Comunicate de Afaceri

Informeaza-te inainte sa iti cumperi becuri led

Informatii generale despre becuri led

Avand in vedere rapiditatea de dezvoltare si evolutia propriu-zisa in zona tehnologiei  nu e de mirare ca si zona ce tine de iluminat pentru publicul larg a facut si un pas in fata prin deja renumitele becuri led. Acestea se bucura de o serie de avatanaje masive fata de toate celelalte tehnologii dezvoltate si utilizate anterior, de la consum pana la eficienta si chiar ecologie.

Ce inseamna de fapt tehnologia din spatele acestor becuri led?

Aceste becuri led sunt de fapt produsul locomotiva al tehnologiei cu acelasi nume a carei numei provine din englezescul „light-emitting diode” insemnand dioda emitatoare de lumina.

Acest tip de dioda care este in termeni tehnologici o dioda semiconductoare produce lumina prin polarizare directa cu regiunea de intalnire ale celor doua tipuri de materiale folosite in interiorul acestui circuit.

Noile becuri led sunt mai economice

In ciuda faptului ca niste becuri led sunt in mod evident mai costisitoare decat orice alta tehnologie anterioara, acest lucru este recuperat pe parcurs atat prin economiile acumulate la factura de curent cat si prin faptul ca durata de viata este net superioara.

Comparandu-le pe acestea cu cel mai puternic competitor din generatiile anterioare, amnele raportate la 60 de Watti este usor de constatat fatpul ca durata de viata este cu pana la 5000 de ore in favoarea noii tehnlogii de becuri precum si faptul ca raportul consum – putere este mult mai avantajos 9,5 comparatib cu 15 in cazul becului traditional.

De asemenea raportandu-ne la un calcul real si valabil pentru orice om de rand: 4 ore pe zi timp de de un an vom constata ca pentru iluminarea becului din noua generatie se vor plati 66 de lei in timp ce pentru becul din vechea genereatie se vor plati 104 lei.

becuri led

Avantajele nestiute ale unor becuri led

Ceea ce nu stiai despre aceste becuri led este faptul ca repetativitatea procesului de inchidere si deschidere nu le afecteaza. Aceste lucru reprezinta de fapt un avantaj major deoarce vechile modele de becuri se puteau arde chiar in cel mai nepotrivit moment din senin si necesitau inlocuirea imediata

Un alt lucru poate mai putin stiut este ca fata de orice alta forma de iluminat, acestea se aprind imediat fara a necesita o perioada mai lunga de timp pana sa ajunga la intensitatea luminoasa maxima.

De altfel, atat prin faptul ca acestea au o durata de viata mai lunga si nu necesita inlocuirea atat de des cat si prin faptul ca in componenta acestora nu este necesar niciun fel de gaz sau material potential periculos pentru mediu, unele becuri led sunt extrem de „verzi” din fericire pentru toti cei care sunt intersati despre starea planetei.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Elena Dobre

Cauta

Categorii populare