau mai puțin complet funcțional, ceea ce îi lasă pe clienți să se simtă ca și cum contribuția lor este în mare măsură o idee ulterioară.

 

Toată lumea poate fi un gânditor de web design

În timp ce designerii experienței utilizatorului și, într-adevăr, alți profesioniști web, ar trebui să fie adepți în exersarea abilităților de gândire în design, gândirea de design poate fi practicată de orice angajați care se confruntă cu o situație în care trebuie să rezolve o problemă, nu doar de cei care au termenul „designer” în denumirea funcției.

În calitate de designeri, avem responsabilitatea nu numai să exersăm noi înșine gândirea designului și să o aplicăm în rezolvarea problemelor, ci și să explicăm celor din jurul nostru de ce luăm deciziile pe care le luăm și să-i ajutăm să practice metode similare în munca lor.

 

Cum să aplici  design thinking în web design

VORBEȘTE CU UTILIZATORII TĂI

Nu le puneți doar întrebări, observați-le. Folosiți date, dar asigurați-vă că le faceți o copie de rezervă cu observații din lumea reală și nu vă bazați doar pe numere. Rețineți că datele ne spun ce fac oamenii, dar vorbirea cu oamenii ne spune „de ce”.

Deși, amintiți-vă, cu toate acestea, trebuie să ne amintim cu cine avem de-a face atunci când vorbim despre „utilizatori”. 100% dintre utilizatori sunt oameni. Oameni ca tine și ca mine care au o mulțime de părtiniri moștenite . Asta înseamnă că ne este încorporat să gândim într-un anumit fel în anumite situații. Chiar și felul în care punem o întrebare poate denatura răspunsurile într-un anumit mod.

Pe scurt, ar trebui să asculți 100% oamenii, dar ai grijă ce le ceri și cum le întrebi!

TESTAȚI IDEI PRIN PROTOTIPURI, ÎNCERCAȚI „VRĂJITORUL DIN OZ”.

Eșuează devreme, eșuează des. Nu vă fie teamă să încercați lucruri care nu se extind neapărat. Asigurați-vă că sunteți suficient de agil pentru a pivota ideile dacă acestea nu funcționează. Nu-ți face griji în legătură cu perfecționismul, doar du-te la bun sfârșit și vezi dacă funcționează.

Există o mulțime de instrumente care ne ajută să construim lucruri mai repede decât oricând (inclusiv pix și hârtie!) și să testăm idei pentru a vedea ce funcționează, înainte de a cheltui mulți bani pe un produs „perfect” care funcționează grozav, dar nimeni nu are nevoie. .

FEEDBACK, FEEDBACK, FEEDBACK

Rețineți că acest lucru nu spune numere, numere, numere. După cum a spus principalul agent de publicitate Rory Sutherland , „de îndată ce un număr devine o valoare, își pierde orice relevanță ca măsură”. Asta înseamnă că, de îndată ce devenim prea concentrați pe un număr sau pe o singură măsură, este ușor să pierdem din vedere obiectivul general.

Asigurați-vă că căutați în mod regulat feedback cu privire la design-urile dvs., de la utilizatori, de la analize și, de asemenea, la nivel intern. După cum am menționat pe parcursul articolului, nu există o singură sursă de adevăr pentru acest lucru. Folosiți o colecție cu toate feedback-urile pe care le puteți aduna pentru a lua decizii echilibrate și bine gândite.

FACEȚI UN PAS ÎNAPOI ȘI REÎNCADRAȚI

Dacă nu funcționează, încercați să dați înapoi și să reîncadrați problema. Uită-te la contextul problemei tale, îți lipsește ceva? Asigurați-vă și implicați pe toți în soluție. Utilizatorii tăi, da, dar implică-ți dezvoltatorii. Implicați recepționerul – oricine are o perspectivă diferită va avea feedback valoros pentru dvs.

După cum am menționat mai devreme, designerii nu sunt singurii care ar trebui să practice design thinking. De fapt, dacă încercăm să facem totul pe cont propriu, nu ne facem treaba corect.

 

rezumat

Există o mulțime de literatură despre cum să implementați practic gândirea de design. Toate dovezile sugerează că folosirea acestei noi metodologii pentru rezolvarea problemelor este mai creativă și mai eficientă decât metodele mai tradiționale.

În calitate de designeri, suntem în măsură să îi educăm pe cei din jurul nostru să folosească această metodologie și să conducă, exersând-o noi înșine în munca noastră de zi cu zi.

Fie că este în mâinile noastre abilități de proiectare, cum ar fi construirea de prototipuri rapide, sau la un nivel mai înalt atunci când comunicăm clienților și părților interesate, folosind gândirea de proiectare ne putem asigura că rezolvăm problemele corecte și că nu ne pierdem timpul construind produse inutile și site-uri web.

AllmaDesign vă oferă servicii profesionale de web design la prețuri avantajoase, creare site-uri prezentare pentru companii mici și mijlocii, creare magazine online și cataloage de produse, precum și alte servicii conexe: întreținere și administrare site-uri weboptimizare SEO și promovare onlinedesign grafic și identitate companiegăzduire web și înregistrare nume de domenii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: AllmaDesign

Comentarii

Cauta

Categorii populare