Comunicate de Afaceri

Ambasada SUA sprijina, din nou, ANBPR si bibliotecile din Romania

„Cu ocazia sesiunilor de instruire pe care Asociația le faciliteaza cu aceste resurse, bibliotecarii din sistemul public au acces la cele mai actuale informații si experiențe de invațare din mediul educațional de profil”, a declarat Doina Popa, Presedinte al ANBPR.

Primul dintre proiectele castigatoare poarta titlul Lideri si inovatori in biblioteca publica: din experiența bibliotecarilor romani in SUA si consta in organizarea unui workshop de o zi, ce va avea loc, in data de 13 Iulie 2011, la Centrul de Informare al Ambasadei SUA la Bucuresti.

Cu acest prilej, 80 de bibliotecari din județele Prahova, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Buzau si municipiul Bucuresti vor asista la o sesiune de prezentari pe tema rolului si importanței bibliotecii, din perspectiva americana. Traineri vor fi 10 din cei 15 bibliotecari romani care au participat, in luna martie a.c., la schimbul de experiența organizat de Centrul Mortenson de la University of Illinois, Urbana-Champaign, SUA, facilitat de IREX, administratorul grantului de la Fundația Bill & Melinda Gates in Romania.

In saptamana 12-16 septembrie a.c., este programat sa se desfasoare, la Busteni, cel de-al doilea program de grant, denumit Formarea Formatorilor pentru predarea cursului Dezvoltarea serviciilor de biblioteca. Scopul acestui program este acela de a pregati si califica trei traineri pentru formarea adulților, cu competențe in predarea serviciilor moderne de biblioteca. Dupa certificare, acesti formatori se vor alatura echipei de lectori a ANBPR.

Cel de-al treilea grant obținut de ANBPR se va materializa in organizarea unei conferințe cu specific biblioteconomic, cu participarea a 5 specialisti din SUA. Evenimentul, cu titlul Invațamantul biblioteconomic si pregatirea continua a bibliotecarilor, se va desfasura in data de 23 Septembrie a.c. la Brasov (Universitatea Transilvania Brasov) si respectiv, la Bucuresti, in data de 26 Septembrie a.c. (Biblioteca Pedagogica Naționala).

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare