Comunicate de Afaceri

TV Android Play Store primeste o noua infatisare mult asteptata

Aplicația Google Play Store a sistemului de operare Android a avut parte de destul de multe actualizări de-a lungul anilor, dar chiar aceeași aplicație nu s-a schimbat deloc pe platforma TV Android din 2014.

TV Android este un sistem de operare pentru smart TV-uri, folosit de firme precum Asus, Philips, LG, Sony și Toshiba.

Aplicația Play Store a funcționat bine de-a lungul timpului, dar platforma TV Android a evoluat destul de mult, ceea ce face ca această aplicație să pară puțin învechită. Design-ul original nu prea scotea la suprafață aplicații noi, iar odată cu înmulțirea numărului acestora, situația s-a accentuat.

Odată cu actualizarea pentru Play Store și noua interfață a acestuia pentru TV Android, ambele probleme sunt rezolvate. Design-ul este unul potrivit platformei, cu elemente trasnparente și degradeuri. Aplicația în sine arată acum ca o extensie a meniului principal.

Pe prima pagină a aplicației Play Store găsim în partea de sus câteva aplicații ce pot rea video-uri fără sunet cât timp aveți ”cursorul” deasupra lor. Sub acelea, Google începe să împartă aplicațiile în categorii diferite. Aceste categorii sunt bazate pe activitatea ta și pe ceea ce folosești mai des sau cauți mai des și pot fi de tipul: Fitness, Entertainment, Sport, etc. O altă categorie destul de interesantă este Free TV & Movies care îți evidențiază aplicații gratuite de vizualizare de filme sau video-uri precum Xumo, Pluto, Vimeo sau Ted.

La baza listei, Google are pentru utilizatorii de TV Android o categorie de aplicații recomandate, ce cuprind diverse aplicații de entertainment, muzică, video player-e, lifestyle, sport, știri și multe altele.

Aplicațiile sunt acum mai mari, mai clare și pot fi deosebite mult mai ușor. Sigura problemă o reprezintă descrierea aplicației ce e oarecum tăiată, fără a exista vreo explicație clară asupra modului de extindere a acesteia. Împărțirea aplicațiilor în funcție de categorii se întâmplă și în secțiunea de jocuri, secțiunea de recomandate rămânând și ea printre cele mai importante.

Platforma TV Android evoluează în mod constant și are din ce în ce mai multe aplicații. Reprezintă una dintre cele mai utlizate platforme pentru smart TV-uri și partea bună este că comunică bine cu alte dispozitive ce utilizează sistemul de operare Android, precum smartphone-urile.

Fie că vă gândiți să vă achiziționați un televizor 4k de la Sony sau doriți unul mai mic de la Philips sau LG, interfața TV Android vă va oferi cea mai bună experiență.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Emi Emilio

Comentarii

Cauta

Categorii populare