Comunicate de Afaceri

Testele decizional situaţionale şi psihometrice cresc eficienţa procesului de recrutare online

Având în vedere faptul că recrutarea este o etapă de bază în procesul de elaborare a strategiei şi planificării resurselor umane, această platformă pune la dispoziţia companiilor instrumente de recrutare atent elaborate bazate pe un sistem de testare format din mai multe teste care au conexiuni cu diverse domenii de activitate. Iată care sunt câteva dintre acestea.

Testele decizional situaţionale se construiesc pentru fiecare tip de job ( https://www.1tedjob.com/jobs ) în parte, măsoară în mod obiectiv anumite trăsături comportamentale, de personalitate, motivaţionale şi aduc informaţii suplimentare privind stilul de lucru al candidatului. Răspunsurile potenţialilor angajaţi sunt interpretate în acord cu interesele companiei care a cerut aplicarea unui asemenea test.

Testul psihometric furnizează informaţii suplimentare cu privire la aplicanţi, care nu pot fi obţinute din CV-uri sau din interviuri. Acest test are rolul de a stabili compatibilitatea unei persoane cu cerinţele postului, aducând informaţii suplimentare privind punctele forte şi cele care necesită îmbunătăţiri.

Platforma pune la dispoziţia utilizatorilor şi o aplicaţie lansată la Lisabona în cadrul celui mai mare eveniment de tehnologie din Europa, Web Summit, şi anume un test la finalul căruia participanţii primesc un raport video referitor la tipul lor de personalitate. Clipul dezvăluie trăsături de caracter reale, totul pe un ton amuzant.

Testele oferite de această platformă sunt puse gratuit la dispoziția angajatorilor. Companiile beneficiază de libertate totală în procesul de recrutare: acestea pot alege teste gata create sau au posibilitatea de a-şi concepe propriile chestionare, în funcţie de necesităţi.

Alte metode pe care platforma le pune la dispoziţia viitorilor angajați pentru a-şi demonstra abilitățile sunt CV-ului video şi interviul video. În acest fel, noile tehnologii cresc eficienţa procesului de recrutare ( https://www.1tedjob.com/ ) şi selecţie. Orice companie care se înregistrează pe platforma 1tedjob.com poate desfășura aici un procent de până la 80% din procesul de recrutare de talente, economisind timp şi bani în raport cu procedura clasică.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Misha

Comentarii

Cauta

Categorii populare