Comunicate de Afaceri

De ce SEO este mai mult decat simpla scriere de bloguri

Una dintre cele mai puternice tehnici folosite pe orice site web, dar totusi oarecum inteleasa ca ceva rezervat exclusiv copiei, acesta este motivul pentru care SEO este mai mult decat simpla scriere de bloguri ...

SEO. Pentru unii, aprinde frica si confuzia, pentru altii inseamna pur si simplu sa scrieti cat mai mult continut nou posibil, in speranta de a castiga mai mult trafic, iar pentru cativa alesi termenul SEO sau servicii SEO genereaza entuziasm; deschizand o lume cu totul noua de posibilitati. Dar care este corect?

Daca nu stii prea multe, sau chiar ceva, despre SEO, intreaga afacere se poate simti confuza si chiar putin alienanta, nu in ultimul rand, deoarece tehnica a evoluat atat de rapid in ultimii ani si nu mai functioneaza in de la distanta in acelasi mod ca atunci cand a fost introdus pentru prima data acum 25 de ani (sincer, e atat de vechi!).

Evolutia Google (si a altor motoare de cautare)

De la etapele lor primitive de la mijlocul pana la sfarsitul anilor 1990, motoarele de cautare au invatat si s-au adaptat si, pe masura ce motoarele de cautare precum Google au inceput sa devina mai puternice si au inceput sa invete de pe site-urile pe care le indexau la inceputul anilor 2000, SEO a devenit mai sofisticat ; Motto-ul Google „nu fi rau” a fost implementat, iar tehnicile SEO de palarie neagra, cum ar fi backlinkingul toxic si umplerea cuvintelor cheie, au fost penalizate.

Acest lucru a deschis calea unei revolutii uriase in SEO intre 2008 si 2012, care a vazut Google favorizand noile continuturi media; bloguri, imagini, stiri si videoclipuri, pentru a oferi utilizatorilor o experienta mai personalizata.

Blogging si continut nou

Pentru o multime de companii, acesta este locul in care cunostintele SEO tind sa se opreasca; cu atat de multi considerand blogging-ul ca fiind singurul si cel mai eficient mod de a fi gasit pe motoarele de cautare si de a creste traficul catre site-ul lor general.

Desi acest lucru nu este in intregime gresit, iar motoarele de cautare precum Google, puternic si puternic, vor inghiti mereu continut nou proaspat pentru fiecare masa, SEO cu adevarat eficient este mai mult decat simpla scriere de bloguri si traficul dvs. creste in mod magic. Si exista multe motive pentru asta ...

De ce SEO inseamna mai mult decat simpla scriere de bloguri

Desi nu spun in niciun caz ca trebuie sa opresti sa iti scrii blogul, ceea ce spun este ca nu ar trebui sa te bazezi doar pe blog pentru a obtine o pozitie inalta pe motoarele de cautare si pentru a iti creste traficul global.

Blogging-ul este o modalitate excelenta de a iti spori numarul de persoane pe retelele de socializare, prezentandu-te ca un lider de gandire in domeniu, iar motoarele de cautare vor adora continutul proaspat si nou pe care il lansezi, mai ales daca blogurile tale sunt scrise avand in vedere SEO.

Cu toate acestea, SEO a devenit rapid mult mai sofisticat decat sa favorizeze continutul nou, iar pentru ca un site web sa fie cu adevarat optimizat in mod eficient pentru motoarele de cautare, trebuie sa iei in considerare un numar mare de aspecte tehnice, care ar trebui sa stea alaturi de continutul tau.

S-au dus, chiar si zilele, in care puteai sa introduci cateva cuvinte cheie in locuri strategice din pagina ta, sa o lasi 6 luni si sa te clasezi pe locul 1 pentru acel termen pe Google. Cuvintele cheie si frazele cheie se schimba si se adapteaza constant si acum este chiar destul de obisnuit ca cuvintele cheie sa-si piarda tractiunea peste noapte; Adica un cuvant pe care utilizatorii l-au folosit de 2 ani pentru a gasi site-ul dvs., oamenii pur si simplu nu il mai folosesc, astfel incat traficul site-ului dvs. web scade dramatic si imediat (da, asta se intampla!).

Un site web este o experienta intreaga, iar motoarele de cautare inteleg acest lucru. Dar o experienta este mai mult decat lucrurile pe care le scrii ... Asta inseamna SEO!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Adrian DLS

Comentarii

Cauta

Categorii populare