Tendințe de design web 2022
Designul pentru web se schimbă și evoluează mereu.
Acest lucru s-ar putea să vă dea impresia că tendințele site-ului sunt imprevizibile, dar, de fapt, cele mai multe tendințe de design cresc organic ca priorități, pe măsură ce utilizatorii și web-ul însuși se schimbă și crește.
Deși există câteva principii fundamentale ale unui design web bun , pentru 2022 vedem deja următoarea fază a tendințelor de design. Și multe dintre aceste caracteristici populare de design web nu se datorează capriciilor agențiilor digitale, ci sunt determinate de interacțiunile utilizatorilor .
Planificarea site-ului web
Știu la ce te gândești - cum poate fi planificarea o tendință de design web?
Dar modul în care vă planificați site-ul este de fapt un factor uriaș în design, de la crearea de caracteristici, funcții și stiluri bazate pe UX, până la planificarea modului în care trebuie să fie afișat conținutul dvs.
Gândirea de proiectare
Pe scurt, gândirea de design se referă la modul în care găsim soluții creative pentru probleme și este deosebit de importantă atunci când proiectați aplicații sau sisteme web.
De fapt, este un termen care a fost folosit de peste 40 de ani în computere, de obicei în ceea ce privește crearea de interfețe cu utilizatorul, dar pe măsură ce UX devine un motor din ce în ce mai important atât pentru utilizatori, cât și pentru Google, gândirea de design devine o parte esențială a modului în care abordăm site-ul web. proiecta.
De aceea, preferăm designul web personalizat față de șabloane, deoarece ne permite să planificăm interfețele cu utilizatorul pentru a rezolva problemele clienților noștri de la zero.
Design de conținut
Designul de conținut este procesul de creare a conținutului potrivit pentru un utilizator, care sună foarte simplu, dar este de fapt un proces foarte aprofundat care implică multă cercetare, planificare și experiență de utilizare.
Designul de conținut este incredibil de valoros, deoarece oferă designerilor structura de care au nevoie pentru a crea modele interesante, creative, care completează mesajele și călătoria utilizatorului.
De asemenea, înseamnă că luați în considerare elementele SEO și UX ale site-ului dvs. de la începutul procesului de planificare și le integrați atât în conținut, cât și în design.
Designul de conținut pune bazele pentru ca restul echipei să se bazeze pe, de la designeri și dezvoltatori, până la echipa de SEO și marketing, iar un designer de conținut excelent trebuie să ia în considerare toate aceste elemente atunci când planifică conținutul și structura unei pagini.
Dar, cu această bază, vă permite să păstrați experiența utilizatorului în centrul atenției prin fiecare parte a proiectului dumneavoastră. Și așa cum am discutat deja, UX fiind piatra de temelie absolută a designului modern de site-uri web , este ușor de înțeles de ce designul de conținut devine atât de important ca tendință pentru site-uri web.
Stiluri de design
Stilurile de design sunt mereu la modă. Pentru 2022, asistăm de fapt la o renaștere și reinterpretare a unor stiluri de design mai vechi, precum și a unor tendințe populare încă în creștere față de anul trecut.
Design Memphis
Poate că nu ați auzit de design Memphis, dar aproape sigur l-ați văzut pe undeva! Acest stil a fost stabilit în anii 80 și implică culori strălucitoare și forme grafice abstracte pentru a crea imagini distractive și captivante.
Elementele de design Memphis sunt o modalitate excelentă de a introduce elemente grafice în jurul, sub și peste alte părți ale designului dvs., cum ar fi textul și imaginile.
Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a lega diferite secțiuni ale unui site web și de a menține un flux vizual fantastic pe măsură ce derulați.
Asimetrie
Echilibrul perfect este ceva pe care designerii digitali îl cer adesea, dar încetul cu încetul cedează loc unor aspecte asimetrice care aduc un flux mai creativ și mai puțin constrictiv unui site web.
Asta nu înseamnă că grila este moartă! Dar designerii devin din ce în ce mai deschiși către un stil vizual care atrage privirea în mod organic printr-un site și utilizează machete creative care nu sunt limitate la un aspect clasic al grilei.
Asimetria este, de asemenea, determinată de creșterea designului de conținut, deoarece designerii nu creează elemente vizuale în vid, ei le pot baza pe conținut complet pregătit și proiectat.
Cu această bază, există de fapt mult mai multă libertate de a crea ceva unic din punct de vedere vizual, deoarece designerii nu sunt blocați cu un format care trebuie să funcționeze cu orice conținut le-ar putea fi oferit ulterior.
Material Design și Material UI
Material Design este un sistem creat de Google pentru a ajuta designerii și dezvoltatorii să creeze produse web intuitive, adaptabile, care au o experiență de utilizator consecventă pe toate dispozitivele și browserele.
Aspectul său este inspirat din lumea reală, de la texturile de hârtie ale materialelor imprimate până la modul în care produsele din viața reală aruncă umbre și reflectă lumina.
Acest cadru este susținut de un depozit numit Material UI, unde puteți accesa sau crea componente react pe care le puteți utiliza pentru a vă construi produsul, astfel încât să vă asigurați că există o experiență consecventă pentru utilizatorul dvs.
Puteți să rămâneți la stilurile de design materiale care pot fi recunoscute instantaneu, așa cum sunt stabilite de Google, sau vă puteți crea propriile stiluri folosind cadrul lor.
Această abordare a designului devine utilizată pe scară largă de companii de la Nasa la Netflix și este deosebit de utilă dacă creați un prototip sau MVP pentru un site web sau o aplicație.
Imagini de web design
Toată lumea știe că imaginile site -ului web pot crea sau distruge un design grozav.
Anul trecut am văzut că au apărut câteva tendințe noi care se îndepărtează de fotografia de stoc și realistă, făcând loc ilustrațiilor, graficii și imaginilor puternic stilizate, iar acest lucru a continuat până în 2022.
Ilustrare
Fotografia realistă a jucat întotdeauna un rol important în designul web modern. Indiferent dacă clienții au optat pentru imagini de stoc, și-au luat singuri sau au folosit un fotograf, marea majoritate a pozelor s-au bazat pe realism.
Dar acum vedem mai multe site-uri care se îndepărtează de acest stil, în favoarea utilizării ilustrațiilor în stil schiță și a desenelor linii.
Uneori, acestea sunt folosite ca singurul stil de imagine de pe site, uneori fac parte din elementele de fundal și uneori sunt folosite alături de fotografii realiste și chiar peste.
Această tendință le permite designerilor să schimbe imaginile obișnuite, dându-le o nouă viață și făcându-le să se simtă unice.
Caracteristici de web design
Desigur, tendințele de design web nu se referă doar la culori, text și imagini, există și o întreagă comoară de caracteristici care pot fi țesute într-un design.
Microinteracțiuni
Microinteracțiunile sunt animațiile și schimbările mici și subtile care au loc atunci când un utilizator face ceva pe site-ul tău.
Ele pot fi o animație specială pe măsură ce cineva completează un formular, o tranziție într-o galerie sau poate o mișcare care are loc în timp ce derulați.
Microinteracțiunile grozave îmbunătățesc experiența utilizatorului din punct de vedere funcțional și emoțional, ghidând utilizatorii să efectueze anumite acțiuni pe site, dar și făcând acele acțiuni mult mai plăcute și memorabile.
Accesibilitate
În timp ce microinteracțiunile sunt latura sexy a designului, accesibilitatea site-urilor este adesea considerată pur funcțională.
Dar este o greșeală comună să presupunem că un site web accesibil nu poate fi și frumos și creativ. Trebuie doar să vă asigurați că vă gândiți la utilizatorii dvs. cu dizabilități, alături de cei fără.
În ultimii ani, accesibilitatea s-a schimbat de la o caracteristică suplimentară la o necesitate.
Design modular
În timp ce cele mai creative site-uri provin de obicei din a oferi agenției tale frâu liber, mulți clienți de acolo își doresc în continuare control direct asupra site-ului lor. Acest lucru poate fi dificil de realizat fără a recurge la șabloane restrictive, platforme pline de aer sau a fi nevoie să creați un întreg sistem de creare de site-uri web.
Aici intervine designul modular.
Cu un design modular, creăm o serie de elemente, machete și secțiuni diferite, care pot fi combinate într-o varietate de moduri.
Este echilibrul perfect pentru un client care dorește și are nevoie de un design la comandă, dar știe și că își dorește libertatea de a-și extinde site-ul atunci când are nevoie.