Comunicate de Afaceri

Ambasada Italiei la Bucuresti sprijina obiectivele proiectului Te iubeste mama

”Te iubeste mama” este un proiect generos, menit sa limiteze efectul dramatic al migratiei asupra copiilor abandonati. Pe fondul cresterii exodului de forta de munca in Italia, Romania se confrunta astazi cu un numar crescut de \"orfani bianchi\", numele dat de italieni copiilor instrainati de familiile lor. Ratiunea acestui proiect este aceea de a facilita comunicarea audio-vizuala, via Skype, intre copiii ramasi in Romania si parintii lor, aflati la munca in Italia. Vorbim de cca 400.000 de copii, care, prin reteaua bibliotecilor publice din Romania, au ocazia de a intra in contact cu rudele aflate la sute de kilometri distanta, in peninsula”, a declarat Silvia Dumitrache, Presedinte A.D.R.I. si initiatoarea acestei cauze.

Proiectul se bucura de sprijinul Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania - ANBPR si al Programului Biblionet – Lumea in biblioteca mea. Prin intermediul retelei nationale de biblioteci publice, mii de copii din Romania vor putea restabili comunicarea cu familiile lor, plecate la munca in Italia.

„Accesul la Internet si echipamentele de care dispun astazi bibliotecile servesc foarte bine cauzei proiectului. Ne bucura ca putem fi de folos miilor de copii ramasi singuri acasa sau in grija rudelor, chiar si numai prin stabilirea unei comunicari la distanta. Consideram ca aceste interventii Skype sunt utile si vor avea efecte benefice asupra psihicului si evolutiei ulterioare a acestor copii. Faptul ca Ambasada Italiei la Bucuresti a dat girul sau acestei initiative ne onoreaza si demonstreaza ca importanta acestui demers este inteleasa deopotriva de Romania si Italia, egal afectate de acest fenomen al migratiei”, a declarat Doina Popa, Presedintele ANBPR.

Ambasada Italiei la Bucuresti apreciaza caracterul inovativ al proiectului \"Te iubeste mama\" si considera ca astfel sunt create premisele pentru imbunatatirea calitatii vietii romanilor din Italia, dar si a familiilor lor din Romania. In plus, prin ceea ce isi propune, \"Te iubeste mama\" contribuie la intarirea legaturilor socio-culturale dintre Italia si Romania.

Despre A.D.R.I.: Associazione delle Donne Romene in Italia – A.D.R.I., organizatie de promovare sociala fara scop de lucru cu sediul la Milano, si care isi propune sa desfasoare activitati cu utilitate sociala, oferind suport persoanelor de origine romana in special femeilor si familiilor lor, in vederea integrarii in societatea italiana, cu o atentie deosebita in pastrarea legaturilor cu rudele/copiii din tara de origine.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare