Comunicate de Afaceri

Da savoare mâncărurilor tale cu condimentele potrivite

Orice mâncare are nevoie de condimente potrivite pentru a fi mai gustoasa. Alegând condimentele adecvate, poți devenii și tu un chef, cel puțin la tine acasă.

II poți surprinde pe cei dragi cu rețete pe care nu le-ai mai gătit niciodată dar care sa le încânte papilele gustative încă de la prima degustare. Adaugă condimentele potrivite și bucură-te de o mâncare mult mai savuroasa pentru care v-ei primii o mulțime de laude. O mâncare fără condimente este foarte posibil sa nu placă nimănui.

Sarea și piperul nu ar trebui sa lipsească niciodată din bucătăria ta, orice rețetă mai mult sau mai puțin complicata are nevoie și de aceste condimente pentru un plus de gust. Mic dejun sau cină, fără putina sare sau piper, nu au același gust.

Iată câteva condimente care nu ar trebui sa lipsească din bucătăria ta.

  1. Poți folosi atât frunzele proaspete pe care le poți creste chiar în bucătărie la tine. Frunza verde a busuiocului are o aroma specifica, nu o poți confunda cu altceva. De asemenea, poți folosi și busuioc uscat pe care îl găsești în comerț. Acesta este un condiment potrivit pentru rețetele de peste, paste sau chiar pizza.
  2. Acesta este foarte folosit în bucătăria tradiționala românească. Ai la dispoziție doua tipuri de cimbru: cel din comerț care este cimbru de cultura și merge foarte bine la rețetele de carne și cimbrul pe care îl poți cultiva în gradina, acesta este mai degrabă potrivit pentru rețelele de legume.
  3. Aceste frunze cu parfumuri intense, ușor amar, dau savoare deosebita mâncărurilor tale, mai ales atunci când sunt sfărâmate. Sunt foarte adecvate pentru mâncărurile de legume și se pun de obicei două-trei frunze pe care le poți scoate la sfârșit atunci când mâncarea este gata.
  4. Leușteanul. Acesta este foarte cunoscut la noi în țară. Îl poți folosi la o mulțime de rețete, mai ales la ciorbe. Leușteanul uscat își pierde din aroma, dacă îți place asa, îl poți găsi și în comerț.
  5. Mărarul. Acesta este de asemenea la fel de cunoscut și folosit în bucătăria românească. Apreciat pentru aroma inconfundabilă, mărarul chiar și uscat merge foarte bine cu preparate din carne.

Fi cel mai bun bucătar din familia ta și aduna toate laudele punând pe masă mâncăruri fel de fel, gătite cu drag și gustoase datorita ingredientelor tale secrete: condimente alese care fac orice rețetă sa fie speciala.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: login promotion srl

Comentarii

Cauta

Categorii populare