Comunicate de Afaceri

DESIGNERUL UMAN SE CONFRUNTĂ CU DISPARIȚIA?

În ultimii câțiva ani, învățarea automată web design și inteligența artificială au ajuns deseori în prima pagină a ziarelor. Tehnologia a făcut progrese vertiginoase. Limitările fizice ale cerințelor de calcul care au împiedicat cândva progresul AI au dispărut de mult. Astăzi, de fapt, ne gândim la un alt tip de dilemă: va depăși cu adevărat învățarea automată a inteligenței umane în următorii câțiva ani?

Ce locuri de muncă „calificate” vor fi înlocuite în curând de inteligența artificială?

Ar trebui să punem un kill-switch pe roboții noștri inteligenți, doar în cazul în care devin prea inteligenți și vom avea un scenariu Skynet, apocalipsa?

Pe măsură ce învățarea automată continuă să avanseze într-un ritm rapid, instrumentele și cercetarea fiind disponibile aplicate aplicațiilor principale, este posibil să ne aflăm într-un punct de cotitură, similar cu timpul în care automatele înlocuiau umanul în fabrici.

Ce industrii umane vor dispărea în următorii câțiva ani?

Designerul uman se confruntă cu dispariția?

 

De ce a avansat atât de rapid învățarea automată?

Puteți da vina pe Google. Ei bine, cel puțin, poți da vina pe partea bună.

În ultimii ani, inginerii de la Google au aplicat tehnici de învățare automată la problemele lor de căutare și clasificare, cu rezultate fantastice. Unele părți ale algoritmilor lor de bază au fost complet rescrise pentru a utiliza AI și ML, cu rezultate uimitoare, astfel de rezultate pe care echipa nu a fost niciodată capabilă să le obțină cu nicio altă tehnologie.

RankBrain este unul dintre algoritmii folosiți de echipa motorului de căutare Google. Este capabil să înțeleagă și să extragă semantica de bază a interogărilor în limbaj natural, ceea ce anterior Google a avut o procesare foarte dificilă.

Dar, RankBrian este IA pe care Google a ales să o „dezvăluie” publicului larg.

Google… continuă să sugereze că învățarea automată le alimentează rezultatele căutării

Poți fi sigur că sub capotă se întâmplă multe altele despre care nu știm. Echipa Căutare Google și Spam continuă să sugereze că învățarea automată le alimentează rezultatele căutării.

Echipele au fost, de fapt, atât de impresionate de rezultate, încât au făcut de neconceput. De fapt, au deschis tehnologia pe care o folosesc intern, astfel încât alți oameni să poată aplica aceiași algoritmi pentru a-și rezolva propriile probleme – rezultatul a fost TensorFlow .

TensorFlow și alte tehnologii software similare, precum și resursele de calcul practic nelimitate disponibile în voie, ne aduc într-o etapă în care există mult mai puține limite decât aveam înainte.

Minți mari precum Elon Musk sunt, de fapt, atât de îngrijorați de progresul AI și ML și de potențialele repercusiuni negative pe care le-ar aduce acest lucru, încât propun cadre astfel încât să fie puse în funcțiune „comutatoare de ucidere”… în cazul în care mașinile devin prea inteligent.

Într-un exemplu recent de mașini care devin prea îngrădite, roboții inteligenți Facebook și-au dezvoltat propriul limbaj pentru a comunica.

Acest lucru poate părea înfiorător pentru mulți oameni, dar chiar nu-i surprinde pe cei cunoscători – cu algoritmi de inteligență artificială care imită inteligența umană și sunt total orientați spre obiective și extrem de eficiente – acest lucru se va întâmpla. Algoritmii vor evolua pentru a-și îndeplini scopul în cel mai eficient mod posibil și acesta poate include mijloace neașteptate sau surprinzătoare pentru a ajunge la un scop.

 

Dar cum afectează toate acestea designul?

Designul nu este imun la toate aceste progrese. Am observat recent o mișcare către automatizarea designului.

Îmi doresc un designer uman adevărat care să înțeleagă, în primul rând, valoarea mărcii mele

Designul logo-ului a fost una dintre nișele care au avut instrumente gratuite de ceva vreme, dar calitatea pe care ați obținut-o din acestea, a lăsat mult de dorit. De exemplu, când vine vorba de logo-urile mele, cu excepția cazului în care fac un site de aruncat, îmi doresc un designer uman adevărat care poate, în primul rând, să înțeleagă valoarea mărcii mele.

Vreau să pot vorbi cu cineva care „înțelege” și este capabil să conceptualizeze câteva idei înainte de a trece la perfecționarea și finalizarea unui logo și a unei mărci.

Dar există opțiuni AI, cum ar fi  TailorBrands . Acești tipi tocmai au primit o rundă frumoasă de finanțare de 4 milioane de dolari . Acum, dacă reușiți să vă asigurați astfel de bani, s-ar putea să vă aflați pe ceva. Cel puțin, VC-urile văd că acest lucru cu siguranță are potențial.

Considerăm că creativitatea a fost, de fapt, o greșeală populară; ceva care a spart tiparul într-un mod care îi place destul de mulți oameni. Este ceea ce se întâmplă când îți ofer o piesă clasică perfectă și decizi să distrugi distanța dintre note; dacă nimănui nu-i place ceea ce faci, este o greșeală, dacă le place la mulți oameni, tocmai ai creat Jazz.

— Yali Saar, CEO al TailorBrands

 

Aceste opțiuni AI urmează același model: pun câteva întrebări despre marca dvs., vă întreabă ce stil de logo doriți și vă oferă o selecție de fonturi din care să alegeți. Apoi, logo-ul dvs. este generat. Nimic prea complex, nu foarte sofisticat, dar da, ar putea funcționa. Se pare că a fost proiectat automat? Nu pentru ochii majorității oamenilor, în special a celor care nu sunt designeri. L-ai putea folosi pentru site-ul tău? Sunt sigur că ai putea. Voi folosi unul? Juriul este încă în discuție.

FRUMUSEȚEA LUCRULUI CU AI

O să ies pe o parte și să fiu foarte controversat aici: dacă un client a venit la mine, pentru un site web, fără logo, sunt destul de sigur că voi putea veni cu ceva arătos în câteva minute. Nu numai asta, le pot oferi modele și concepte complet diferite și pot îmbunătăți selecția lor. Probabil că aș putea taxa destul de frumos pentru oferirea unui serviciu de creare de logo-uri.

Este responsabil? Este etic? Ar trebui să o fac?

Chestia este că până nu-ți construiești o anumită reputație, te vei grăbi cu tot felul de clienți. Cei care sunt grozavi, înțeleg designul și valorile mărcii și sunt gata să investească. Apoi sunt cei care vor doar să se descurce. Puteți alege să le refuzați (dacă aveți luxul să faceți asta). Sau le puteți oferi un pachet bugetar, care include un design de logo, dacă încă sunt la început. Le oferiți un pachet complet, care este cu siguranță mai ieftin decât un web designer uman și nu vă va epuiza.

Dar care este reversul acestui argument?

 

Poate AI să creeze vreodată cu adevărat pentru o marcă?

Înainte de a răspunde la această întrebare, vreau doar să trec peste câteva exemple de logo-uri frumoase pe care probabil le-ați văzut din nou și din nou.

Aceste logo-uri sunt doar câteva dintre exemplele cu care ar trebui să arate un logo adevărat. Nu este doar un design frumos, logo-ul simbolizează valorile mărcii.

Înainte ca un web design să fie conceptualizat și dat formă, funcția din spatele mărcii ar trebui să fie pe deplin înțeleasă. Și aici este locul în care AI nu este puțin (până acum). În timp ce AI face progrese într-un ritm rapid, deciziile luate sunt cvasiinteligente. Inteligența artificială de astăzi este mai degrabă o chestiune de logică neclară, în care proiectele și deciziile sunt luate cu date incomplete, mai degrabă decât cu inteligență adevărată. Ar putea părea ca inteligență, iar utilizările pe care le-am dat-o, vor simplifica foarte mult problemele de calcul care ar fi putut părea de nedepășit doar cu câțiva ani în urmă. Dar inteligența adevărată? Adevărata înțelegere a ceea ce este proiectat? Momentul în care designerul este concediat și un bot este „angajat”, probabil că suntem încă la câțiva ani distanță. Generații poate.

Pentru că, poate un robot inteligent artificial să înțeleagă valorile mărcii dvs.? Cine știe, într-o zi, poate. Dar astăzi? În ciuda tehnologiei avansate, încă nu suntem la nivelul de ucidere a web designerului uman.

 AllmaDesign vă oferă servicii profesionale de web design la prețuri avantajoase, creare site-uri prezentare pentru companii mici și mijlocii, creare magazine online și cataloage de produse, precum și alte servicii conexe: întreținere și administrare site-uri weboptimizare SEO și promovare onlinedesign grafic și identitate companiegăzduire web și înregistrare nume de domenii.

 
Social Media
Vezi toate articolele autorului: AllmaDesign

Comentarii

Cauta

Categorii populare