Comunicate de Afaceri

Primii pasi pentru optimizarea SEO on page a site-ului tau

Optimizarea on page este unul dintre primii pasi pe care orice specialist SEO trebuie sa il cunoasca. Iata un rezumat al celor mai importante tehnici de optimizare on page pe care trebuie sa le ai in vedere. Ideal ar fi sa implementezi toti pasii prezentati, pentru a oferi paginii tale web o mai buna expunere in motoarele de cautare, dar si pentru a-ti imbunatatii CTR-ul (Click-Through-Rate).

Optimizarea titlului

Meta titlul unui site este cel mai important element de optimizare a unei pagini web. Un meta titlu ar trebui sa fie scurt, dar care sa descrie destul pentru ca vizitatorii sa identifice business-ul tau. Meta titlul este primul lucru care este aratat si indexat de catre motoarele de cautare. Prin urmare, i se ofera o mare importanta – din miile de rezultate pe care un utilizator le vede, titlul site-ului tau trebuie sa fie destul de atractiv pentru el astfel incat sa-si doreasca sa afle mai multe informatii. Pe de alta parte, titlul trebuie sa fie destul de atractiv si pentru motoarele de cautare, pentru ca acestea sa te pozitioneze deasupra miilor de pagini web similare cu a ta.

Lucruri importante de inclus in titlul tau:

- Numele tau/Numele afacerii tale/Numele Site-ului: Acest lucru este foarte important pentru scopul brand-ului tau. Daca simti ca vei fi cautat de catre cumparatori prin intermediul numelui brand-ului tau, atunci te va ajuta ca acesta sa se afle undeva in titlul tau.
- Cuvinte cheie: Daca doresti sa fii clasificat pentru anumite cuvinte cheie, este intotdeauna bine sa plasezi unele dintre ele in meta titlu. Un meta titlu reprezinta intreaga savoare si intregul continut al paginii tale web. Astfel, daca vinzi pizza online, poti include in meta titlul tau cuvinte cheie precum ,,comanda pizza’’, ,,livrare de pizza la domiciliu’’ etc. Nu ingramadi prea multe cuvinte cheie in titlul tau. Concepe un titlu care poate fi citit de oameni, dar care sa fie potrivit si pentru motorul de cautare.

Optimizarea meta tag-urilor

Este posibil ca meta tag-urile unui site sa nu mai fie la fel de importante ca odinioara, insa meta descrierea este ceva pe care nu poti ignora. Meta descrierea unui site trebuie sa contina o descriere scurta a paginii tale web care sa se concentreze asupra zonei si serviciilor in care afacerea ta este specializata. Aceasta mica bucata de text poate fi considerata ca fiind un fragment care vinde – daca un utilizator il va gasi atragator, este foarte posibil sa iti acceseze pagina pentru a afla mai multe informatii. Dar, daca meta descrierea ta este mult prea generica si nu este scrisa prea bine atunci exista o sansa foarte mare ca aceasta sa fie ignorata.

Lucruri importante de inclus in meta descriere:

- Include punctul tau de vanzare – spune-le cumparatorilor tai ceea ce doresc sa auda prin meta descrierea site-ului tau si, in mod clar, vei avea unele avantaje in fata altora in SERP. De exemplu, daca vinzi ,,gazduire web ieftina’’, incluzand o fraza precum ,,gazduire incepand de la 0.99$’’, s-ar putea sa-ti creasca numarul de accesari si de vizitatori deoarece descrierea ta se va potrivi perfect cu ceea ce ei cauta.
- Cuvinte cheie – incluzand unele cuvinte cheie vei avea un avantaj in algoritmul de relevanta al lui Google.
Include numarul tau in meta descriere. Daca utilizatorii au instalat in sistem Skype, orice numar din browser va deveni accesibil, ceea ce se va transforma intr-un apel direct prin Skype. Pe scurt, daca numarul tau apare in meta descriere, unii dintre cumparatorii tai vor prefera sa te sune direct decat sa mai si acceseze site-ul.

Tag-uri HTML importante

Este necesar sa evidentiezi anumite parti ale paginii tale web pe care doresti ca cititarii tai sa se uite. Exista mai multe tag-uri in html care iti permit sa faci acest lucru. De exemplu, tag-urile pentru antet [h1][h2][h3]. Textul din interiorul tag-urilor pentru antet (de exemplu [h1]) va primi o mai mare importanta din partea motorului de cautare. De obicei, le poti folosi pentru a-ti defini titlul paginii/postarii sau sectiunile importante ale paginii tale web.

Elemente ale antetului:

- Antetul 1: antetul 1 ar trebui sa fie folosit pentru a defini cea mai importanta sectiune a paginii tale. De obicei, antetul 1 este folosit pentru titlul site-ului sau pentru textul antetului.
- Antetul 2 si 3: antetele 2 si 3 pot fi folosite pentru titlurile paginii/postarii sau pentru sectiunile importante ale paginii tale. Separandu-ti continutul prin antete, va face ca site-ul tau sa fie mult mai usor de citit si de navigat prin el.

Optimizarea URL-urilor

Este important sa-ti optimizezi URL-urile interne atat pentru motoarele de cautare, cat si pentru o navigare mai buna a vizitatorilor.

Elemente importante ale optimizarii linkurilor interne:

- Incearca sa folosesti un text ancora cand faci o legatura catre alte pagini din site. Include cuvintele cheie potrivite in textul ancora care ii vor oferi linkului tau un inteles mai bun si valoare.
- O structura a linkurilor interne buna si curata, cu o utilizare potrivita a textului ancora va ajuta cu siguranta. De exemplu, ,,Aplicare pentru card de credit’’ este un text ancora mai bun decat ,,apasati aici’’.
- Daca folosesti un CMS, atunci incearca sa folosesti link-uri permanente. In acest fel, cuvintele tale cheie/ titlul postarii se va afla in link si astfel va fi valorificat mai mult de catre motoarele de cautare.

Optimizarea imaginilor

Daca pagina ta web are foarte multe imagini, este nevoie sa le optimizezi si pe acestea, pentru ca altfel nu pot fi citite de catre motoarele de cautare. Este foarte usor pentru un cititor uman sa interpreteze o imagine in insasi intelesul sau. Totusi, pentru internet, intregul proces de interpretare este diferit. Motoarele de cautare pot citi doar texte, nu si imagini. Astfel, e necesar sa folosesti anumite tag-uri speciale pentru imaginile tale pentru a le oferi acestora un inteles.

Unele elemente importante a optimizarii de imagine:

- Textul Alt: Textul ALT sau textul alternativ este textul care descrie imaginea ta in momentul in care mouse-ul este pozitionat pe o imagine de pe pagina ta web. Textul trebuie sa aiba insemnatate, dar sa fie scurt. Iti poti folosi cuvintele cheie relevante ca text ALT. Daca browser-ul tau nu poate afisa imaginea din anumite motive, textul ALT este folosit in locul acelei imagini.
Numele fisierului: foloseste intotdeauna un nume cu insemnatate pentru imaginile tale, foloseste denumiri precum ,,apple-iphone-cover.jpg’’, in locul denumirilor fara sens ,,DSC24045.jpg’’. Pastreaza un nume identic sau similar cu textul ALT.
- Titlul imaginii: foloseste intotdeauna meta titlul in imagini care vor arata titlul ca fiind un instrument in momentul in care mutati cursorul peste imagine. Un exemplu al unei imagini cu meta titlu corect: [img src=”http://imagelocation.jpg” alt=”Image description” title=”Title of the Image”]
- Conectarea imaginii: Oricand doresti sa creezi un link catre imagine, foloseste cuvintele cheie ale imaginii in ancora link-ului. De exemplu, foloseste ,,vedeti un telefon Apple’’, in loc de ,,Apasati aici pentru a vedea’’ ca text ancora.

Sursa: http://www.iagency.ro/servicii-marketing-online/optimizare-seo
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Adserving iAgency.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare