Comunicate de Afaceri

Primii pasi in apicultura: Ce trebuie sa faci pentru a deveni apicultor?

 

        Apicultura este o activitate ce pentru unii poate fi un hobby, iar pentru altii o afacere profitabila, in functie de obiectivele stabilite. Atunci cand vorbim insa despre un asemenea domeniu, trebuie sa avem in vedere faptul ca apicultura desi poate parea o activitate simpla, in realitate ea nu este absolut deloc. Albinele sunt insecte ce au o biologie destul de complexa, pe care daca nu o cunosti foarte bine, risti ca intreaga ta investitie in aceasta afacere sa fie una de prisos. Cu toate acestea insa, apicultura ramane totusi un domeniu profitabil atunci cand se urmaresc cu strictete cativa pasi importanti.

            A fi un bun apicultor nu este un lucru care se va intampla peste noapte, ci mai inainte de a face orice pas in aceasta directie, este esential sa fii la curent cu tot ceea ce presupune acest domeniu, pentru ca nu este unul usor. A avea cativa stupi si cateva colonii de albine poate ca reprezinta un start bun, insa nu este nici pe departe suficient pentru a putea vorbi despre o afacare de succes in apicultura. In acest sens, am alcatuit pentru tine o serie de pasi importanti de urmat pentru a porni cu dreptul in domeniu apiculturii. Iata asadar despre ce anume este vorba!

            Fii cat mai bine informat!

            A fi bine informat intr-un domeniu precum apicultura inseamna a fi bine pregatit pentru situatiile ce pot surveni in orice moment. Pe langa faptul ca acest lucru te poate ajuta sa intelegi mult mai bine cum trebuie purtat un combinezon, cum functioneaza o afumatoare clasica, cum trebuie hranite albinele si ingrijite, a fi bine informat te poate ajuta sa gasesti cele mai bune strategii de marketing pentru afacerea ta. Doar pentru ca traim intr-un secol in care punem mai mult pret pe sanatate printr-un consum mai regulat de alimente gustoase fara zahar  si produse sanatoase, nu este un lucru suficient pentru ca afacerea ta sa se transforme intr-una de succes.

            Asigura-te ca dispui de toate lucrurile necesare in apicultura.

            Asa cum a fost mentionat si mai sus, a avea stupi si cateva colonii de albine nu este un lucru suficient pentru a putea vorbi despre o afacere de succes. Astfel, pentru a-ti desfasura activitatea intr-un mod cat mai sigur si mai eficient, vei avea nevoie de cateva produse specifice apiculturii si anume: Cobinezon apicol (costumul de protectie), afumatoare, stupi, albine, hrana pentru albine, centrifuga. Fiecare dintre aceste lucruri iti vor fi mai mult decat utile (am putea spune chiar esentiale) in activitatea ta de apicultor, din acest motiv este recomandat sa te asiguri ca dispui de fiecare dintre acestea, inca de la inceput.

            Este apicultura un domeniu profitabil?

            Dincolo de pasiune, apicultura poate fi totodata si o afacere foarte profitabila, lucru care depinde insa foarte mult de timpul pe care il aloci si de investitiile pe care le faci in aceasta afacere. In plus, trebuie totusi sa se aiba in vedere faptul ca apicultura depinde foarte mult si de clima, productia fiind afectata simtitor (in ambele sensuri desigur) de acest aspect. Cert insa este faptul ca apicultura ramane un domeniu profitabil atunci cand totul este facut in mod corespunzator, pentru ca nevoile noastre in materie de produse apicole vor exista mereu.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ADA ONLINE

Comentarii

Cauta

Categorii populare