Comunicate de Afaceri

Organizarea eficienta a produselor de make-up dupa frecventa utilizarii lor

 

Cu siguranta ca toate am trecut prin ceea ce numim „organizarea produselor de machiaj” doar ca sa avem spatiu pentru si mai multe produse.  Se spune ca ce este prea mult strica, insa cum ne-am putea detasa de toate minunatiile acestea? In speranta ca le vom gasi o intrebuintare la un moment dat, le punem in sertare si sertarase  si uitam cu desavarsire de ele si le regasim abia dupa ce termenul de expirare a trecut de cel putin un an. Colectionare desavarsite de produse de make-up adunam cu darjenie o multime de produse pe care nu le folosim sau pe care le-am cumparat doar pentru ca erau la reducere sau detineau numele unui brand renumit. In acest sens venim in ajutorul tuturor femeilor care se lupta cu aceasta problema, cu cateva idei de organizare a acestor produse. Desi am citit in mediul online o multime de variante de organizare, am gasit pentru tine una dintre cele mai simple si mai practice variante de a-ti simplifica munca si de a-ti „aerisii” spatiul din sertare si dulapuri.

            Produsele pe care le utilizezi in fiecare zi

            Cu siguranta fiecare dintre noi avem o serie de produse preferate si pe care le folosim pentru uz zilnic, sau macar mult mai des decat celelalte. Pentru inceput va trebui sa separati toate produsele in 3 categorii mari: produse utilizate zilnic, produse pentru ocazii speciale si produse pe care nu le folositi aproape niciodata. In acest sens va recomandam achizitionarea unor ucenici de coafor pe care sa ii depozitati in baie sau in camera in care obisnuiti sa realizati ritualul de make-up. Acestia sunt foarte usor de folosit si de mutat (fiind pe roti) au un aspect dragut si ne salveaza in lupta cu spatiul. Toate produsele pe care le folosim intr-o zi le vom imparti la randul lor in doua categorii: produse de ingrijirea tenului si produsele de make up (in special  cele nude sau culori pale de zi).  Pe acestea puteti sa le asezati pe acelasi raft sau in acelasi sertar. Pensulele trebuie curatate cu solutii speciale cel putin o data pe luna, iar mai apoi asezate in picioare in carcase metalice sau de plastic tocmai pentru a nu se murdari de la alte produse.

            Produse pentru ocazii speciale

            Aceasta categorie de produse este una aparte. Este ca un „purgatoriu” al produselor de make-up. Acestea sunt folosite destul de rar la evenimente speciale. Probabil este vorba de fonduri de ten cu acoperire mare, de gene false si produse  colorate si texturate pe care le utilizam doar in cazul unor evenimente grandioase.  Mastile si cremele  speciale se incadreaza tot in aceasta categorie insa este de preferat ca acestea sa fie asezate separat.

            Produsele pe care le utilizam foarte rar

            In mod normal, aceasta categorie nici nu ar trebui sa existe. Produsele pe care le folosim mai rar de 2-3 luni, ar trebui sa dispara nu doar din dulapul de make-up ci si din casa noastra. Aici intra produsele cumparate care nu se potrivesc cu tenul nostru, produs primite care nu ne plac, sau produsele de care efectiv am uitat intr-un sertar si au expirat. Atat cat igiena ne permite, putem face cadou aceste produse (creme, fond de ten cu dozator s.a)  iar produsele expirate, rujurile si produsele care nu ne permit transferul , ar trebui aruncate fara doar si poate. Cu ajutorul unui ucenic de coafor putem sa ne organizam mult mai bine spatiul atat in camera/baie cat si in locul special folosit pentru depozitarea produselor de make-up.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ADA ONLINE

Cauta

Categorii populare