Comunicate de Afaceri

Videochatul - subestimat de prejudecati si conceptii eronate

Atunci cand ne alegem o meserie, fiecare dintre noi sunt impulsionati de anumiti stimuli: fie ca este vorba de statutul pe care il ofera meseria respectiva in societate, fie ca este vorba de pasiunea pe care o avem, fie ca este vorba chiar de bani.

Banii, in contextul secolului actual, sunt un motor foarte puternic in alegerea unei cariere. Cu toate acestea, societatea din ziua de astazi nu are o mana intinsa atunci cand vine vorba de meseriile banoase. Daca analizam piata din Romania, cele mai bine platite locuri de munca sunt in IT, aviatie si videochat.

Daca pentru IT trebuie sa ai o minte sclipitoare si pentru aviatie trebuie sa ai pe langa inteligenta si mult curaj, in videochat sunt alte trasaturi si atuuri necesare pentru a incepe o cariera de succes.

Atuurile necesare unei model de videochat

Desi am fi tentati sa credem ca videochatul este doar despre frumusete, realitatea este alta. Un model de videochat trebuie sa detina o inteligenta emotionala ridicata si o comunicare excelenta.

„Videochatul nu este doar despre nuditate sau erotism, este despre frumusete, despre actorie si seductie. Pentru a fi model de videochat, ai nevoie in primul rand de lipsa de inhibitii – o persoana pudica nu are loc in aceasta meserie. De asemenea, este nevoie de o buna comunicare si de o buna intelegere a publicului, astfel incat sa „dezvolti o chimie perfecta” pentru a-l atrage pe membru cat mai mult in conversatie. Este nevoie de miscari ale corpului, de libertate de exprimare si de o buna acceptare a propriului corp.” – declara managerul celui mai bun studio de videochat din Bacau.

Multe tinere sunt atrase de anunturile de angajare in videochat datorita castigurilor de pe aceasta nisa, neluand in calcul faptul ca este totusi o meserie.

Conceptiile eronate la angajarea in videochat

Se pare ca studiourile de videochat se confrunta din ce in ce mai des cu o impresie subestimata asupra videochatului.

„Multe tinere care ne calca pragul sunt atrase de sumele incasate de catre modelele noastre, nestiind ca in fond este o meserie ce necesita implicare, devotament, profesionalism si multe ore de munca si invatare, la fel ca in oricare alta meserie.

Este nevoie de o minte agera si de o persoana care se bazeaza pe profesionalism si pe invatare. Videochatul este un domeniu care te ajuta sa inveti constant cum sa te cunosti mai bine pe tine si pe cei din jur, cum sa relationezi mai bine, cum sa te pui in valoare, etc.. Este practic o descoperire continua care necesita o minte pregatita pentru acest traseu. ” – declara un reprezentant Enjoy Studios.

Toate aceste prejudecati nu fac altceva decat sa subestimeze tinerele care lucreaza in videochat, inteligenta si efortul depus de catre acestea in aceasta meserie. In ciuda acestor conceptii eronate, Enjoy Studios recomanda tinerelor sa incerce sa descopere aceasta meserie si daca chiar isi doresc sa se angajeze in videochat, sa nu o faca doar pentru banii oferiti, ci si pentru oportunitatile pe care le ofera meseria de model de videochat fata de propria persoana.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare