Comunicate de Afaceri

O noua functionalitate de inteligenta artificiala (AI) pe www.glami.ro a dublat rata de conversie pentru magazinele partenere

In octombrie 2019, GLAMI.ro a lansat cautarea folosind imagini pe versiunile sale mobile si apoi pe desktop, o noua tehnologie AI care face cumparaturile online mai usoare si mai atractive, cu recomandari personalizate mai detaliate.
Dupa 9 luni de functionalitate pe
www.glami.ro, motorul de cautare online de moda comunica statistici care demonstreaza o crestere a vanzarilor partenerilor prin acest tool.

GLAMI.ro, primul motor de cautare online de moda din Romania, care apartine unui start-up ceh, prezent in tara noastra din 2017, a luat decizia de a trece dincolo de cautarea online bazata pe text, pentru a oferi vizitatorilor cautarea folosind imagini si filtrare a produselor, bazata pe AI.

Functia de cautare si filtrare produse prin intermediul imaginilor le permite cumparatorilor sa caute prin toate categoriile de moda prezente pe GLAMI si apare ca un modul de sine statator pe pagina de start GLAMI.ro, in versiunile mobile si desktop. Fiecare articol de imbracaminte, accesoriu sau piesa de incaltaminte prezent intr-o imagine sau captura de ecran incarcata pe www.glami.ro este segmentata in recomandari specifice categoriei.
                                    
Tehnologia de cautare folosind imagini reprezinta o coexistenta armonioasa a comoditatii cumparaturilor online si a experientei de descoperire a pieselor vestimentare din magazinele fizice pentru toti utilizatorii www.glami.ro care au folosit functionalitatea de cautare prin imagini. In prezent, pe www.glami.ro, fanii de cumparaturi online pot gasi peste 730.000 de produse de la peste 13.000 de marci.

Statistici cautarea folosind imagini pe GLAMI (octombrie 2019 - iunie 2020)

In perioada octombrie 2019 - iunie 2020, ratele de conversie ale vanzarilor care decurg din instrumentul de cautare prin imagini de pe www.glami.ro au fost de doua ori mai mari pentru magazinele online partenere, comparativ cu conversiile generate prin cautarea obisnuita, de tip text si filtrarea manuala a produselor.

De asemenea, in timpul testarii tool-ului de cautare prin imagini, GLAMI a aflat ca 80% dintre utilizatorii care au folosit instrumentul de cautare folosind fotografii au utilizat capturi de ecran pentru a cauta produse si au fost mai interesati de tinutele bloggerilor si de colaje de produse tip moodboards decat de a incarca foto cu celebritati.

Cele mai cautate produse prin instrumentul de cautare folosind imagini au fost rochiile inflorate si pantofii sport. Utilizatorii romani au fost, de asemenea, interesati sa caute tinute din seriile TV transmise pe platforme precum Netflix, cel mai inalt clasament al cautarilor fiind detinut de serialul TV „Stranger Things”.


Cum functioneaza cautarea folosind imagini pe GLAMI.ro

Tehnologia de visual search introdusa de GLAMI foloseste o tehnica de invatare automata care imita modul in care cumparatorii se gandesc la produse si ofera recomandari mai relevante si o experienta de utilizator mai buna.
Un alt plus este faptul ca tehnologia ii ajuta si pe retaileri, in special pe e-tailerii internationali, sa-si eficientizeze si sa-si extinda eforturile globale de merchandising si categorizare, eliminand barierele de limba locale asociate cu clasificarile bazate pe text.

 

Shopping online de moda personalizat, o premiera in Romania

Lansat in 2017 in Romania, GLAMI.ro ofera cumparatorilor online de moda o destinatie one-stop-shop pentru cumparaturi online de moda si posibilitatea de a vizualiza sute de mii de produse si de a gasi rapid produsele potrivite nevoilor lor, cat si bugetului lor.
La nivel mondial, platformele GLAMI sunt vizitate de peste 45 de milioane de utilizatori in fiecare luna. In cele 15 tari in care opereaza GLAMI, exista +7 milioane de utilizatori care urmaresc activ continutul de social media pe canalele GLAMI.

_ * _

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:

Andreea Paleologu

Brand & PR Specialist

E: andreea.paleologu@glami.ro

M: +40732 710 894
 

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Sag Media Communications SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare