Comunicate de Afaceri

ANBPR – consultari si propuneri de revigorare a Comisiilor profesionale, la Craiova

La intrunirea profesionala au participat membrii activi ai Comisiilor, invitati din partea Bibliotecii Nationale a Romaniei, membri fondatori ai ANBPR, precum si reprezentanti ai partenerului traditional al Asociatiei, IREX Romania.

“Asociatia noastra desfasoara, de mai bine de 20 de ani, o activitate complexa si specializata. Din acest motiv, conducerea ANBPR a considerat necesar sa revada si sa actualizeze modul de functionare a corpurilor sale profesionale. Punand in acord regulamentele si procedurile organizationale cu specificul si obiectivele fiecarei Comisii in parte, speram sa ne imbunatatim vizibil activitatea si sa adresam noi problematici de interes pentru membrii nostri”, a declarat Doina Popa, Presedintele ANBPR.

Dupa expunerea si fundamentarea activitatii Comisiilor, participantii s-au consultat cu privire la misiunea si rolul metodologic actual al acestor structuri. Reuniti atat in plen, cat si pe grupuri de lucru, cei prezenti au stabilit normele de functionare, regulamentele si planul de actiuni pe fiecare palier profesional in parte, precum si componenta revizuita pentru cele opt Comisii ale ANBPR.

“Pentru asigurarea nivelului necesar de competenta la nivelul Asociatiei, avem nevoie de Comisii profesionale viabile si functionale. Pornind de la aceasta realitate, pre-Conferinta de la Craiova a permis regandirea relatiei dintre Asociatie si grupurile sale de specialisti, pe baze noi, de conlucrare si participare colectiva”, a declarat Dragos-Adrian Neagu, Prim-Vicepresedinte al ANBPR.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informatii:
Andreea Manoli
Asistent Director
ANBPR
tel./fax: 021 411 02 77
email: anbpr_ro@yahoo.com
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare