Comunicate de Afaceri

La ce folosesc meta tag-urile in strategia de optimizare SEO?

Exista multe dezbateri in universul optimizarii SEO cu privire la importanta si utilitatea meta tag-urilor si care dintre ele mai sunt folositoare pentru motoarele de cautare. Desi nu sunt o solutie magica care iti asigura succesul in fata competitorilor, meta tag-urile sunt necesare, deoarece comunica motoarelor de cautare si utilizatorilor despre ce este site-ul tau, iar daca aceste meta tag-uri sunt implementate incorect, acest lucru iti poate afecta intr-o anumita masura performantele site-ului.

Asadar, ce sunt meta tag-urile? Ce rol au acestea intr-o strategie de optimizare SEO? Cum sa evitam greselile de folosire atunci cand le implementam pe site-uri?

Meta tag-urile
Meta tag-urile sunt parte integranta a unei strategii de optimizare SEO eficiente. Mai exact, sunt fraze sau cuvinte cheie care ofera informatii despre continutul unei pagini web si caracterizeaza acea pagina pentru boti si pentru motoare de cautare. Aceste meta taguri sunt vizibile pentru utilizatorii in Google, fie atunci cand fac o cautare, fie daca scriu in Google site:numesite.ro. De asemenea, meta tagurile mai pot fi vazute si in sursa paginii.

Meta titlul
Cu toate ca meta titlul apare in blocul central al paginii, acesta nu este de fapt un meta tag. Diferenta este ca meta titlul este un "element" necesar paginii, conform W3C. Meta tag-urile sunt descriptori optionali ai paginii.

Meta descrierea
Cand vorbim de o optimzare SEO eficienta, atunci ideal ar fi ca meta descrierea sa nu contina mai mult de 155 de caractere (incluzand spațiile). Nu este o regula batuta in cuie, de aceea e bine sa verifici pagina de rezultate ale motorului de cautare preferat pentru a fi sigur de acest lucru. Unele meta descrieri sunt mai lungi si unele pot fi mai scurte de aceasta cifra.

Meta descrierile ajuta website-urile in 2 moduri importante:

- Meta descrierea indica motorului de cautare despre ce este pagina ta. Pentru ca el sa inteleaga exact ce trebuie, este necesar sa scrii o buna descriere. Atunci cand algoritmul Google decide ca o descriere este scrisa incorect, va inlocui acea descriere cu propria sa versiune la ceea contine site-ul.

- Scrierea unei meta descrieri bune nu numai ca il impiedica pe Google sa o rescrie, dar, de asemenea, te ajuta sa obtii mai multi vizitatori pe site-ul tau, deoarece le spune utilizatorilor ce este pe pagina ta. Acest lucru va ajuta mult la succesul strategiei de optimizare SEO. Site-urile cu descrieri scrise pe fuga sau superficial vor fi mai putin vizitate de catre utilizatori si vor fi surclasate in topul cautarilor de catre alte site-uri cu meta descrieri scrise corect.


Cateva sfaturi despre meta descrieri:

O meta descriere poate fi goala, deoarece motorul de cautare o va completa in locul tau, insa nu ar fi indicat, deoarece tu iti cunosti cel mai bine site-ul si continutul lui, pe cand motorul de cautare nu poate fi atat de precis. In cazul in care alegi sa o completezi, nu folosi ghilimele in meta descrierea ta. Toate aceste mici detalii facilitateaza reusita cand vorbim de optimizare SEO.

Meta tag-ul robots
Cand vina vorba de optimizare SEO si de meta tag-uri, atunci trebuie sa amintim neaparat de meta tag-ul robots. Acesta este inca unul dintre cele mai importante tag-uri. Meta tag-ul robots iti permite sa specifici ca o anumita pagina nu ar trebui sa fie indexata de un motor de cautare si daca doresti sau nu link-uri de urmat de pe pagina.

Se intampla des ca un site sa fie sters din indexare, pentru ca cineva a adaugat accidental un tag Noindex pentru intregul site. Intelegerea acestui tag-ul este de o importanță vitala.

Meta keywords
Candva, meta keywords erau un element important pentru motoarele de cautare timpurii si pentru orice strategie de optimizare SEO. La fel ca si dinozaurii, aceasta eticheta este o fosila din vechile vremuri ale motoarelor de cautare.

Singurul motor de cautare care mai da atentie cuvintelor cheie este Microsoft Bing - si asta pentru a ajuta la detectarea spam-ului. Pentru a evita periclitarea site-ului tau in vreun fel, , cea mai bune optiune este sa nu adaugi aceasta eticheta.

Desi meta tag-urile nu sunt solutia magica de care ai auzit ca te-ar ajuta enorm in strategia de optimizare SEO, ele inca mai joaca un rol important in a ajuta site-ul tau sa fie gasit de catre motoarele de cautare. Asadar, speram ca aceste raspunsuri te-au ajutat in demersul tau si ca vei aplica sfaturile noastre.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa dati click aici http://www.iagency.ro/servicii-marketing-online/optimizare-seo
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Adserving iAgency.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare