Comunicate de Afaceri

Vârsta unui nume de domeniu

Unul dintre numeroșii factori în algoritmul motorului de căutare Google este vârsta unui nume de domeniu. Într-un mod mic, vârsta unui domeniu dă aspectul longevității și, prin urmare, un scor de relevanță mai mare în Google.

Impulsat de site-urile de spam care apar și mor rapid, vârsta domeniului este de obicei un semn dacă un site este sau nu știrile de ieri sau site-ul popular de mâine. Vedem asta în lumea afacerilor, de exemplu. În timp ce noutatea care poate fi însoțită de un nou magazin în oraș aduce o scurtă explozie de afaceri inițiale, oamenii tind să aibă încredere într-o afacere care a existat de mult timp în locul uneia care este nou-nouță. Același lucru este valabil și pentru site-uri web. Sau, după cum spune Rob de la BlackwoodProductions.com, „Închiriați magazinul (adică înregistrați domeniul) înainte de a vă deschide pentru afaceri”.

Două lucruri care sunt luate în considerare în epoca unui nume de domeniu sunt:

  • Vechimea site-ului
  • Perioada de timp în care un domeniu a fost înregistrat

 

Vârsta unui site web este calculată în funcție de cât timp a fost de fapt conținutul pe web, de cât timp a fost promovat site-ul și chiar de ultima dată când a fost actualizat conținutul. Perioada de timp în care un domeniu a fost înregistrat este măsurată nu numai prin data reală la care a fost înregistrat domeniul, ci și pentru cât timp a fost înregistrat. Unele domenii se înregistrează doar pentru un an la un moment dat, în timp ce altele sunt înregistrate pentru doi, cinci sau chiar zece ani.

În cea mai recentă actualizare Google pe care SEO-ii o numesc Actualizarea Jagger, unele dintre marile schimbări observate au fost importanța acordată vârstei; vârsta link-urilor de intrare, vârsta conținutului web și data la care domeniul a fost înregistrat. Au fost multe lucruri, în realitate, care au fost modificate în această ultimă actualizare, dar, din moment ce vorbim despre vârsta unui domeniu, ne vom ocupa doar de aceste probleme în mod specific. Vom vorbi mai mult în alte articole despre alți factori de care veți dori să fiți conștienți de faptul că Google și-a schimbat criteriile de evaluare a site-urilor de pe Internet.

Una dintre modalitățile pe care le folosește Google pentru a minimiza spamul în motoarele de căutare este oferirea noilor site-uri web o perioadă de așteptare de trei până la patru luni înainte de a le acorda orice fel de PageRank. Acesta este denumit „efectul sandbox”. Se numește „efectul sandbox”, deoarece s-a spus că Google vrea să vadă dacă acele site-uri sunt serioase să rămână pe web. Analogia sandbox vine de la conceptul că Google face acest lucru aruncând toate site-urile noi într-un sandbox și lăsându-le să se joace împreună, departe de toți adulții. Apoi, când acele site-uri noi „cresc”, ca să spunem așa, atunci li se permite să fie clasificate cu „adulți” sau site-urile care nu sunt considerate noi.

Ce înseamnă asta pentru tine? Pentru cei dintre voi cu site-uri web noi, este posibil să fiți dezamăgiți de această știre, dar nu vă faceți griji. Există câteva lucruri pe care le puteți face în timp ce așteptați ca perioada sandbox să expire, cum ar fi concentrarea asupra strategiilor dvs. de backlink, promovarea site-ului dvs. prin plata-pe-clic, articole, fluxuri RSS sau în alte moduri. De multe ori, dacă petreceți această perioadă cu nisip cu înțelepciune, veți fi pregătit pentru Google când în sfârșit vă va atribui un PageRank și vă puteți trezi că începeți cu un PageRank grozav!

Chiar dacă vârsta domeniului este un factor, criticii cred că are doar puțină greutate în algoritm. Deoarece vârsta domeniului dvs. este ceva asupra căruia nu aveți control, aceasta nu înseamnă neapărat că site-ul dvs. nu se va clasa bine în paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP-uri). Înseamnă, totuși, că va trebui să muncești mai mult pentru a-ți crește popularitatea site-ului și să te concentrezi pe factorii pe care îi poți controla, link-uri de intrare și tipul de conținut pe care îl prezinți pe site-ul tău.

Deci, ce se întâmplă dacă îți schimbi numele de domeniu? Înseamnă asta că vei obține o notă scăzută la un motor de căutare dacă ai un site nou? Nu, nu neapărat. Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că site-ul dvs. nu se va pierde în SERP-uri din cauza vechimii domeniului.

1. Asigurați-vă că vă înregistrați numele de domeniu pentru cel mai lung timp posibil. Mulți registratori vă permit să înregistrați un nume de domeniu până la cinci ani, iar unii chiar mai mult. Înregistrarea domeniului dvs. pentru o perioadă mai lungă de timp oferă o indicație că site-ul dvs. intenționează să existe o perioadă lungă de timp și nu va dispărea doar după câteva luni. Acest lucru vă va ajuta să vă creșteți scorul în ceea ce privește vârsta domeniului dvs.

2. Luați în considerare înregistrarea unui nume de domeniu chiar înainte de a fi sigur că veți avea nevoie de el. Vedem multe domenii acolo, chiar dacă sunt înregistrate; nu au un site web pentru a merge cu el. Acest lucru ar putea însemna că site-ul este în curs de dezvoltare sau pur și simplu cineva a văzut utilizarea acelui nume de domeniu și a vrut să-l smulgă înainte ca altcineva să o facă. Nu pare să existe probleme cu această metodă până acum, așa că cu siguranță nu vă poate strica să cumpărați un nume de domeniu despre care credeți că ar putea fi atrăgător, chiar dacă ajungeți să-l vindeți mai târziu.

3. Gândiți-vă la achiziționarea unui nume de domeniu care era deja pre-deținut. Acest lucru nu numai că vă va permite să evitați „efectul sandbox” al unui nou site web în Google, dar vă permite și să păstrați orice PageRank care ar fi fost deja atribuit domeniului. Fiți conștienți de faptul că majoritatea domeniilor pre-deținute cu PageRank nu sunt la fel de ieftine ca un domeniu nou, dar ar putea merita să investiți ceva mai mulți bani chiar de la început.

4. Urmăriți vârsta domeniului dvs. Unul dintre modalitățile prin care puteți determina vârsta unui domeniu este cu acest instrument la îndemână pentru vârsta domeniului . Ceea ce face este că vă permite să vizualizați vârsta aproximativă a unui site web pe Internet, ceea ce poate fi de mare ajutor pentru a determina ce fel de avantaj ar putea avea concurenții dvs. față de dvs. și chiar cum ar fi putut arăta un site când a început prima dată.

Pentru a-l utiliza, introduceți pur și simplu adresa URL a domeniului dvs. și adresele URL ale concurenților dvs. și faceți clic pe Trimitere. Acest lucru vă va oferi vechimea domeniilor și alte informații interesante, cum ar fi orice a fost stocat inițial în cache de pe site. Acest lucru ar putea fi util în special dacă achiziționați un domeniu pre-deținut.

Deoarece site-urile de încredere vor trebui să fie valul viitorului, luarea în considerare a vârstei unui domeniu este o idee bună. Chiar dacă un site care ar fi existat de ani de zile poate cădea brusc pe burtă în sus, sau următorul mare eBay sau Yahoo! s-ar putea să înceapă, poate să nu fie o măsură completă a cât de demn de încredere este sau va fi un site. Acesta este motivul pentru care există mulți alți factori care influențează algoritmul unui motor de căutare și nu doar un singur factor. Ceea ce știm este că am văzut că vârsta devine mai importantă decât a fost anterior, sunt doar lucruri bune de spus despre a avea un site care există de ceva vreme.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare