Comunicate de Afaceri

Cuvinte cheie – cel mai important articol în SEO

Cuvintele cheie sunt cel mai important element SEO pentru fiecare motor de căutare, ele sunt cu care se potrivesc șirurile de căutare. Alegerea cuvintelor cheie potrivite pentru care să le optimizați este, prin urmare, primul și cel mai important pas pentru o campanie SEO de succes. Dacă nu reușiți chiar la acest prim pas, drumul de urmat este foarte accidentat și, cel mai probabil, veți pierde doar timpul și banii. Există multe modalități de a determina pentru ce cuvinte cheie să optimizați și, de obicei, lista finală a acestora se face după o analiză atentă a ceea ce caută populația online, ce cuvinte cheie au ales concurenții dvs. și, mai presus de toate - care sunt cuvintele cheie pe care le simțiți descrie cel mai bine site-ul tău.

1. Alegerea cuvintelor cheie potrivite pentru care să le optimizați

Se pare că momentul în care ai putea cu ușurință să depășești rezultatele pentru un șir de căutare de un singur cuvânt a fost cu secole în urmă. Acum, când Web-ul este atât de dens populat cu site-uri, este aproape imposibil să obții evaluări constante constante pentru un șir de căutare de un singur cuvânt. Obținerea unor evaluări constante constante pentru șirurile de căutare de două sau trei cuvinte este un obiectiv mai realist.

De exemplu, dacă aveți un site despre câini, NU încercați și optimizați pentru cuvântul cheie „câine” sau „câini”. În schimb, ați putea încerca să vă concentrați pe cuvinte cheie precum „dresaj de ascultare a câinilor”, „rase de câini de talie mică”, „mâncare pentru câini de casă”, „rețete de mâncare pentru câini” etc. problema, cel mai bine este să vă concentrați pe cuvinte cheie mai puțin competitive, foarte specifice.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să veniți cu cuvinte cheie care descriu conținutul site-ului dvs. În mod ideal, vă cunoașteți bine utilizatorii și puteți ghici corect ce șiruri de căutare vor folosi probabil pentru a vă căuta. De asemenea, puteți încerca Instrumentul de sugestii de cuvinte cheie pentru site -uri web de mai jos pentru a obține o listă inițială de cuvinte cheie. Rulați lista inițială de cuvinte cheie cu ajutorul instrumentului Google de sugestii de cuvinte cheie , veți obține o listă asociată de cuvinte cheie, o listă scurtă de câteva cuvinte cheie care par relevante și au un volum global decent de căutare.

Atunci când alegeți cuvintele cheie pentru care să le optimizați, trebuie să luați în considerare nu numai numărul de căutări lunar estimat, ci și relevanța acestor cuvinte cheie pentru site-ul dvs. web. Deși cuvintele cheie înguste obțin mai puține căutări, acestea sunt mult mai valoroase decât cuvintele cheie generice, deoarece utilizatorii ar fi mai interesați de ofertele dvs. Să presupunem că aveți o secțiune pe site-ul dvs. în care oferiți sfaturi despre ce să căutați atunci când adoptați un câine. S-ar putea să descoperi că expresia cheie „adoptă ciobănesc german” îți oferă rezultate mai bune decât un cuvânt cheie precum „câini ciobănesc german”. Această pagină nu este de interes pentru actualii proprietari de ciobanesc german, ci doar pentru potențialii proprietari de ciobanesc german. Deci, atunci când vă uitați la numărul de accesări de căutare pe lună, luați în considerare accesările unice care se potrivesc cu tema site-ului dvs.

2. Densitatea cuvintelor cheie

După ce ați ales cuvintele cheie care descriu site-ul dvs. și care se presupune că sunt de interes pentru utilizatorii dvs., următorul pas este să faceți site-ul dvs. bogat în cuvinte cheie și să aveți o densitate bună a cuvintelor cheie pentru cuvintele cheie țintă. Densitatea cuvintelor cheie, deși nu mai este un factor foarte important în SEO, este o măsură comună a cât de relevantă este o pagină. În general, ideea este că, cu cât densitatea cuvintelor cheie este mai mare, cu atât o pagină este mai relevantă pentru șirul de căutare. Densitatea recomandată este de 3-7% pentru cele 2 sau 3 cuvinte cheie majore și 1-2% pentru cuvintele cheie minore. Încercați instrumentul de verificare a densității cuvintelor cheie de mai jos pentru a determina densitatea cuvintelor cheie a site-ului dvs.

Deși nu există reguli stricte, încercați să optimizați pentru un număr rezonabil de cuvinte cheie – 5 sau 10 este OK. Dacă încercați să optimizați pentru o listă de 300, veți vedea în curând că pur și simplu nu este posibil să aveți o densitate bună de cuvinte cheie pentru mai mult de câteva cuvinte cheie, fără a face textul să sune artificial și plin de cuvinte cheie. Și ceea ce este mai rău, există sancțiuni severe (inclusiv interzicerea motorului de căutare) pentru umplerea cuvintelor cheie , deoarece aceasta este considerată o practică lipsită de etică care încearcă să manipuleze rezultatele căutării.

3. Cuvinte cheie în locuri speciale

Cuvintele cheie sunt foarte importante nu doar ca cantitate, ci și ca calitate – adică dacă aveți mai multe cuvinte cheie în titlul paginii, titluri, primele paragrafe – acest lucru contează mai mult decât dacă aveți multe cuvinte cheie în partea de jos a paginii. Motivul este că adresa URL (și în special numele domeniului), numele fișierelor și numele directorului, titlul paginii, titlurile pentru secțiunile separate sunt mai importante decât textul obișnuit de pe pagină și, prin urmare, toate egale, dacă aveți același densitatea cuvintelor cheie ca și concurenții dvs., dar aveți cuvinte cheie în URL, acest lucru vă va crește incredibil de clasat, în special cu Yahoo!

A. Cuvinte cheie în URL-uri și nume de fișiere

Numele de domeniu și întreaga adresă URL a unui site spun multe despre el. Se presupune că, dacă site-ul dvs. este despre câini, veți avea „câine”, „câini” sau „cățeluș” ca parte a numelui dumneavoastră de domeniu. De exemplu, dacă site-ul tău se referă în principal la adopția de câini, este mult mai bine să-ți denumești site-ul câine „dog-adopt.net” decât „animal-care.org”, de exemplu, deoarece în primul caz aveți două cuvinte cheie majore. în URL, în timp ce în al doilea nu aveți mai mult de un potențial cuvânt cheie minor.

Când căutați nume de domenii bogate în cuvinte cheie, nu fiți lacomi. În timp ce din punct de vedere SEO este mai bine să aveți 5 cuvinte cheie în URL, doar imaginați-vă cât de lungă și dificilă va fi memorarea URL-ului. Așadar, trebuie să găsiți un echilibru între cuvintele cheie din URL și gradul de utilizare al site-ului, ceea ce spune că mai mult de 3 cuvinte în URL este mult prea mult.
Probabil că nu veți putea veni pe cont propriu cu o mulțime de sugestii bune. În plus, chiar dacă reușiți să vă gândiți la câteva nume de domenii bune, acestea s-ar putea să fie deja luate. 

b. Cuvinte cheie în titlurile paginilor

Titlul paginii este un alt loc special, deoarece conținutul etichetei <title> este afișat de obicei în majoritatea motoarelor de căutare (inclusiv Google). Deși nu este obligatoriu, conform specificațiilor HTML, să scrieți ceva în eticheta <title> (adică o puteți lăsa goală și bara de titlu a browserului va citi „Document fără titlu” sau similar), în scopuri SEO este posibil să nu doriți să lăsați eticheta <title> goală; în schimb, ar fi bine să scrieți titlul paginii în ea.

Spre deosebire de adresele URL, cu titlurile paginilor puteți deveni pronunțat. Dacă continuăm cu exemplul câinelui, eticheta <title> a paginii de start pentru http://dog-adopt.net poate include ceva de genul acesta: <title>Adoptă un câine – salvează o viață și adu-ți bucurie. Acasă</title>, <title>Tot ce trebuie să știți despre adoptarea unui câine</title> sau chiar mai mult.

c. Cuvintele cheie din titluri

În mod normal, titlurile separă paragrafele în subteme conexe și, din punct de vedere literar, poate fi inutil să aveți un titlu după fiecare paragraf, dar din punct de vedere SEO este extrem de bine să aveți cât mai multe titluri pe o pagină, mai ales dacă au cuvintele cheie în ele.

Nu există limite tehnice de lungime pentru conținutul etichetelor <h1>, <h2>, <h3>, ... <hn>, dar bunul simț spune că titlurile prea lungi sunt dăunătoare pentru citirea paginii. Deci, ca și în cazul adreselor URL, trebuie să fiți înțelept cu lungimea titlurilor. O altă problemă pe care trebuie să o luați în considerare este modul în care va fi afișat titlul. Dacă este Titlul 1 (<h1>), în general, aceasta înseamnă o dimensiune mai mare a fontului și în acest caz este recomandabil să aveți mai puțin de 7-8 cuvinte în antet, altfel s-ar putea răspândi pe 2 sau 3 rânduri, ceea ce nu este bine iar dacă o poți evita – fă-o.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare