Comunicate de Afaceri

Descoperă 8 trucuri simple pentru a face curățenie cu spor

De multe ori ne este greu să ne urnim să facem curățenie, dar sentimentul de satisfacție pe care îl trăim după ce terminăm treaba merită tot efortul. Mai jos, ți-am pregătit o listă cu trucuri simple, menite să-ți facă misiunea infinit mai ușoară.

  1. Este tare neplăcut atunci când te grăbești să stochezi un aliment rapid într-o caserolă, iar atunci când o apropii de nas să fii lovit de un miros neplăcut și pregnant. Același lucru se poate întâmpla și în cazul borcanelor. Pentru a evita acest lucru, trebuie să le ștergi pe interior cu un prosop de hârtie, după ce le-ai spălat și clătit foarte bine.

 

  1. Chiuvetele din inox sunt printre cele mai răspândite, dar cu toate acestea, se și pătează destul de ușor. Pentru a-i reda luciul, poți face o pastă din bicarbonat de sodiu și săpun lichid, pe care să o aplici cu ajutorul unei cârpe de microfibră sau dacă ai la îndemână carcasa unei jumătăți de lămâi stoarse, o poți folosi pentru a obține același rezultat.

 

  1. Ai adormit în tren, în autobuz sau într-un spațiu verde? Ori ți-a făcut cineva o glumă proastă? În orice caz, dacă ai gumă în păr, s-ar putea să te panichezi destul de rapid, pentru că este foarte greu de scos. Nu te grăbi și nu te impacienta, pentru că-ți vei smulge părul. Ce poți face este să-ți ungi părul cu unt de arahide, vaselină sau ulei și să încerci să glisezi guma, însă și mai bine este dacă poți ruga pe cineva să te ajute.

 

  1. De multe ori avem impresia că hainele pătate cu stiloul, pixul sau cu markerul sunt compromise pentru totdeauna, mai ales când nu vedem nici o îmbunătățire după ce le scoatem din mașina de spălat. Există însă un truc: pulverizează o cantitate generoasă de fixativ de păr în zona afectată și așteaptă 10 minute, după care aplică gel dezinfectant (din acela care nu este lipicios) și freacă pată cu o periuță, iar apoi lasă-l să acționeze alte 10 minute. Vei fi surprins!

 

  1. Dacă ai o profesie care presupune efectuarea multor clickuri la computer, cum este cazul web designerilor, care trebuie să navigheze constant între numeroase ferestre, sau al jucătorilor de poker online pe bani reali, care trebuie să fie atenți la foarte multe lucruri, mai mult ca sigur mousepad-ul tău va murdări foarte rapid. O variantă rapidă pentru a-l spăla, fără să-i dezlipești suprafața, este să folosești un gel de duș pentru bebeluși sau un săpun eco-friendly. Curățarea efectivă se poate face cu mâinile sau cu o perie foarte moale, prin mișcări lente. Nu în ultimul rând, trebuie să ai grijă ca apa folosită să nu fie fierbinte.

 

  1. Îți place să experimentezi diverse rețete deosebite la cuptor? Nu-i de mirare, pentru că baking-ul este un hobby extrem de răspândit în zilele noastre. Totuși, ce te faci cu depunerile de grăsime care se întăresc în cuptor? Dacă nu vrei să folosești soluții toxice, poți face o pastă din jumătate de ceașcă de praf de copt și 4 linguri de oțet, cu care vei acoperi zonele afectate și după câteva minute de așteptare, le vei putea curăța fără nici un efort.

 

  1. Dacă ai colegi de apartament sau locuiești la cămin, este foarte posibil să găsești uneori acele urme specifice în cadă duș. Dacă sunt uscate, vor fi dificil de înlăturat. Pentru a soluționa ușor această problemă, va trebui să faci un drum până la bucătărie, pentru a lua detergentul de vase și un burete. Degresantul respectiv este aproape de fiecare dată suficient de puternic pentru a dizolva imediat astfel de depuneri.

 

  1. Cafetierele italienești premium pot rezista o viață, câtă vreme sunt întreținute corespunzător, însă pe lângă schimbarea periodică a garniturii, este nevoie și de curățarea depunerilor minerale acumulate în timp. Pentru acest lucru va trebui să folosești, în loc de apa pe care o pui la cafea, un amestec de 50-50 apă cu oțet, la care să adaugi și o lingură de alcool cu cel puțin 40 grade. Apoi, pornește cafetiera, dar nu pune deloc cafea și la final, după ce vei curăța aparatul, lasă-l scufundat în apă pentru a îndepărta complet mirosul de oțet.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare