Comunicate de Afaceri

Cum sa va faceti site-ul mai putin vulnerabil la modificarile algoritmului motorului de cautare

Orice actualizare a algoritmilor motoarelor de căutare, de exemplu celebra actualizare Panda , este o sursă majoră de stres pentru orice web master, deoarece de multe ori aceste actualizări sunt ca cutremurele - vă zdruncină clasamentul cu susul în jos și toate eforturile dvs. de a crește clasamentul site-ului dvs. coboara la scurgere. Deși aceste schimbări sunt inevitabile și nu poți face nimic pentru a le preveni, există câteva măsuri pe care le poți lua pentru a atenua lovitura. Practic, se crede că, dacă urmați cele mai https://creativ24.ro/bune practici de pălărie albă, sunteți ferit de actualizări, dar în realitate nu este așa.

Iată câteva sugestii (pe lângă cele mai bune practici generale pentru pălărie albă) cum să vă faceți site-ul mai puțin vulnerabil la modificările algoritmului motorului de căutare.

Cu toate acestea, înainte de a continua cu pașii în sine, să clarificăm că nu toate fluctuațiile de trafic sunt rezultatul unei actualizări a algoritmilor motorului de căutare. Foarte des, fluctuațiile sunt normale – de exemplu, fluctuațiile sezoniere nu sunt cauzate de o modificare a algoritmului, ci mai degrabă de factorul moment al anului. Astfel de modificări sunt mai greu de controlat, deoarece, la fel ca și algoritmii motoarelor de căutare, acestea sunt, de asemenea, în afara accesului dvs. și de aceea nu le discutăm aici.

1 Rămâi concentrat pe cuvintele cheie țintă

Când vrei să crești traficul din motoarele de căutare, prima ta idee ar putea fi că dacă reușești să te clasezi pentru mai multe cuvinte cheie, vei obține mai mult trafic. Ar putea fi (mai ales dacă cuvintele cheie nu sunt strâns legate), dar practic nu este neapărat așa.

S-ar putea să credeți că atunci când vă extindeți în cuvinte cheie noi, acest lucru va crește traficul, dar de fapt este exact opusul – aceste cuvinte cheie noi vor dilua relevanța cuvintelor cheie actuale și, ca urmare, s-ar putea să pierdeți o parte din traficul pe care îl aveți deja. Așadar, înainte de a viza câteva cuvinte cheie noi, fiți întotdeauna gata să renunțați, dacă rezultatele se dovedesc a fi mai proaste decât cele așteptate.

2 Optimizați pentru cuvinte cheie cu coadă lungă

Cuvintele cheie cu coadă lungă sunt adesea neglijate, deoarece nu aduc la fel de mult trafic ca omologii lor mai profitabili. Cu toate acestea, cuvintele cheie cu coadă lungă sunt mai multe dovezi împotriva modificărilor algoritmilor. Traficul cuvintelor cheie cu coadă lungă tinde să fluctueze mai puțin, deoarece există mai puțină concurență. Dacă până acum ați omis cuvintele cheie cu coadă lungă, începeți să le optimizați cât mai curând posibil.

3 Optimizați pentru cuvinte cheie mai puțin competitive

Cuvintele cheie mai puțin competitive ar putea să nu aibă o coadă lungă, dar tind, de asemenea, să sufere mai puțin de pe urma actualizărilor motoarelor de căutare. Explicația este ușoară – de exemplu, dacă există 10 site-uri care concurează pentru un cuvânt cheie, chiar dacă Google își actualizează algoritmul și amestecă rezultatele, cel mai rău lucru care vi se poate întâmpla este să vă clasați pe locul 10, ceea ce este mult mai bine decât să vă clasați în a doua sută, așa cum este foarte posibil cu cuvintele cheie care au sute de site-uri care concurează pentru ele.

4 Postați conținut nou în mod regulat

Toate intervalele egale și uriașe dintre postările noi vă pot îngropa literalmente site-ul chiar și pentru cuvintele cheie pentru care ați folosit întotdeauna să vă clasați bine și chiar dacă nu există modificări ale algoritmului motorului de căutare. Deși nu puteți depăși aceste schimbări doar postând conținut nou tot timpul, pur și simplu pentru că este nevoie de timp pentru ca noile postări să se claseze bine, conținutul nou este sânge proaspăt și aduce trafic. După cum am menționat de mai multe ori, este mai bine să postezi un conținut nou pe săptămână sau chiar o lună decât să nu postezi niciun conținut timp de luni de zile și apoi să turnezi 20 de noi conținuturi simultan.

5 Obțineți backlink-uri numai de pe site-uri superbe

Zilele în care orice backlink era bun sunt istorie. Acum, linkurile de pe site-uri proaste sau pur și simplu irelevante vă pot răni grav. Acesta este motivul pentru care trebuie să obțineți backlink-uri numai de la site-uri relevante, de rang înalt. Pe lângă sucul pe care îl trec, aceste site-uri tind să nu-și piardă propriile clasamente, ceea ce în mod frecvent și ca urmare, propriile tale clasamente vor fluctua mai puțin. De asemenea, odată ce un site A List pune un link, cu greu îl vor elimina doar pentru a-și proteja propriile clasamente, așa cum vor face unele dintre celelalte site-uri.

Pentru a evita linkurile de pe site-uri proaste, puteți folosi diverse instrumente pentru a descoperi cine face linkuri către dvs. Când întâlniți un link pe care nu îl doriți, contactați webmasterul site-ului și cereți-i să îl elimine.

6 Folosiți PPC

Dacă nu v-ați dat seama până acum, să spunem direct – traficul gratuit în motorul de căutare este grozav, dar nu este de încredere. Indiferent cât de grozav este site-ul tău și cât de măiestr încerci să te protejezi împotriva modificărilor algoritmului motorului de căutare, nu ești niciodată imun. Dacă doriți trafic constant pe site-ul dvs., începeți să utilizați PPC. 

7 Promovați pe rețelele sociale

La fel este și aici - nu vă puneți toate ouăle într-un singur coș, adică nu obțineți tot traficul de la motoarele de căutare. Când începeți să vă diversificați sursele de trafic, prima opțiune este PPC (care costă bani, dar în general aduce trafic țintit), iar a doua opțiune este social media. Site-urile, cum ar fi Facebook , Twitter , Tumblr etc. sunt gratuite și vă pot aduce mult trafic, dacă postările dvs. devin populare. Cu toate acestea, de obicei, traficul de pe site-urile sociale nu este vizat, iar conversiile ar putea fi scăzute, dar aceste site-uri sunt totuși o alternativă viabilă.

Deși uneori puteți beneficia de modificările algoritmului motorului de căutare, deoarece aceste modificări vă îngroapă concurenții și vă preiau în rezultatele căutării fără niciun efort din partea dvs., acesta este pur noroc și nu vă puteți baza pe el. Dacă nu doriți să experimentați efectele negative ale modificărilor algoritmului la maximum, trebuie să fiți proactiv și să urmați pașii enumerați în acest articol. Din păcate, chiar dacă o faci, tot nu poți spune că ești complet acoperit, dar măcar vei avea consolarea că ai făcut ce s-a putut face.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare