Comunicate de Afaceri

Trucuri si recomandari pentru a gati mai repede

Din pacate, nimeni nu a gasit reteta unei astfel de magii, dar gospodinele iscusite au la indemana cele mai bune vase de gatit si accesorii, cu ajutorul carora sa poata gati simplu si rapid, fara a mai fi nevoite sa stea langa cratita ore in sir si s-o supravegheze constant.

De altfel, si aplicarea unor mici trucuri de conservare sau de prelucrare a alimentelor te-ar putea ajuta sa faci totul cu mai multa usurinta, trucuri pe care multe dintre voi le cunosc sau pe care ar trebui sa le cunoasca.

Trucuri si recomandari privind gatirea rapida

Fara indoiala, inlocuind oala obisnuita cu o oala sub presiune, te poti bucura de o serie de alimente si preparate pregatite mai rapid ca niciodata. Oala sub presiune creeaza un mediu perfect pentru ca alimentele si preparatele greu de gatit sa fie gata chiar si intr-un sfert din timpul obisnuit alocat.

Astfel, oala sub presiune nu poate fi decat o investitie de viitor prin intermediul careia vei economisi timp si te vei putea bucura totodata si de mai multa relaxare.

Poti prepara la oala sub presiune o gramada de preparate, printre care carnea, sarmalele, tocanitele etc. In loc sa-ti programezi o zi intreaga in fata oalei, acum te poti raporta la lucrurile care conteaza. Ba chiar poti opta si pentru o oala de gatit sub presiune care sa detina si senzor, care sa te atentioneze cand trebuie sa eliberezi presiunea si nu numai.

  • Foloseste alimente proaspete si “tinere”

Deseori, alimentele proaspete pot fi mai usor de gatit decat cele congelate, care necesita timp pentru a se dezgheta. Bineinteles, exista si niste mici exceptii, de pilda carnea de curte care intotdeauna se va pregati cel mai greu si pe care recomandam s-o gatesti predominant la oala sub presiune.

De asemenea, daca vei folosi legume “batrane” sau carne de acest gen, din nou timpul de gatire poate fi mai indelungat, nu si daca folosesti o oala sub presiune.

  • Pune alimentele la decongelat seara

Una dintre modalitatile prin care poti reduce timpul de gatit este sa le oparesti sau sa le fierbi atunci cand sunt proaspete. De altfel, le poti pune la congelator astfel incat ele sa se pastreze si doar sa le adaugi in preparat atunci cand ai nevoie.

Insa, fie ca prepari alimentele anticipat, fie ca le depozitezi la congelator ca atare, nu uita sa le pui de seara la decongelat, anticipat zilei de gatit, pentru a le pregati in timp util.

 

Iar pentru oale de gatit sub presiune poti apela la aceasta pagina.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: login promotion srl

Comentarii

Cauta

Categorii populare