Comunicate de Afaceri

Studiu despre cum percep femeile din Romania succesul, la lansarea comunitatii on-line Chic-Elite.ro

Bucuresti, 26 octombrie, 2015

Cautam. Toata viata suntem intr-o continua cautare: de raspunsuri, de solutii, de sens. Desi avem fiecare drumul sau, cu particularitatile lui, veste buna este ca nu suntem singuri pe acest drum. Familie, prieteni, mentori... oameni pe care ne putem baza in orice moment, mai ales in cele dificile. Si viata nu e deloc zgarcita cu ele. Dintr-un astfel de moment s-a nascut Chic-Elite.ro, comunitate on-line care se lanseaza astazi si care le ofera, in premiera, membrelor sale, acces la un grup de mentori, alesi dintre cei mai buni specialisti din Romania.

Serviciul de mentorat on-line va acoperi, pentru inceput, opt arii de interes – Amalia Savinescu, Photographic Coach & Visual Story Maker, mentor canal „Life Coaching”; Carmen Mirela Lavric, consultant, mentor canal „Implicare sociala”; Georgiana-Raluca Trandafir, avocat, mentor canal „Cariera avocatura”; Liviu Pasat, business si personal finance coach, mentor canal „Managementul banilor”; Dr. Lavinia Rasca, profesor si consultant, mentor canal „Antreprenoriat”; Madi Radulescu, executive coach, mentor canal „Coaching cariera”; Mirela Paduraru, consilier in estetica, trainer cosmetica & machiaj profesional, mentor canal „Consiliere estetica”; Sorina Bradea, trainer si consultant, mentor canal „Coaching proiecte”.

Cu ocazia lansarii sale, Chic-Elite a derulat, in parteneriat cu BuzzStore.ro, studiul on-line „Femeile si succesul”, studiu care a dorit sa identifice definiția pe care o acorda femeile din Romania succesului si principalele provocari pe care acestea le au in acest sens. Desfasurat la inceputul lunii octombrie 2015, studiul a centralizat raspunsurile a 1.403 respondenți. Principalele aspecte pe care acestia le asociaza cu succesul sunt: a reusi in ceea ce iți propui, armonia in cariera si familie, fericirea si implinirea, munca si banii.

Peste 58,00% se considera persoane de succes, iar 42,48% cred ca succesul este important pentru a avea o viața fericita. Conform cu aproape 50% dintre acestia, o femeie de succes are o cariera profesionala puternica, o situație financiara care ii asigura confort material, o familie fericita, se simte implinita si in armonie cu sine. Mai mult de 56% considera ca personalitatea proprie si demersul personal de auto-dezvoltare sunt principalii factori care influențeaza succesul iar 63,08% au renunțat cel puțin o data la ceva ce le-ar fi putut aduce succesul, in timp ce 24,59% au declarat ca au facut acest lucru pentru ca au avut alte prioritați (copilul, sanatatea familiei, alegerea gresita a carierei s.a.).

75,62% considera ca sprijinul cel mai mare in viața poate veni de la familie si in opinia a 526 dintre respondenți (37,49%) obstacolul cel mai mare care le impiedica pe femeile din Romania sa aiba succes este propria mentalitate, respectiv lipsa de incredere in forțele proprii. Numai 6,06% considera ca nu exista niciun fel de obstacol. Pentru a avea succes, majoritatea nu ar sacrifica nimic din ceea ce au in prezent, poate, cel mult, timpul liber.

Avand drept obiectiv asumat dezvoltarea unei comunitați feminine on-line, unde se ofera sprijin concret pentru proiectele profesionale sau personale ale tuturor femeilor, Chic-Elite.ro le pune la dispoziție acestora si organizațiilor din Romania o platforma pe care s-o cream si s-o crestem impreuna, pentru a deveni o voce puternica a femeilor din țara noastra, vocea de care avem nevoie pentru a trai si a ne creste copiii intr-o societate mai buna. Aici vor fi prezenti mentori a caror misiune este sa raspunda la intrebarile care ne framanta, specialisti de top in domeniul lor, selectati dintre nenumarati experti. Iar acest sprijin, odata primit de la mentori, coachi, colaboratori, prietene sa poata fi dat mai departe de oricare dintre noi, cu misiunea de a ne apropia mai mult de ceea ne-am propus – sens, implinire, fericire.

„Vreau ca Chic-Elite sa ii ofere comunitatii pe care o construim acum tot ceea ce am acumulat mai bun in 40 de ani de viata si in 20 de ani de munca, in calitate de redactor-sef al unor publicatii precum Eva.ro, revista Cariere, de comunicator de business, de persoana aflata in cautarea drumului sau personal si de femeie aflata in fata provocarilor de iubita, mama, manager, consultant etc. Vreau sa cream impreuna grupul de sprijin concret pentru a depasi orice provocare din viata noastra profesionala si personala cu bine, asa cum in viata mea, pana acum, oameni extraordinari m-au sustinut sa fac pasi catre visurile mele, catre mine, catre armonie si sa cred intr-o lume mai buna pentru noi si copiii nostri. Numai impreuna vom putea face acest lucru si sper sa ne fiti alaturi!” - Dana Tudor, co-fondator

„Chic-Elite marcheaza o noua etapa in viata mea profesionala si personala. Dupa 20 de ani de munca pasionata cu diferite comunitati, on-line si off-line – cea mai relevanta fiind cea a romanilor din diaspora, prin proiectul „Roman in Lume” pe care l-am coordonat din Spania, dupa ani pe care i-am dedicat jurnalismului, marketingului etnic si comunicarii, am inteles ca femeile sunt puternice si vulnerabile - in acelasi timp, detinand multiple roluri in viata sociala si privata - in acelasi timp, si cu o extraordinara generozitate si capacitate de a invata si de a-i ajuta si pe ceilalti sa invete. Sunt convinsa ca noua comunitate din spatele acestui proiect se va coagula, se va sprijini si promova reciproc, astfel incat sa fim pentru viata noastra ceea ce, prin vocatie, trebuie sa fim: elita chic”. - Cristina Lincu, co-fondator

Cum pot cei interesați contribui concret la dezvoltarea acestei comunitați? Fiecare este unic, asadar, prin modul in care fiecare simte ca este in consens cu sine – sa sugereze proiecte, idei, mentori, parteneri, susținere pentru a atrage noi membri si instituții partenere si in orice alt mod in care a visat ca poate contribui la o societate mai buna!

O comunitate vie, unde toata lumea este asteptata sa aiba un rol important prin contributia ta! Sloganul Chic-Elite concentreaza esența sa – Dare.Care.

Oblyo.ro – administrare site si web development Chic-Elite.

Parteneri: Oblyo.ro, BuzzStore, BusinessDays, Organizația Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual, MMM Consulting, EdenSpa, Ichiban Bijuterii, Super-Blog.eu, ELLIS by Eli Laslean

Parteneri media: Business Woman, Catchy.ro, eBloguri, Ghidusii.ro, DanielaTudor.ro

Pentru mai multe informatii: redactia@chic-elite.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Cristina Lincu

Comentarii

Cauta

Categorii populare