Comunicate de Afaceri

Sfaturi utile de avut in vedere in procesul de renovare al curtii

Indiferent daca locuim la casa sau la bloc, un lucru este cert si anume faptul ca apare un moment in care simtim nevoia unei schimbari majore. Este un lucru absolut firesc avand in vedere ca fiecare dintre noi suntem unici prin natura noastra si ne dorim ca amprenta personala sa se regaseasca in aproape orice detaliu al caminelor proprii. Chiar daca in general procesul de renovare al curtii este unul ce adesea este privit ca fiind complex si dificil, in realitate lucrurile nu sunt chiar atat de complicate. Curtea este o parte importanta din identitatea unei locuinte, fapt pentru care amenajarea acesteia este recomandat sa se faca in concordanta cu stilul arhitectural al casei. De cele ma mai multe ori, lipsa unor idei creative au ca si rezultat final o curte banala, fara personalitate si care nu transmite nimic.

            Stilul de amenajare modern se face usor remarcat prin simplitate, care trebuie sa se regaseasca atat in tipul de gard ales, cat si in pavaje, in fatada casei dar sau in decoratiunile pentru curte selectate. Daca ai luat decizia de a oferi un suflu nou atmosferei din curte, am pregatit pentru tine cateva sfaturi care te pot ajuta sa faci totul intr-un mod mult mai organizat. Iata asadar despre ce anume este vorba!

            Pune planul de reamenajare foarte bine la punct!

            Un prim pas important de facut este cel cu privire la alcatuirea unui plan de reamenajare dupa care sa te ghidezi in alegerile pe care le ai de facut. Acest lucru prsupune desigur sa conturezi in linii mari, modul in care iti doresti sa arate curtea. In acest fel, vei sti exact de unde sa pornesti atat in ceea ce priveste achizitiile, cat si punctul de plecare in procesul de amenajare. Fara a avea un plan bine pus la punct, s-ar putea sa descoperi ca intreg procesul este unul complicat, in care nu vei sti incotro sa te indrepti si ce anume sa schimbi pentru a oferi curtii un aer nou.

            Incearca sa fii cat mai bine organizat

            O buna organizare a procesului de amenajare este un aspect ce te poate ajuta sa duci totul la bun sfarsit mult mai rapid. Spre exemplu, daca curtea ta dispune deja de pavaje, pe care nu doresti sa le inlocuiesti, asigura-te ca pe suprafata acestora pui o folie de protectie, cu ajutorul careia sa eviti situatiile in care pavajele se murdaresc de diferite lucruri pe care le vei transporta prin curte. Totodata, iti recomandam sa incerci sa faci totul cat mai organizat (fara a lasa activitati neterminate inainte de a incepe altele noi), pentru ca in acest fel totul va decurge mult mai usor. Cand alergam dintr-o parte intr-alta, adesea traim cu impresia ca nu vom duce niciodata la bun sfarsit toate acele sarcini pe care le-am inceput simultan.

            Acorda o atentie deosebita gardului

            Gardul nu mai este de multa vreme doar un lucru ce ne imprejmuieste curtile, astfel ca in prezent, un gard bine ales este unul care reuseste sa inglobeze cat mai bine estetica, functionalitatea, dar si siguranta. Toate aceste caracteristici le regasim mai cu seama in cazul celebrului gard din beton, pe care il intalnim din ce in ce mai des utilizat in imprejmuirea caselor moderne. Inainte de a inlocui gardul insa, este indicat sa te asiguri ca cel vechi trebuie inlocuit, pentru ca un gard este in general o investitie facuta pe termen lung.

            Apeleaza la decoratiuni, insa nu exagera!

            Decoratiunile de exterior te pot ajuta sa ai o curte moderna mult mai usor, insa este absolut esential sa te asiguri ca le alegi doar pe cele care se pot integra perfect in stilul arhitectural al casei. Mai mult decat atat, prea multe deocratiuni vor da impresia unei curti foarte aglomerate, efect pe care cu certitudine vrei sa il eviti

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ADA ONLINE

Comentarii

Cauta

Categorii populare