Comunicate de Afaceri

Recomandarile specialistilor in primele luni de angajare

Daca va mutati pentru aceasi slujba, aveti de asemenea parte de stresul despachetarii si obisnuirii cu noii colegi. Totusi, indiferent ce altceva se intampla, trebuie sa va faceti timp pentru dumneavoastra si pentru cariera.

Este important sa va urmariti realizarile. La sfarsitul fiecarei saptamani, inregistrati ceea ce ati invatat, ce lucruri ati realizat si orice cuvinte de lauda pe care le-ati primit in noul rol. Incercati sa cuantificati rezultatele actiunilor ori de cate ori este posibil.

Toate aceste informatii vor fi folosite pentru a va actualiza CV-ul si profilul de LinkedIn. Veti dori de asemenea sa revizuiti descrierea postului dumneavoastra pentru a va asigura ca va indepliniti indatoririle enumerate.

Daca vedeti ceva enumerat in descrierea postului ce nu faceti inca, veti dori sa aduceti la cunostinta acest lucru cand va intalniti cu un superior.

Dupa ce ati lucrat timp de 60-90 de zile, adresati-va supervizorului dumneavoastra pentru o intalnire. Daca pare a fi respingator, incercati sa explicati de ce va intereseaza o intalnire.

Daca cererea este refuzata in totalitate, documentati data si ora refuzului si trimiteti apoi o lista cu intrebarile pe care le-ati fi pus in timpul intalnirii. Intentia pentru aceasta intalnire este de a va asigura ca va intalniti sau depasiti asteptarile companiei.

Nu doriti sa asteptati pana cand este momentul revizuirii performantei pentru a afla ca exista o lista de lucruri pe care seful dumneavoastra doreste sa le faceti diferit. Trebuie sa fiti proactiv si sa cereti feedback ori de cate ori aveti ocazia.

Un alt apsect important, este sa cunoasteti din primele momente ale angajarii beneficiile oferite. Va doriti sa evoluati si ati putea vorbi cu trainerul vostru pentru o planificare financara.

Achizitia unei masini sau a unei case este o decizie importanta pentru care persoana care va instruieste va poate ajuta. Incercati sa discutati pentru a vedea ce puteti face pentru maximizarea castigurilor.

Poate este momentul sa va puneti in aplicare abilitatile de comunicare, ori poate aveti nevoie de dezvoltarea calitatilor lingvistice. Un trainer va stii intotdeauna ce sa va propuna pentru a creste in cadrul organizatiei si pentru a aduce profit.

Primele 60-90 de zile de la locul de munca pot fi critice atat pentru dumneavoastra cat si pentru angajator. Fiecare dintre voi formuleaza o opinie despre cealalt. Intentia dumneavoastra este sa lucrati in armonie cu colegii si supraveghetorii pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Cu devotament si incredere in fortele proprii puteti obtine vacante exotice, mii de euro in cont si beneficii nenumarate inca din primele luni de angajare. Tot ce trebuie sa faceti este sa iesiti din zona de confort si sa incercaiti un domeniu nou, care sa va ofere satisfactie pe plan financiar si personal.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare