Comunicate de Afaceri

ANBPR: Bibliotecarii publici – facilitatori de servicii pentru comunitate

„Ca de fiecare data, ne asteptam ca aceasta reuniune profesionala, dedicata impartasirii de proiecte si idei inovative, sa aduca un plus de valoare activitatii si proiectelor initiate de bibliotecile publice din reteaua ANBPR. Prin aducerea la rampa a exemplelor de succes din bibliotecile active, intreaga comunitate va beneficia de o crestere consistenta a calitatii si diversitatii serviciilor. Conferinta de la Busteni reprezinta, din acest punct de vedere, o oportunitate de evaluare a starii bibliotecilor, dar si de planificare a unor strategii de modernizare a ofertei acestora, din perspectiva serviciilor pentru comunitate”, a declarat Presedintele ANBPR, Dragos-Adrian Neagu.

Prin intermediul activitatilor propuse si al proiectelor pe care le deruleaza, ANBPR incurajeaza implicarea bibliotecarilor in dezvoltarea si reformarea serviciilor pentru diferite categorii de utilizatori. Odata cu desfasurarea acestui eveniment, bibliotecarii din intreaga tara au oportunitatea de a-si sincroniza activitatea de zi cu zi cu progresul tehnologic si cu tendintele in domeniu ale celor mai redutabile institutii de biblioteca din Europa si din lume. La eveniment sunt asteptati peste 100 de bibliotecari, parteneri, colaboratori, dar si reprezentanti ai mediului de business si ONG, precum si oficialitati locale.

„Cu ocazia celei de-a XXVI-a Conferinte Nationale a ANBPR, ne propunem sa facem inca un pas inspre modernizarea de fond a ofertei bibliotecilor. Ne dorim, mai mult ca oricand, ca bibliotecarii publici sa devina principalii mediatori intre comunitate si cunoastere. Incurajand colaborarea tot mai stransa dintre bibliotecari si utilizatori, speram sa aducem bibliotecile romanesti mai aproape de modelele europene, atat ca utilitate, cat si ca performante. Participantii sunt invitati sa prezinte in cadrul Conferintei exemple de servicii inovative si sa impartaseasca idei de proiecte de succes, contribuind astfel la multiplicarea experientelor profesionale inspirationale in randul membrilor Asociatiei”, a afirmat Ioana Crihana, Director Executiv al ANBPR.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informatii:
Anamaria Sabou
Asistent Director
ANBPR
tel./fax: 021374 052 437
email: anbpr_ro@yahoo.com

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare