Comunicate de Afaceri

Haine vintage si haine retro.Va prinde stilul?

Stilurile vintage si retro se aseamana, dar se si diferentiaza in unele privinte.

Hainele vintage le gasesti pe haine in trend un motor de cautare pentru haine online si imbracaminte de la sute de branduri romanesti si internationale

Termenul "vintage" este folosit pentru a descrie articolele care au fost fabricate in anii 1920 sau mai tarziu (dar nu mai tarziu de 20 de ani decat momentul actual). Face referire la varsta elementului si nu la stilul acestuia. Multe persoane fac greseala de a a numi o piesa vestimentara moderna in stilul anilor 1920 "vintage", dar daca ea nu a fost fabricata acum mai bine de 20 de ani, nu este vintage. Chiar daca poate avea un stil vechi, nu poate fi vintage daca a fost fabricata in ultimii 20 de ani.

Acum, in 2019, orice articol creat intre 1920 si 1996 este numit vintage, dar asta nu inseamna ca apartine intr-adevar acestui stil. Hainele de blana au fost de exemplu foarte populare in anii 1960 si din moment ce ele au fost realizate in acea perioada, sunt considerate azi vintage. Blanurile sunt atragatoare pentru multi iubitori de moda, in ciuda controversei care a domnit in jurul lor in anii 1980. O bluza obisnuita din anii 1955 nu are acelasi efect ca o haina de blana.

Termenul vintage nu este folosit doar pentru haine, ci si pentru ceasuri sau alte elemente decorative.

Interesant este ca termenul are origine franceza "vendage" si inseamna "struguri culesi intr-un sezon". A fost folosit prima data pentru a descrie vinurile vechi.

Stilul retro in moda

Spre deosebire de hainele vintage, cele retro nu se refera la o anumita perioada de timp in care au fost create. In schimb, retro se refera la stilul in care sunt realizate elementele. Imbracamintea care a fost realizata recent cu intentia de a imita moda trecutului este considerata retro. Multe magazine de imbracaminte incearca sa aduca inapoi tendintele prin crearea de haine care au fost la moda in anii 1980 sau 1990 de exemplul. Aceste elemente sunt retro si nu vintage.

Imbracamintea retro ofera o modalitata pentru stilurile de epoca de a reveni la moda in prezent. De asemenea, permite oamenilor sa-si insuseasca un look vitage sau old-fashioned.  

Social Media
Vezi toate articolele autorului: login promotion srl

Comentarii

Cauta

Categorii populare