Comunicate de Afaceri

Metode rapide si eficiente de combatere a anxietatii si a depresiei

 

In Romania peste 900.000 de oameni sufera de depresie (5% din populatia tarii) iar la nivel mondial numarul creste considerabil  pana la 300 de milioane de cazuri. In acest sens putem spune ca depresia este una dintre cele mai frecvente suferinte minteale la nivel de comunitate, fapt care a facut-o sa devina cea mai studiata afectiune psihica. Venim in ajutorul dumneavoastra cu cateva metode simple si eficiente  de combatere a depresiei usoare.

               Animalele de companie – reduc stresul si anxietatea     

Este de la sine inteles ca un animal de companie contribuie la fericirea intregii familii. Este in adevaratul sens al cuvantului  „prietenul omului”. Acesta ne obliga sa ne dezvoltam, sa empatizam si ne ofera dragoste neconditionata. Toate aceste sentimente ne ajuta sa trecem cu brio peste momentele grele la care suntem supusi in viata de zi cu zi. Studiile arata ca detinatorii de animale fac mai mult sport sau exercitii fizice, iar acest lucru ii ajuta sa reduca stresul si sa previna sau sa amelioreze depresia. Prin iesirile dese in parc cu catelul si interactiunea cu alti oameni, te ancoreaza mai mult in prezent. Programul de joaca te face sa te concentrezi mai putin pe trecut, iar hranirea prietenului tau patruped in fiecrae zi cu cea mai buna mancare te face sa devi mult mai responsabil cu indatoririle tale, lucru foarte important atunci cand suferi de depresie sau anxietate. Atunci cand suferi de aceasta afectiune, sentimentul de singuratate este printre primele resimtite si este o sursa in plus de stres. Compania prietenului necuvantator va scadea considerabil  acest sentiment. Am putea spune ca acesta este „antidotul depresiei ”.

                Ambianta are un impact profund asupra starii de spirit

                Este evident ca daca suferi de depresie sau anxietate iti vei petrece o mare parte din timpul tau in casa sau intr-un loc inchis, insa este foarte important ca aerul inspirat sa fie unul cat mai curat si cat mai pur. Tocmai de aceea este imperios necesar sa aerisim camera de cel putin 2 ori pe zi si sa ne achizitionam cat mai multe plante de apartament. Acestea nu doar ca iti schimba starea intr-una mai buna dar maresc si nivelul de oxigen din incapere. Daca iesitul afara si interactiunea cu alte persoane nu te incanta deloc, atunci este indicat sa transformati micul vostru paradis intr-un spatiu propice relaxarii, ideal pentru meditatie sau cel putin sa ne incante privirea si sa ne ofere o stare de bine. In acest sens putem face schimbare majora in camera prin intermediul textilelor,  produselor de iluminat sau prin inlocuirea mobilierului vechi cu unul pe gustul tau. Acest proces de redecorare te va tine ocupat o perioada destul de lunga, timp in care ne concentram pe activitati prezente si avem mai putin timp de gandire la problemele din trecut.    

                Consultul de specialitate

                Trebuie sa stim de la bun inceput ca nu toate formele de depresie necesita tratament medicamentos, de aceea se impune distinctia intre depresie grava si cea pe care o exprimam doar in unele perioade sau momente ale vietii, insa este obligatoriu consultul de specialitate indiferent de etapa in care te afli. Acesta poate sa determine stadiul in care se afla depresia si sa te indrume inspre niste exercitii simple cum ar fi cele enumerate mai sus, sau daca esti deja in „zona rosie” a depresiei grave sa iti ofere un tratament medicamentos.  Medicul este singurul in masura sa iti ofere aceste informatii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ADA ONLINE

Cauta

Categorii populare