Comunicate de Afaceri

Lucruri de care trebuie sa tinem cont cand cumparam o hota telescopica

In general criteriile de alegere a unei hote telescopice nu difera prea mult de alegerea unui altfel de hote. Foarte multe dintre ele le gasiti listate la adresa http://www.topincorporabile.ro/cea-mai-buna-hota-incorporabila/ si le puteti utiliza in scopul achizitiei unei hote incorporabile eficiente. Trebuie tinut cont de multe aspecte.. Unul dintre acestea este acela de a avea o gura de absortie cat mai mare atunci cand aceasta este extinsa si sa fie cat mai mica atunci cand e stransa. Rolul principal al acesteia este acela de a deveni invizibila in mare parte a timpului si de a fi perfect functionala la nevoie. Acesta este primul lucru pe care trebuie sa il avem in vedere. In rest trebuie sa ne uitam cam dupa aceleasi lucruri ca la o hota obisnuita.

Un lucru absolut esential in alegerea hotei este de a ne uita la tipul ei. Trebuie sa stim daca avem nevoie de o hota cu evacuare sau filtranta. Cea cu evacuare este cea mai indicata pentru ca nu suntem nevoiti sa schimbam prea des filtrele. Cea filtranta e absolut necesara atunci cand bucataria este amplasata prost si nu aveam pe unde scoate tuburile pentru evacuarea aburilor sau fumului. Acestea absorb aerul poluat, il recicleaza si il intorc in bucatarie. Pe piata exista si hote mixte.

Puterea de absortie este importanta insa nu la fel de mult precum la o hota obisnuita. Puterea mica de absortie poate fi compensata prin faptul ca o hota telescopica poate avea o gura de absortie mult mai mare. Cu toate acestea nu trebuie ignorat acest aspect. Hotele pot avea un motor sau doua. Acest lucru ar trebui sa fie mai putin important pentru ca nu numarul motoarelor nu garanteaza o absortie mai mare. O hota cu o absortie buna trebuie sa fie capabila sa absoarba intregul aer din bucatarie cel putin de opt ori intr-o ora. Spre exemplu o bucatarie aflata intr-o camera cu o inaltime de 2 metri si o lungime si latime de 3 metri are nevoie de o hota cu absortie de 144 de mc/h (2x3x3x8=144).

Un alt lucru important in alegerea hotei telescopice este consumul de energie electrica. Din pacate inca nu s-a gasit o solutie pentru a se atinge eficienta energetica a frigiderelor, de exemplu. Se pot face economii insa daca avem o hota cu cat mai multe trepte de viteza astfel incat sa reglam nivelul de absortie cat mai aproape de nevoile de moment. Stim ca hota consuma mai mult cu cat merge cu o viteza mai mare. Din acest motiv ar trebui sa aiba cel putin trei trepte de viteza dar de fapt mult mai important este ca intre viteze sa existe diferente semnificative in ceea ce priveste puterea de absortie.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare