Comunicate de Afaceri

Tehnologii de autocuratarea. Cum mai putem curata cuptoarele incorporabile?

Cea mai simpla metoda de a intretine cuptoarele este sa nu le murdarim sau sa le curatam imediat dupa ce acestea se murdaresc, pentru a nu se asterne straturi de grasimi. Putem folosi un capac cu gaura sau putem intepa hartia de copt pentru a le permite aburilor sa iasa din preparat. Folia de aluminiu poate fi folosita cu succes atat la gatit cat si la protejarea cuptorului, daca ea nu acopera sau nu ia contact cu elementele de incalzire.

Oricate masuri de precautie ne-am lua, cuptorul se va murdari oricum. Acest lucru este inevitabil insa trebuie sa il curatam imediat dupa ce acesta se raceste. Evitati sa il curatati atunci cand inca e cald pentru ca riscati sa va raniti sau socul termic poate deteriora emailul protector din interior. Emailul nu trebuie deteriorat sub nici o forma pentru ca acest lucru va favoriza depunerea mizeriei in viitor.

O metoda simpla de a curata cuptorul este aceea de a inmuia mizeria din interior. Puteti pune un vas cu apa in cuptorul incins. Aburii ce vor iesi vor inmuia mizeria, iar acesta se va indeparta mult mai usor, nemaifiind nevoie sa frecati atat de mult si veti evita sa apara zgarieturile. Cuptorul poate fi curatat foarte usor si cu o pasta din bicarbonat si apa. Mai poate fi curatat cu amoniac prin incingerea cuptorului la 65 de grade Celsius si tinerea acestuia peste noapte. Trebuie sa aveti grija ca amoniacul incins degaja gaze toxice.

Tehnologii de autocuratare a cuptoarelor

Atunci cand vreti sa va cumparati un cuptor cu functii de autocuratare trebuie sa stiti ca pe piata exista in acest moment patru tehnologii: pirolitica, catalitica, autocuratare cu aburi si Ecoclean. Fiecare tehnologie vine cu plusuri si minusuri.

Autocuratarea pirolitica foloseste temperaturile foarte inalte pentru a arde grasimile. Orice rest de grasime sau mizerie se transforma in cenusa si este indepartat mai apoi extrem de usor cu o laveta umeda. Timpul de autocuratare este foarte scurt insa consumul de electricitate este pe masura.

Cuptoarele cu autocuratare catalitica folosesc un strat gros de email care actioneaza precum un absorbant pentru grasimi si murdarie, care este mai apoi descopusa. Fata de cuptoarele piroltice nu consuma atat de multa energie electrica insa poate necesita schimbarea panourilor catalitice periodic, ceea ce inseamna cheltuieli suplimentare.

Autocuratarea cu aburi este o tehnologie foarte simpla. Cuptoarele sunt dotate cu o tavita in care punem apa inainte de a porni functia de autocuratare. Aburii fierbinti care se formeaza curata foarte usor peretii cuptorului si tot ce este in interiorul lui.

EcoClean este o tehnologie de autocuratare dezvoltata de Bosch. Peretii cuptorului sunt acoperiti cu un strat special compus din particule nanoceramice care preia murdaria si o descompun chiar in timpul gatitului.

Sursa de informare: http://www.cuptorincorporabil.ro/autocuratare-catalitica-pirolitica-hidrolitica-sau-ecoclean-cuptor-incorporabil/

Fotografie: http://burrowpress.com/self-cleaning-oven-andrew-f-sullivan/
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare