Comunicate de Afaceri

Subdomenii vs subdirectoare - Care este mai bine pentru SEO

URL-urile și navigarea unui site contează pentru SEO, dar elementele structurii site-ului care afectează SEO nu se termină aici. De exemplu, luați subdomenii și subdirectoare. Acestea sunt un alt exemplu de elemente structurale ale unui site care influențează modul în care Google clasifică rezultatele. În timp ce diferența dintre momentul în care o pagină se află într-un subdirector (numit și un subdirector) și când se află pe un subdomeniu ar putea să nu fie întotdeauna mare, există cazuri când contează cu adevărat dacă utilizați subdomenii sau subdirectoare.

Diferența dintre un subdomeniu și un subdirector

Înainte de a discuta despre avantajele și dezavantajele subdomeniilor și subdirectoarelor pentru SEO, să clarificăm diferența dintre ele.

Practic, atunci când utilizați subdomenii, adresele URL vor arăta astfel:

subdomeniu.domeniu.com

Observați partea „subdomeniu” înaintea domeniului dvs. principal. Această parte le spune Google și vizitatorilor dvs. că conținutul din subdomeniu este separat de conținutul restului site-ului dvs. O utilizare tipică pentru subdomenii este pentru un site de afaceri în care blogul este separat de restul și se află într-un subdomeniu propriu - adică blog.companysite.com. Site-urile cu forumuri (și alt conținut, de exemplu articole) separă frecvent partea de forum pe un subdomeniu, cum ar fi forum.contentsite.com.

Spre deosebire de subdomeniile care preced numele de domeniu, subdirectoarele îl urmează. Ca aceasta:

domain.com/subdirectory

Diferența nu este doar în sintaxă. Merge dincolo de asta și are legătură cu tipul de conținut pe care îl aveți. Nu există o regulă când să folosiți subdomenii și când să folosiți subdirectoare, dar în principiu, dacă conținutul este un candidat bun pentru un site separat, atunci mergeți cu subdomenii. Dacă conținutul nu este atât de diferit de conținutul principal, mergeți cu subdirectoare. De exemplu, dacă aveți un blog despre design web, puteți avea subdirectoare separate pentru tutoriale, lucruri gratuite, lucrările dvs. de artă etc., dar puneți magazinul în care vindeți șabloane și modele pe un domeniu separat.

Beneficiile SEO ale subdomeniilor

Este greu de spus dacă subdomeniile sunt mai bune pentru SEO sau nu, deoarece depinde de mulți alți factori. Cu toate acestea, unul dintre cazurile în care ați beneficia de un domeniu separat este atunci când aveți mai multe pagini pentru un singur cuvânt cheie.

Google limitează de obicei numărul de rezultate de căutare per domeniu, cu excepția cazului în care sunt foarte relevante, dar acest lucru nu se aplică subdomeniilor. Cu alte cuvinte, dacă ai avut un domeniu cu subdirectoare și ai 10 rezultate relevante, cel mai probabil Google va afișa doar 2 sau 3 dintre ele, în timp ce dacă ai avut 5 subdomenii, șansele sunt 2 sau 3 rezultate pe subdomeniu (sau 10-15 în total) vor fi afișate. Cu toate acestea, nu luați acest lucru de la sine înțeles și nu vă grăbiți să faceți subdomenii doar pentru a păcăli Google să arate mai multe rezultate de pe site-ul dvs. – acest lucru s-ar putea să nu funcționeze și vă veți fi pierdut timpul și efortul.

Un alt avantaj al subdomeniilor pentru SEO este că vă puteți pune cuvintele cheie ca nume de subdomenii. Acest lucru este deosebit de bun, dacă numele domeniului dvs. principal îi lipsește, adică dacă domeniul dvs. principal este healthsomething.com, dar aveți o mulțime de lucruri despre dependență, este logic să creați un subdomeniu separat addiction.healthsomething.com cu cuvântul cheie în el. . Desigur, puteți face acest lucru și cu subdirectoare, dar cumva un subdomeniu separat cu cuvintele dvs. cheie are mai multă greutate.

Dezavantajele SEO ale subdomeniilor

Avantajele subdomeniilor pentru SEO sunt tangibile, dar au și dezavantaje. De exemplu, subdomeniile sunt mai greu de setat și gestionat.

Un alt dezavantaj, și este unul major, este că subdomeniile nu moștenesc întotdeauna valori de la domeniul principal (adică dacă domeniul tău principal este PR5, subdomeniile ar putea fi PR0, deoarece pentru Google ambele nu sunt strâns legate). În multe cazuri, doar acest lucru este suficient pentru a te face să renunți deloc la ideea de a folosi subdomenii – deoarece subdomeniile nu moștenesc valori, asta înseamnă că practic trebuie să le optimizezi de la zero.

Beneficiile SEO ale sub folderelor

Dacă vă așteptați la o listă lungă de beneficii SEO ale subdirectoarelor, nu există o astfel de listă, deoarece, practic, sub folderele au doar două avantaje.

În primul rând, la fel ca subdomeniile, cu subdosare, puteți avea cuvântul cheie în adresa URL. În al doilea rând, subdosarele moștenesc valorile domeniului dvs. rădăcină, ceea ce înseamnă că, dacă site-ul dvs. merge bine în ansamblu, orice conținut dintr-un subdosar beneficiază automat de acest lucru, în timp ce cu subdomenii ar putea fi necesar să începeți eforturile SEO de la chiar la început.

Dezavantajele SEO ale sub folderelor

Principalul dezavantaj SEO al sub folderelor este că îți pot limita expunerea, dacă rezultatele căutării sunt deja saturate cu pagini de pe site-ul tău. După cum am menționat deja, Google limitează în general numărul de rezultate ale căutării pe domeniu la 2 sau 3, așa că, dacă aveți mai multe pagini relevante, este posibil ca acestea să nu apară în rezultatele principale ale căutării.

Când să utilizați un subdomeniu și când să utilizați un subdirector?

Utilizați subdomenii pentru subiecte mai mari - de exemplu, dacă aveți un site de sănătate, este logic să creați domenii separate pentru fiecare grup major de boli (de exemplu cardiovasculare, respiratorii etc.) și apoi să creați un subdosar pentru bolile separate din acest grup (adică atac de cord, gripă etc.)

De asemenea, după cum sa menționat deja, dacă site-ul dvs. are un forum și/sau un blog în plus față de paginile dvs. corporative, ar trebui să utilizați subdomenii pentru forum și blog - adică forum.domain.com și blog.domain.com.

Desigur, acestea sunt doar recomandări generale și nu trebuie să le urmați orbește. Ca de obicei, testul suprem este să încerci să vezi ce funcționează pentru tine și ce nu.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare