Comunicate de Afaceri

Dexonline.net - noul dictionar online al limbii romane

Cu o interfata simpla in spatele caruia se ascunde un proiect complex, ambitios, ce are la baza dorinta de a promova vorbirea unei limbi corecte si imbogatirea vocabularului tinerilor, www.dexonline.net se lanseaza cu planuri mari pentru viitor. Acest site gazduieste mai multe dictionare, inclusiv un dictionar principal, explicatii si un dictionar de rime si pune la dispozitia utilizatorilor modalitati complexe de sortare a rezultatelor si cuvintelor din baza de date, fie in ordine alfabetica, fie dupa cuvinte care incep sau se termina cu un anumit grup de litere.

Dictionarul explicativ Dexonline.net

Pagina principala a dexonline.net este pagina care gazduieste primul dintre dictionarele puse la dispozitie utilizatorilor. Acesta este dictionarul explicativ clasic si poate fi accesat extrem de simplu, folosind campul de cautare disponibil in partea de sus a paginii. Pagina ce contine rezultatele cautarii este prezentata in formatul clasic al dictionarului explicativ, toate definitiile fiind redate cu diacritice. Pentru a obtine rezultatele dorite, nu este necesar ca utilizatorul sa foloseasca la randul sau diacritice, dictionarul preia cautarea si o transforma comparand cu lista de cuvinte compatibila.

Acest dictionar explicativ principal face parte dintr-un proiect complex, care odata finalizat isi propune sa contina cel putin 3 dictionare, cel explicativ, un dictionar de rime si un dictionar de sinonime, dar si moduri complexe de afisare a listelor de cuvinte.

Dictionarul de rime

Dictionarul de rime este indispensabil poetilor, scriitorilor si iubitorilor de creatie in versuri. In varianta sa clasica, pe hartie, acest dictionar este adesea atat de folosit incat devine o parte nelipsita a gentii sau banchetei din spate a autorului. Dictionarul de rime online vine sa rezolve aceasta problema sub forma unei alternative practice si intotdeauna la indemana.

Orice scriitor cunoaste sentimentul de neputinta care apare atunci cand inspiratia loveste insa rima potrivita refuza sa se lase descoperita. Astfel de momente se pot intampla oriunde, in statia de metrou, in tren, in pauza de masa, iar dictionarul clasic de rime poate lipsi chiar in momentele cheie. Acesta este motivul pentru care dexonline.net si-a propus sa includa in proiectul sau complex un dictionar de rime care poate fi accesat de pe tableta sau telefon oriunde, oricand, sprijinind procesul de creatie.

De aici se poate accesa dictionarul de rime: www.dexonline.net/dictionar-rime

Rezultatele din aceasta sectiune a dictionarului sunt afisate pe mai multe coloane, respectiv rime de gradul 1, rime de gradul 2 sau chiar 3. Folosind dictionarul online, utilizatorii pot alege din listele complete de cuvinte care rimeaza cu cel ales, iar acolo unde exista prea multe rezultate pentru a fi afisate pe o singura pagina de rezultate, coloanele de cuvinte se termina cu optiunea speciala „Vezi mai multe” care trimite pe o pagina cu lista completa de cuvinte pentru gradul respectiv de rima.

Dictionarele disponibile pe dexonline.net pot fi folosite impreuna pentru proiecte complexe sprijinind procesul de creatie al autorilor. Spre exemplu, daca niciunul dintre cuvintele care rimeaza cu cel ales nu este satisfacator, se poate cauta un sinonim pentru cuvantul initial in dictionarul de sinonime, iar apoi se pot cauta din nou cuvintele care rimeaza cu acela.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Pro Intersoft 2010

Comentarii

Cauta

Categorii populare