Comunicate de Afaceri

5 sfaturi pentru a supravietui financiar Craciunului

In aceste zile, incepem sa cumparam agresiv, lasandu-ne purtati de publicitatea companiilor care ne incurajeaza sa cumparam tot ce putem si nevoia de a cumpara cele mai bune cadouri.

5 sfaturi pentru a supravietui financiar Craciunului

Se pare ca niciodata nu ne invatam lectia din fiecare Craciun care ne spune ca ar trebui sa ne masuram cheltuielile si, in final, ajungem sa cheltuim toti banii pe care ii avem si chiar banii pe care nu ii avem.

Dar, pentru ca acest Craciun sa fie diferit si economia noastra sa nu fie afectata, sa vedem cateva sfaturi care ne vor ajuta sa supravietuim financiar Craciunului:

Nu faceti imprumuturi. Din cauza anxietatii pe care o avem de obicei atunci cand cumparam cele mai bune cadouri, in aceste zile, trebuie mai mult decat oricand sa evitam cererea de imprumuturi personale sau utilizarea cardurilor de credit pentru a face achizitiile noastre de Craciun si incercati cat mai mult posibil sa le faceti in numerar.

Nu dati cadouri tuturor. Nu trebuie sa ne simtim obligati sa oferim daruri tuturor. Lucrul obisnuit este sa dam daruri in primul rand copiilor, apoi familiei, apoi prietenilor. Cand oferim daruri oamenilor care nu ne sunt apropiati, trebuie sa ne amintim ca, pe langa faptul ca ne afecteaza economia, am putea sa-i constrangem sa ne daruiasca la randul lor.

Evitati sa faceti cadouri prea scumpe. Daca nu este cineva special, ar trebui sa evitam sa facem cadouri scumpe deoarece, pe langa faptul ca ne afecteaza finantele, am putea face cealalta persoana sa se simta inconfortabil.

Aveti grija la utilizarea cardurilor de credit. De sarbatori, trebuie sa fim foarte atenti si in ceea ce priveste utilizarea cardurilor de credit, deoarece usurinta utilizarii lor ne poate face usor sa ne pierdem controlul, iar ratele ridicate ale dobanzii pe care le percep pot sa ne faca sa scumulam cu usurinta datorii.

Pregatiti un buget si respectati-l. Pentru un control mai bun asupra cheltuielilor noastre, este recomandabil sa le planificam printr-un buget personal in care sa mentionam diferitele cheltuieli pe care le vom face, asigurandu-ne ca suma totala a acestora este in concordanta cu situatia noastra financiara. Odata ce bugetul nostru este intocmit, trebuie sa ne adaptam la acesta, evitand sa cumparam ce nu este pe lista.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: login promotion srl

Comentarii

Cauta

Categorii populare