Comunicate de Afaceri

Intretinerea corecta a mesei de biliard

Iata cate sfaturi simple si la obiect care te vor ajuta sa iti mentii masa de biliard in cea mai buna stare.

Achizitionarea unei mese biliard reprezinta o investitie serioasa. Tocmai de aceea trebuie sa te asiguri ca faci tot posibilul pentru a o proteja. Si sper ca nu ti-ai imaginat, atunci cand te-ai hotarat ca iti trebuie o astfel de masa, ca o vei aseza la locul ei si nu o vei mai atinge decat atunci cand incingi un joc cu prietenii.

De asemenea, sper ca ai inteles faptul ca o astfel de achizitie este treaba serioasa si ca trebuie sa te implici si pe viitor in intretinerea ei.

Nu stii cum sa faci asta? Iata cateva indicatii pretioase in cele ce urmeaza.

Atentie la creta!

Stiu ce iti imaginai atunci cand ai decis ca iti trebuie o masa de biliard. Pe tine, lustruind tacticos varful tacului cu creta si planificand cu rabdare urmatoarele miscari. Da, oricine s-a uitat la multe filme americane are probabil un astfel de vis, insa trebuie sa stii ca acest obicei poate avea efecte nedorite asupra minunatei tale mese de biliard.

Praful de creta rezultat in urma minutioasei tale pregatiri se depoziteaza in timp in fetrul cu care este captusita suprafata mesei si il poate deteriora serios.

Cum faci sa cureti praful de creta?

1. Folosesti o perie

Este recomandat sa periezi cu grija suprafata textila a mesei dupa fiecare joc mai lung, astfel incat sa inlaturi praful strans. Folosese miscari drepte, nu circulare, orientate catre exterior, pentru a inlatura cat mai mult praf.

Peria trebuie sa fie una moale, iar miscarile blande, pentru a nu agresa si mai tare suprafata textila.

2. Folosesti un aspirator.

Perierea este optiunea cea mai la indemana, insa nu vei reusi niciodata sa inlaturi complet praful de creta de pe masa. In schimb, poti avea mai multe sanse daca folosesti un aspirator cu o putere mai mica de aspirare, dotat evident cu o perie la capat.

Atentie la soare!

Asa cum tu trebuie sa te projezi de razele UV atunci cand mergi la plaja, la fel trebuie sa faci si cu masa de biliard. Nu, asta nu inseamna ca trebuie sa o dai cu crema, ci sa o feresti de razele directe ale soarelui, caci au un efect devastator asupra integritatii mesei. Pentru a o proteja, amplaseaza masa intr-o camera mai putin iluminata natural, cat mai departe de fereastra.

In plus, o atentie deosebita trebuie sa acorzi si umiditatii din camera respectiva, caci un aer prea uscat va face ca lemnul sa se usuce si sa apara crapaturi in masa. Indicat este un nivel al umiditatii cuprins intre 40 si 60%.
Alte lucruri de care sa iti protejezi masa de biliard: animale de companie, oamenii care se aseaza pe ea, loviturile puternice cu tacul, monede aruncate (nu mai da cu banul deasupra mesei), bauturi varsate.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LeadMagnet.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare