Comunicate de Afaceri

Sfaturi pentru blogging pentru începători, cum să creați postări pe blog

Suntem siguri că ați auzit despre blogging, mai ales dacă sunteți freelancer care lucrează mult online. Există atât de multe bloguri care abordează diverse nișe. Există unii care doar creează un blog pentru a avea o ieșire personală în a-și exprima propriile gânduri și opinii. Alții își împărtășesc lucrările, cum ar fi arte digitale, fotografii și multe altele. Puteți observa că oamenii au cu adevărat interese și experiențe diferite dacă încercați să explorați unele bloguri. Privind aceste bloguri te poate încuraja să-ți creezi unul pentru tine.

Ca designer, ai atât de multe lucruri de împărtășit lumii. Chiar și sarcinile tale zilnice pot fi un punct bun de împărtășit, mai ales atunci când lucrezi la un proiect. Unii designeri dau câteva sfaturi despre cum au realizat un anumit design. Există chiar și unii care sunt suficient de generoși pentru a partaja capturi de ecran ale fluxului lor de lucru. Poți face și tu același lucru dacă te decizi să-ți faci propriul blog. Dacă încă ezitați să creați unul, vă vom oferi câteva ghiduri despre cum puteți începe și cum vă puteți crea postările pe blog.

Ce este Blogging-ul?

Blogging se referă la actul de a scrie sau de a posta pentru un blog. Un blog este un site web în care o persoană sau un grup de oameni își împărtășesc gândurile, experiențele și articolele informative. Un blog are o abordare personală. Omul primește multă libertate de scriere, deoarece poate arăta ceea ce dorește să împărtășească folosind blogul. Unii creează bloguri pentru a-și posta experiențele în activitățile lor zilnice, în timp ce alții le creează pentru a împărtăși diverse lucruri cititorilor. Un blog este mai flexibil și este mai ușor să-l actualizezi decât site-ul tău. Dar trebuie să te asiguri că blogul tău se potrivește cu site-ul tău.

Sunt niște designeri care au un blog și un site web în același timp. Mai multe postări personale sunt afișate pe blog, deoarece scrierea liberă este folosită aici. Pentru un site web, trebuie să folosiți un ton mai profesionist. Deci, dacă doriți doar să vă exprimați părerea și să împărtășiți ceea ce doriți în nișa dvs., atunci mergeți la un blog. Vei vedea că blogging-ul poate fi atât de distractiv!

Pregătirea pentru blogging

Pentru a începe, trebuie să știi unele lucruri și să te pregătești și pentru ele. Așadar, vă vom oferi câteva puncte la care trebuie să lucrați mai întâi înainte de a vă oferi sfaturi de blogging.

1. Cunoaște-ți obiectivele . Este important pentru tine să știi care sunt obiectivele tale de blogging. Acesta vă poate servi drept ghid pe parcursul activităților dvs. de blogging. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să fiți pe drumul cel bun în blogging. Iată câteva obiective pe care le puteți avea pentru blogul dvs.:

  • Exprimați-vă sentimentele
  • Învață lucruri noi
  • Inspiră oamenii
  • Promovați afacerile
  • Arată-ți expertiza
  • A castiga bani
  • Creați o rețea de oameni
  • Oferiți divertisment

2. Găsește-ți nișa . Acum gândiți-vă care este nișa dvs. Ei bine, pentru un designer, ați scrie pe blog despre design, desigur. Dar tot trebuie să fii mai specific cu blogul tău. Fotografii pot crea, de asemenea, un foto-blog în care își poate posta fotografiile și le poate împărtăși lumii. De asemenea, puteți împărtăși cum ați făcut asta și asta. A fi specific cu nișa ta îți va permite să cauți mai ușor subiecte și, de asemenea, va fi de ajutor pentru creșterea blogului tău.

3. Decideți asupra mărcii dvs. Cel mai bun mod de a crea un brand pentru un blog este să-ți integrezi personalitatea în el. Acest lucru se arată nu doar despre modul în care scrieți, ci și despre modul în care vă prezentați poveștile. Făcând acest lucru, cititorii vor vedea că în spatele blogului există cu adevărat o persoană reală. În afară de asta, lucrați la alte aspecte ale branding-ului, cum ar fi logo-ul, sloganul, culorile și altele.

4. Aflați cum să vă promovați blogul . Înainte de a începe, ar trebui să aveți deja ideea despre cum vă puteți promova blogul. În acest fel, nu vei face brusc o pauză fără să știi ce să faci în continuare. Decide cum vrei să-ți promovezi blogul. Există multe moduri de a face asta. Verificați cele 16 moduri de a vă promova site-ul web .

5. Enumerați-vă așteptările . A avea o listă cu așteptările voastre vă încurajează să munciți mai mult pentru a o atinge. Va fi, de asemenea, ca o evaluare dacă ați făcut bine cu blogging-ul sau nu. Dacă faci așteptări, trebuie să fie realist. Dacă nu, cu siguranță îți va fi greu să îndeplinești asta.

Sfaturi pentru blogging pentru începători

Iată acum partea în care vă vom oferi sfaturi despre cum veți crea postări pe blog. Pentru a fi clar, acesta este mai mult despre ce și cum vei scrie pentru blogul tău. Nu este vorba despre cum îți vei proiecta blogul. Dar dacă doriți sfaturi de design pentru blogul dvs., puteți citi Sfaturi pentru a crea un blog de design grafic eficient . Ei bine, designerii și freelancerii sunt deja buni în propriile lor domenii, dar blogging-ul este un lucru diferit. Unii chiar ezită să înceapă să o facă crezând că este greu. Dar, de fapt, nu este. Aruncă o privire la sfaturile pe care le avem mai jos:

1. Aflați despre ce doriți să împărtășiți.

Înainte de a începe, decideți ce doriți să împărtășiți cititorilor dvs. Cu siguranță, v-ați gândit deja la ce puteți împărtăși înainte de a crea un blog. Dar de data aceasta, trebuie să-ți organizezi gândurile astfel încât să poți veni cu categoriile din blogul tău și să poți decide și despre ce articole vei scrie. Încearcă să știi ce vrei să citești și în alte bloguri. Practic, ceea ce vrei să citești este și ceea ce vrei să împărtășești altora.

2. Pregătiți articole înainte de a începe.

Ei bine, majoritatea bloggerilor devin atât de încântați când încep un blog. Deci, în loc să faci articole mai întâi, s-ar putea să-ți lansezi blogul mai întâi. Dar ar fi mult mai bine dacă aveți deja câteva articole pregătite pentru postare. În acest fel, îți poți menține blogul la zi și nu-ți vei face griji pentru articole, deoarece le ai deja pregătite. Dar, desigur, trebuie să continuați să scrieți.

3. Alege subiecte interesante.

Care sunt subiectele care te interesează? Începe cu asta. După ce ați determinat acele subiecte pe care le găsiți interesante, verificați ce îi interesează pe alții. Sau poți verifica și dacă interesele tale îi interesează și pe alții. În acest fel, veți fi asigurat că nu numai dvs. ați dori să citiți ceea ce postați, deoarece dacă veți împărtăși lucruri care arată numai bine pentru dvs., atunci nu are rost să le partajați deloc.

4. Programează postări.

Gândește-te la cum vei gestiona postarea blogului tău. De exemplu, dacă intenționați să creați postări în listă, să prezentați câteva modele și să aveți articole instructive, trebuie să creați un program pentru aceasta. Făcând acest lucru, blogul tău nu va arăta monoton. Creați o varietate de postări, astfel încât să arate interesant pentru cititori.

5. Folosește titluri captivante.

Trebuie să fi citit acest sfat înainte. Menționarea repetată a acestui lucru înseamnă că acest lucru este cu adevărat important. Titlurile captivante vă vor ajuta să vă atrageți publicul. Odată ce vor vedea un titlu captivant, interesul lor va fi provocat, ceea ce îi va face să verifice întreaga poveste. Așadar, atunci când faci postări pe blog, asigură-te că te vei gândi la titluri captivante.

6. Conținutul este întotdeauna rege.

Desigur, titlul tău bun nu va fi de nici un folos dacă conținutul tău este slab. Asigurați-vă întotdeauna că conținutul blogului dvs. merită citit și merită împărtășit. De asemenea, trebuie să respectați gramatica și ortografia corecte tot timpul. Unii cititori sunt specializați în aceste domenii. Unii consideră blogurile cu multe cuvinte greșite drept ieftine și neprofesionale.

7. Creați articole pentru scanare.

Pe lângă postările lungi de sfaturi și alte caracteristici, ar trebui să creați și câteva postări care sunt bune pentru scanare. Aceasta include postările din listă. Acest lucru este bun pentru oamenii care ar petrece doar puțin timp pe internet și ar alege să răsfoiască doar unele articole care sunt interesante pentru ei.

8. Să aibă o identitate de scriitor.

Fiecare dintre noi scrie diferit. Deci, nu încerca din greu să scrii la fel ca altcineva. Cel mai simplu mod de a face asta este să scrii așa cum vorbești. Pune-le pe toate în scris. A avea o identitate de scriitor va ajuta la crearea unui brand pentru blogul tău. Când o vor citi, vor ști că este a ta. De asemenea, trebuie să fii consecvent cu tonul tău. Consecvența este întotdeauna o cheie pentru a vă face publicul să rămână și, de asemenea, vă va ajuta să vă stabiliți propriul nume și brand în lumea virtuală.

9. Fii creativ și unic.

Când scrieți blog, asigurați-vă că vă folosiți creativitatea și o faceți să pară unică. Cu siguranță, există deja articole similare cu ale dumneavoastră postate pe alte site-uri și bloguri. Deci, este esențial din partea ta să-l faci să pară complet al tău. Prezentați-l în mod unic și fiți creativ și cu prezentarea dvs.

10. Fii original.

Este foarte important să fii original în toate conținuturile tale. Nu va arăta bine dacă veți posta conținut care provine de pe alte site-uri web. Furtul de conținut nu va face decât să compromită blogul tău și va fi foarte neprofesionist. Deci, creați postări care sunt originale. Acest lucru poate fi util și în promovarea blogului dvs. și veți avea o bună reputație online. Poate doriți să citiți ceva despre diferența dintre inspirație și plagiat .

11. Actualizare! Actualizați! Actualizați!

De asemenea, este bine să vă actualizați mereu postările. Dacă faceți acest lucru, veți putea arăta o mulțime de lucruri cititorilor. Un blog ocupat este, de asemenea, bun, deoarece acest lucru oferă mai multe șanse cititorilor tăi să se atragă de blogul tău.

12. Transmite informații relevante.

Majoritatea bloggerilor își împărtășesc propriile experiențe sau propriile creații. Dar, pe lângă asta, puteți împărtăși și câteva fapte interesante și relevante. Nu toți cititorii tăi știu asta. Deci, de ce nu scrieți unul despre el și le împărtășiți? Cu siguranță vor fi bucuroși să primească informații noi de pe blogul tău.

13. Învață ceva nou.

Pe lângă împărtășirea informațiilor vitale, crearea de tutoriale sau instrucțiuni este un lucru care ar părea interesant pentru cititori. Distribuiți lucruri noi pe care le creați. De asemenea, puteți face câteva tutoriale, cum ar fi cum să proiectați ceva folosind Photoshop sau altele. Pe lângă faptul că poți ajuta, vei fi considerat și un expert în domeniul tău.

14. Folosește imagini.

Postările tale vor arăta mult mai bine dacă îi adaugi imagini. Blogurile folosesc de obicei fotografiile pe care le faceți, mai ales dacă doriți să împărtășiți unele lucruri pe care le-ați creat. Dar puteți partaja și imagini de la alții, atâta timp cât acordați credite proprietarului acestor imagini. Asigurați-vă că acordați întotdeauna credite sursei originale, astfel încât să nu fiți blocat.

15. Cunoașteți SEO.

Un blog fără cititori este ca o prăjitură pe care ai copt-o fără ca cineva să aibă interes să-l mănânce. Profitați la maximum de blogul dvs. cunoscând modalitatea corectă de a-l promova. Pe lângă utilizarea rețelelor sociale, trebuie să știți și câteva lucruri importante despre optimizarea pentru motoarele de căutare. Acest lucru vă va ajuta să crească blogul. Pe măsură ce blogul tău apare în motoarele de căutare, vei avea din ce în ce mai mulți cititori.

E rândul tău acum

Blogging-ul este o modalitate excelentă de a vă exprima, de a partaja, de a vă bucura și de a câștiga! Nu ar trebui să vă fie frică să creați un blog, deoarece aveți de fapt o mare libertate în el. Doar bucurați-vă de ceea ce faceți și, cu siguranță, veți ajunge să blogați și să blogați! Sperăm că această postare despre crearea postărilor pe blog a fost utilă. Câți dintre voi aici aveți propriile bloguri? Care au fost lucrurile pe care le-ați făcut înainte de a începe și care sunt punctele pe care le luați în considerare în crearea postărilor dvs. de blog? Simțiți-vă liber să ne împărtășiți propriile experiențe de blogging.

AllmaDesign vă oferă servicii profesionale de web design la prețuri avantajoase, creare site-uri prezentare pentru companii mici și mijlocii, creare magazine online și cataloage de produse, precum și alte servicii conexe: întreținere și administrare site-uri weboptimizare SEO și promovare onlinedesign grafic și identitate companiegăzduire web și înregistrare nume de domenii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: AllmaDesign

Comentarii

Cauta

Categorii populare