Comunicate de Afaceri

Tendințe ale cotei de piață CMS Cele mai bune sisteme de management al conținutului în 2022

Căutați un CMS pentru site-urile proprii sau ale clienților? Aflați ce sisteme de management de conținut sunt cele mai utilizate astăzi.

De la lansarea WordPress în 2003, acesta a deținut cota dominantă pe piața sistemelor de management de conținut.

În prezent, populara platformă se află la 64,1% cotă de piață, potrivit W3Techs, care oferă cea mai reputată și de încredere sursă de date.

În acest raport, veți afla despre dimensiunea pieței CMS, cum a evoluat aceasta în ultimul deceniu, modul în care diferitele sisteme de gestionare a conținutului se strâng unele față de altele și de ce este important pentru cineva care lucrează în SEO.

Cât de mare este piața CMS?

Potrivit W3Techs, 68,9% dintre site-uri web au un CMS, iar Netcraft raportează 1,15 miliarde de site-uri web cu nume de gazdă live.

Din aceasta, putem presupune că dimensiunea actuală a pieței pentru sistemele de management de conținut este de aproximativ 796 de milioane de site-uri web .

Top 10 sisteme de management al conținutului (CMS) după cota de piață (la nivel global)

  Top 10 CMS, mai 2022 Lansat Tip Cotă de piață Utilizare
  Fără CMS       33.10%
1 WordPress 2003 Sursa deschisa 64.10% 42.90%
2 Shopify 2006 SaaS 6.40% 4.30%
3 Wix 2006 Saas 3.40% 2.30%
4 Squarespace 2004 Saas 3.00% 2.00%
5 Joomla 2005 Sursa deschisa 2.50% 1.60%
6 Drupal 2001 Sursa deschisa 1.90% 1.20%
7 Blogger 2008 Sursa deschisa 1.30% 0.90%
8 Bitrix 1999 Gratuit 1.20% 0.80%
9 Magento 2012 Saas 0.90% 0.60%
10 Flux web 2013 SaaS 0.90% 0.60%

Date de la W3techs, mai 2022

Care este cel mai utilizat CMS?

WordPress, care a deținut cota de piață dominantă aproape de la lansarea sa în 2003. Din 2011, această poziție a fost relativ stabilă – aproape stagnantă. În 11 ani, a crescut doar cu 16% la 64,1%.

  • Cota de piață WordPress a crescut cu 16% din 2011, dar a scăzut cu 2% în acest an.
  • Wix a crescut cu 17% anul acesta.
  • Squarespace a crescut cu 11% anul acesta.

Între 2011 – 2022:

Joomla vs. Drupal vs. Cota de piață WordPress

  • Din 2011, Joomla și-a scăzut cota de piață cu 77%.
  • Din 2011, Drupal și-a redus cota de piață cu 69%.

Joomla și Drupal între ele dețineau o cotă de piață de 17% CMS, care a scăzut la 4,4%.

Acest declin i-a făcut să scadă de la pozițiile 2 și 3 la 5 și 6, deoarece Wix și Squarespace au crescut și le-au înlocuit în sfârșit anul acesta.

Acesta este o scădere destul de mare pentru Joomla, care poate să nu fi avut aceeași cotă de piață ca WordPress, dar, până în 2008 , a avut un interes mai mare în căutare, potrivit Google Trends.

De ce au scăzut atât de mult aceste sisteme populare de management al conținutului?

Cel mai probabil se datorează puterii suportului terță parte pentru WordPress cu pluginuri și teme, făcându-l mult mai accesibil.

Creșterea creatorilor de site-uri web, cum ar fi Wix și Squarespace, indică faptul că întreprinderile mici doresc o soluție gestionată mai simplă. Și, au început să ciugulească cota de piață de jos.

Cota de piață a creatorilor de site-uri web, Wix vs. Squarespace

  • Wix a crescut cu 17% anul acesta, din ianuarie până în mai.
  • Squarespace a crescut cu 11% anul acesta, din ianuarie până în mai.

Dacă ne uităm la constructorii de site-uri web, creșterea lor semnificativă este un indiciu puternic despre unde ar putea merge piața în viitor.

Din 2011 până în 2022:

  • Wix a crescut cu 3.678%.
  • Shopify a crescut cu 2.033%.
  • Squarespace a crescut cu 1.400%.

Când comparăm creșterea de 16% a WordPress în ultimii 11 ani cu ceilalți jucători, acea creștere pentru gigantul CMS devine și mai aplatizată și stagnantă.

De ce se întâmplă asta?

Creatorii web SaaS, cum ar fi Wix și Squarespace, nu necesită cunoștințe de codificare și oferă un site web găzduit care îl face mai accesibil pentru o afacere mică pentru a obține rapid o prezență pe web.

Nu este nevoie să aranjați o soluție de găzduire, să instalați un site web și să vă configurați propria e-mail. Un constructor web face toate acestea cu grijă pentru tine.

WordPress nu este cunoscut ca o platformă complicată de utilizat, dar necesită anumite cunoștințe de codificare și înțelegere a modului în care sunt construite site-urile web.

Pe de altă parte, un constructor de site-uri web este o cale mult mai ușoară către piață, fără a fi nevoie să înțelegem ce se întâmplă în back-end.

Luați în considerare faptul că, în timpul pandemiei, o mare parte a populației a lucrat de acasă, ceea ce a dus la un interes și mai multă atenție asupra modului în care a fi online ar putea fi o sursă de venit.

Elementor este un constructor de site-uri web bazat pe WordPress, folosit de 17,2% dintre toate site-urile web care folosesc WordPress.

De asemenea, are o cotă de piață semnificativ mai mare decât Wix și Squarespace la un loc.

Cu toate acestea, deoarece este un plug-in terță parte și nu un CMS, nu este listat în Top 10 CMS de mai sus.

Dacă comparăm volumul de trafic cu numărul de CMS, putem observa că WordPress se află în secțiunea de aur, în sus și în dreapta, net favorizat de site-urile cu mai mult trafic.

Drupal se încadrează într-o nișă de mai puține instalări, dar mai multe site-uri cu trafic ridicat, ceea ce indică faptul că mai multe site-uri profesionale îl folosesc.

Squarespace și Wix sunt în stânga și în jos, evidențiind faptul că sunt instalate pe mai puține site-uri cu mai puțin trafic.

Un indiciu puternic că sunt folosite mai mult de site-urile web mici și întreprinderile mici.

Elementor face o punte între cele două și are ponderea cotei de piață WordPress, dar este folosit de site-urile cu mai puțin trafic.

Apetitul pentru soluții drag-and-drop, plug-and-play, care fac ca prezența web să fie accesibilă oricui. Acesta este spațiul de urmărit.

Cotă de piață CMS de comerț electronic, Shopify vs. Woocommerce

  • WooCommerce are o cotă de piață de 13%.
  • Shopify are o cotă de piață de 6,4%.

Spațiul CMS de comerț electronic este un ecou similar cu constructorilor de site-uri web.

Din punct de vedere tehnic, WooCommerce nu este un CMS de sine stătător, ci un plug-in WordPress - motiv pentru care nu apare în tabelul de date Top 10 CMS.

Cu toate acestea, este esențial pentru spațiul de comerț electronic, așa că merită luat în considerare și menționat.

8,7% din toate site-urile existente folosesc WooCommerce, care are o cotă de piață CMS de 13,0%.20,3% din toate site-urile care folosesc WordPress folosesc WooCommerce.

Privind distribuția, putem vedea că iese un model clar. În comparație cu alte platforme CMS de comerț electronic, WooCommere este dominantă.

Are o cotă de piață mai mare decât ceilalți concurenți la un loc:

Magento + OpenCart + PrestaShop + Shopify = 8,9% cotă de piață.

Magento ar putea să nu aibă volumul de instalări, dar site-urile cu trafic ridicat îl favorizează – ceea ce indică faptul că Magento este un CMS de alegere pentru afacerile mai mari și mai profesioniste, așa cum am văzut cu Drupal.

Site-urile mai mici ar putea favoriza WooCommerce, dar are greutatea platformei WordPress pentru accesul pe piață și, prin urmare, mai multe instalări – la fel ca Elementor.

Shopify are o cotă de piață mai mare, dar nivelurile de trafic sunt similare cu WordPress.

Shopify a înregistrat o creștere masivă în timpul pandemiei de 53% din 2020 până în 2021, apoi de 27% din 2021 până în 2022, mult mai mult decât orice altă platformă.

De ce contează cota de piață CMS pentru cineva care lucrează în SEO?

WordPress își păstrează dominația în cota de piață CMS, dar creatorii de site-uri web precum Wix, Squarespace și Shopify sunt în creștere, indicând unde se află creșterea pieței, în special pentru întreprinderile mici.

Dacă mai multe întreprinderi mici trec la constructori de site-uri web, înțelegerea limitărilor și complexității acestor platforme pentru SEO ar putea fi un avantaj competitiv.

Shopify este instalat pe 4,3% din toate site-urile web (nu doar site-uri cu un CMS): o piață potențială totală de 50 de milioane de site-uri web.

Cu cota lor de piață în creștere, specializarea în Shopify SEO ar putea fi o mișcare strategică pentru un profesionist SEO.

În mod similar, specializarea în Wix și Squarespace este o modalitate de a te diferenția de concurență.

WordPress ar putea fi dominant acum, dar asta înseamnă și că mulți alți oameni deservesc acel CMS specific.

Alinierea cu un CMS mai de nișă poate fi o mișcare strategică pentru noi oportunități pentru clienți

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare