Comunicate de Afaceri

Recenzie M-Audio Hammer 88 Pro

Acum poti avea M-Audio Hammer 88 Pro resigilat la doar 2300lei pe Audiosys.ro , redus de la 3090 lei

Acest controler de 88 de note se mândrește cu o tastatură care poate fi redată frumos și cu toate funcțiile MIDI la care poți să treci un stick – este controlerul suprem pentru studio și scenă?

Apăsand degetele pe tastele Hammer 88 Pro și puteți simți instantaneu greutatea și rezistența care au făcut ca modelul anterior, Hammer 88, să fie atât de atrăgător pentru artiștii care apreciază autenticitatea pianistică.

Pentru unii, o experiență de joc fantastic de receptivă ar fi deja suficientă pentru a justifica o achiziție. Cu toate acestea, cu Hammer 88 Pro, senzația și gama extinsă de redare sunt cuplate cu o interfață completă pentru control MIDI și noi funcții inovatoare pe care le-am văzut anterior doar pe gama Oxygen de la M-Audio .

Elegant și robust

Caracteristica mecanică de bază a Hammer 88 Pro este cheile sale gradate cu ciocan. Conceput pentru a emula mecanica din interiorul unui pian real, acestea sunt aceleași clape care au făcut ca modelul anterior, Hammer 88, să atragă artiștii care apreciază autenticitatea pianistică.

Cântărind 18,5 kg și întinzându-se până la 142 cm, nu este ușor de transportat și, fără îndoială, veți avea nevoie de o husă de drum dacă intenționați să o utilizați pentru spectacole live. Cu toate acestea, cu această dimensiune și greutate, obțineți un controler cu o calitate robustă a construcției, care va face față denivelărilor și loviturilor de turneu.

Sub mână, greutatea și rezistența tastelor sunt foarte satisfăcătoare și creează o experiență de joc distractivă și expresivă. Împreună cu Channel Aftertouch, capacitatea de răspuns a tastaturii oferă o mulțime de potențial pentru a crea linii melodice nuanțate.

Trecând dincolo de taste, un panou metalic se pliază peste partea de sus și din spate a corpului Hammer 88 Pro pentru a proteja mecanica, în timp ce părțile laterale și inferioare rămase sunt acoperite în plastic dur. În partea stângă, sunt roțile de pitch și modulație, care sunt ambele bine proporționate și foarte ușor de jucat.

În centrul controlerului se află un mic afișaj OLED care nu trebuie trecut cu vederea. Le oferă utilizatorilor posibilitatea de a edita setările de la pian și de a verifica parametrii dintr-o privire, iar acest lucru simplifică semnificativ fluxul de lucru. Alte comenzi de performanță includ nouă fadere, 16 pad-uri sensibile la viteză și opt butoane și butoane. În cele din urmă, comenzile de transport includ butoane de înregistrare și buclă, toate având o senzație satisfăcătoare.

Păstrarea unei copii a funcțiilor de transport pe tastatură înseamnă că puteți reduce timpul de călătorie între computer și instrument, ducând în cele din urmă la mai puține întreruperi la blocarea pieselor sau blocarea pieselor pentru înregistrare. În plus, există butoane dedicate pentru selectarea DAW, Selectarea presetărilor, Tempo/Metronom, funcția Note Repeat și noile funcții Chord și Scale.

De la studio la stadion

Hammer 88 Pro s-a extins masiv asupra setului de caracteristici al predecesorului său atât în ​​ceea ce privește numărul, cât și varietatea controalelor de performanță oferite. Hammer 88 avea doar funcții MIDI de bază. Hammer 88 Pro adaugă o gamă largă de instrumente MIDI ușor de mapat automat, făcându-l ideal pentru claviștii cu experiență care doresc, de asemenea, control maxim asupra instrumentelor software în timpul performanței sau producției.

Pentru cei familiarizați cu produsele M-Audio, designul și funcția interfeței hardware au fost migrate în principal din seria Oxygen Pro, inclusiv tehnologia Chord și Scale.

Funcția Chord, cel mai simplu, vă permite să cântați un acord complet apăsând o singură tastă. Extinzând această idee mai mult, aveți opțiunea de a selecta scara acordurilor, vocea și tipul (de exemplu, tonul C, voce 1,5,7, scară majoră). Pe lângă aceasta, aveți opțiunea de a seta acorduri personalizate cu până la șase note. După setarea parametrilor personalizați ai acordurilor, puteți reda acordul oriunde pe tastatură cu o singură tastă.

În mod similar, funcția Scale vă permite să alegeți dintre diferite semnături cheie, inclusiv scale modale precum Dorian și Locrian. Odată setat și activat, puteți apăsa la întâmplare orice tastă de pe tastatură, dar veți auzi doar notele acelei scale. În loc să cântați o notă „greșită”, cum ar fi un B♭ într-o scară Do major, veți auzi cea mai apropiată notă corespunzătoare din scară, care în acest caz ar fi o repetare a notelor B sau A.

Chiar și pentru producătorii și jucătorii experimentați, modul Scale este o protecție utilă împotriva introducerii de note greșite în sesiunea de înregistrare și, în cele din urmă, reduce nevoia de a reveni și de a edita performanțe MIDI. Ca instrument live, funcțiile Chord și Scale pot avea aplicații interesante pentru muzicienii electronici care doresc să experimenteze interpretarea sau improvizația.

Aceste moduri sunt rapid și ușor de accesat și pornit printr-o apăsare de buton. Dacă nu ești pianist, ei vor fi și mai valoroși, ajutând atunci când te joci cu idei și le înregistrezi într-o sesiune. Alături de aceste funcții „inteligente”, obțineți și capse utile precum Note Repeat, un Arpegiator, zone de tastatură atribuibile, pad-uri sensibile la viteză și nu mai puțin de trei intrări pentru pedală de comutator de picior și o pedală de expresie.

Marele 88?

Dacă sunteți în căutarea unui controler care să se simtă ca acasă în studio, precum și pe scenă, atunci este greu să vă gândiți ce ați putea dori mai mult de la o tastatură. Hammer 88 Pro este plin de funcționalitate și redabilitate, dar cele 88 de taste cu acțiune de ciocan ponderate fabulos sunt cele care ies în evidență și justifică prețul.

Având în vedere greutatea, designul și funcțiile extinse ale controlerului, Hammer 88 Pro vine împreună ca o fiară elegantă și elegantă. M-Audio a integrat controlerele MIDI avansate din seria lor Oxygen Pro cu designul minimalist al predecesorului Hammer 88, totul într-un mod plăcut și fără efort.

Este puțin probabil ca toată lumea să necesite combinația foarte specifică de performanță și capacități de producție a acestei tastaturi, dar, pentru cei care o fac, Hammer 88 Pro face o punte între instrument și controler software într-un mod în care puține alte produse o fac.

Caracteristici cheie

 • 88 de clape gradate hammer-action cu aftertouch și zone asignabile
 • 16 pad-uri RGB, iluminate din spate, alocabile, sensibile la viteză cu repetare de notă pentru producția beaturi, lansarea clipurilor și multe altele
 • 8 butoane și knob-uri alocabile pentru controlul instrumentelor virtuale, mix-ul în pluginuri, comenzi în DAW și multe altele
 • 9 fadere alocabile pentru controlul instrumentelor virtuale, plugin-uri, fadere în DAW și multe altele
 • Butoane preset și DAW pentru comenzi DAW auto-mapate și parametrii pluginului
 • Modul Smart Chord permite redarea enarmonică sau acorduri personalizate
 • Modul Smart Scale elimină notele greșite, făcând mai ușor creearea unui cântec perfect
 • Arpegiator cu comenzi Type, Octave, Gate și Swing
 • Posibilitate de modulare a semnalului și de modulare a notei proiectate ergonomic și 3 intrări pentru footswitch-uri și 1 intrare pentru pedala de expresie
 • Conexiune USB-MIDI și intrare și ieșire MIDI cu 5 pini pentru conectarea la un echipament MIDI extern
 • M-Audio Hammer 88 Pro este prevăzut cu un ecran OLED pentru editări rapide
 • Include Music Rest, software de editare MIDI și un pachet complet programe de producție: Pro Tools | M-Audio First Edition, Ableton Live Lite, MPC Beats, 7 Virtual Instrumente de la tehnologia AIR Music (Hybrid, Velvet, Mini Grand, Xpand! 2, Vacuum, Boom, DB-33) și 9 MPC Beats expansion packs
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare