Comunicate de Afaceri

W3C anunță schimbare majoră

W3C a anunțat cea mai mare schimbare a structurii și guvernării sale pentru a evolua și a lua decizii mai rapide, asigurându-se totodată că va rămâne aceeași.

Worldwide Web Consortium (W3C), organismul de standardizare responsabil de standardele web precum HTML și confidențialitatea browserului, a anunțat o schimbare semnificativă în modul în care va funcționa. Începând cu ianuarie 2023, W3C va deveni o nouă organizație non-profit de interes public.

Worldwide Web Consortium (W3C)

În timp ce mulți apelează la Google pentru a înțelege cum să folosească elemente HTML, cum ar fi titluri, meta descrieri și titluri, W3C a creat specificațiile reale pentru modul de utilizare a acestora.

W3C este vital pentru viitorul întregului web, deoarece dezvoltă standarde de confidențialitate cu părți interesate din întreaga lume și din sectorul tehnologiei.

Părți interesate precum Google, Brave browser, Microsoft și alții sunt implicați în dezvoltarea de noi standarde pentru modul în care browserele vor gestiona confidențialitatea.

Cu toate acestea, există și alții care au miză în urmărirea utilizatorilor pe web prin intermediul instrumentelor de urmărire terță parte, care aparțin și W3C, care încearcă să influențeze care vor fi aceste noi standarde de confidențialitate.

Un raport de știri ( Un război al confidențialității este raging în interiorul W3C ) despre lupta internă W3C pentru ceea ce va asemăna viitorul confidențialității web a citat directorul de confidențialitate al browserului anti-tracker Brave afirmând că unii membri ai W3C care contribuie la discuțiile încearcă să reducă standardele de confidențialitate.

Ce se întâmplă cu W3C și cum evoluează este important, deoarece acesta este viitorul modului în care funcționează web-ul, inclusiv care va fi viitorul standardelor de confidențialitate.

W3C a fost fondat în 1994 de Tim Berners-Lee, inventatorul Web-ului. Misiunea W3C este de a ghida crearea de protocoale și linii directoare deschise care ar încuraja creșterea continuă a Internetului, inclusiv standardele de confidențialitate web.

În prezent, este un „model găzduit”, un organism internațional de elaborare a standardelor găzduit în SUA, Franța, China și Japonia.

S-a luat decizia de a trece acest model într-o organizație non-profit care ar putea răspunde mai rapid la ritmul în schimbare rapidă al inovației pe web.

Declarația notează că „modelul găzduit” original a împiedicat dezvoltarea rapidă.

Tranziția la o nouă entitate juridică

Deși W3C trece la o nouă structură, anunțul a căutat să asigure publicul că procesele actuale de luare a deciziilor vor rămâne aceleași.

Ei au declarat:

„Procesul de dezvoltare a standardelor dovedit trebuie și va fi păstrat.”

În timp ce ei afirmă că procesele de dezvoltare și de luare a deciziilor vor rămâne aceleași, motivul tranziției la o organizație non-profit este acela de a permite W3C să „crească” dincolo de structura originală de la înființarea sa în 1994 pentru dezvoltarea standardelor web pentru web timpuriu și să se „matureze” pentru a răspunde mai bine nevoilor viitorului.

Motivul schimbării a fost explicat în contextul evoluției și creșterii:

„Deoarece W3C a fost creat pentru a răspunde nevoilor webului timpuriu, evoluția noastră către o organizație non-profit de interes public nu este doar să ne continuăm efortul comunității, ci să ne maturizăm și să creștem pentru a satisface nevoile web-ului viitorului.”

„Crește” înseamnă a te schimba, iar „matura” înseamnă a ajunge la următoarea etapă a schimbării. Este incomod să reconciliezi conceptele de schimbare și maturizare cu ideea de a rămâne exact la fel.

Cum se poate aștepta W3C să crească și să se schimbe pentru a face față provocărilor viitoare, rămânând în același timp același?

W3C susține că procesele de luare a deciziilor vor rămâne exact aceleași:

„Lucrările noastre privind standardele se vor realiza în continuare în aer liber, în conformitate cu Documentul de proces W3C și Politica de brevete W3C fără drepturi de autor, cu contribuția comunității mai largi. Deciziile vor fi luate în continuare prin consens. Direcția tehnică și recomandările vor continua să necesite o revizuire de către membrii W3C – mari și mici.”

În timp ce anunțul minimizează modificările ca fiind doar o schimbare a „cochiliei” din jurul W3C, el afirmă, de asemenea, că modul în care funcționează va evolua și crește.

Din fericire, atâta timp cât W3C își desfășoară toate activitățile în aer liber și nimic nu este decis decât prin consens de către toate părțile interesate, transparența ar trebui să contribuie la garantarea echității în deciziile luate, indiferent de cât de mult se schimbă W3C (în timp ce rămâne neschimbat).

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare